Tělesná vs. bazální teplota a pocit nemoci - těhu?
Ahoj, mate nekdo zkusenost, zda vyssi bazalni teplota oproti vicemene normalni telesne teplote znaci i neco jineho nez tehu? Rano po probuzeni mam cca obe teploty shodne a to 37.1. Telesna mi potom behem dne (podotykam, ze kvuli nevolnosti polehavam a posedavam) skace v rozmezi 36,4 az 37,4. Bazalni mi neklesne pod 37, ted k veceru se dokonce vyhoupla na 37,9 a s tim souvisi moje otazka - i kdyz mam telesnou dole, jakmile se mi zvysi bazalni, mam pocit horkosti v obliceji, je mi hrozne nevolno, z myslenky na jidlo se mi chce jit strcit hlavu do zachodu, proste pocit chripky, ale kdyz padne k te 37, je mi mnohem lepe. Krom pobolivani podbrisku, tresteni hlavy a tupe obcasne bolesti v prsou mi nic neni. Menstruaci jsem sice mela dostat pred 4 dny, ale vcerejsi test z ranni moci byl naprosto negativni. Behem doby ovulace jsem mela zanet mocaku a ATB, tak je mozne, ze ovulka byla pozdeji, ale stejne si nechci namlouvat ocekavani miminka. Co myslite? Tehu, netehu, nejaka viroza? Diky za zkusenosti a nazory.
@luciiinka87 imho je blbost měřit si bazální teplotu během dne - bazální znamená, že je to teplota těla,pokud tělo nevykonává žádné činnosti,pouze bazální metabolismus, takže ta jde změřit jen ráno hned po probuzení, dokud se nezačneš hýbat / jíst / cokoli dělat. Asi pleteš dohromady pojmy.

Toto ti odpovie akurát krištáľová guľa...počkaj pár dní a testni znovu...len tak mimochodom-načo si stále meriaš teplotu?A ešte aj obe? Zbytočný stres podľa mňa...