Zpožděná MS - vysazená HA. Co se se mnou děje?
Dobrý den, ahoj.
Dnes mám 16 dní zpoždění. Poslední menstruace 3.6. Od té doby nic. Vysadila jsem s poslední menstruací antikoncepci. Než jsem HA začal brát MS byla vždy pravidelná. Je mi 21 let na miminko nespěcháme, ale necháváme tomu volný průběh. Těhotenské testy mám negativní. Bolesti v podbřišku mám, jako bych to měla dostat. Když si kýchnu píchne mě v podbříšku. Prsa mě nebolí jen mám problémy s tlakem při pohybu rychle zvednutí, zamotání hlavy. Přiřazovala jsem to spíše k počasí. Dnes mi kamarádka řekla, že jsem taková jiná, tak mi to začlo vrtat hlavou. Nevím jestli je ten správný čas volat k dr. nebo ještě vyčkat a je to dopad vysazené HA, nebo muže jít o těhotenství. Ještě bych dodala, pohlavní styk nechráněný zhruba obden. Děkuji za vaše rady a zkušenosti. Začínám být ve stresu, že nevím co se semnou děje.
@eluseelaeli zašla bych k doktorovi, ono po HA u někoho dost dlouho trvá, než se tělo vrátí do normálu a najede na původní režim "před HA"..😊 Doktor ti nejspíš píchne injekci na vyvolání menstruace. Pokud máš negativni testy, tak to těhotenství nebude..🤔 ať je brzy líp! 🍀
Mě doktorka říkala, ze telo ma nárok půl roku se s tím srovnat. Byla sem u ni, když sem měla měsíc zpoždění a říkala, ze bud to to dostanu a nebo ne, kdyby to do toho půl roka nepřišlo, pak to začneme řešit. 🙂
Jinak první cyklus sem měla po HA 33 dnů. Takže nech telo teď odpočívat a až MS dorazi tak dorazi. Pokud budeš mít velke bolesti tak si zajdi na vyvolavacku, ale ani u ni nemáš jistotu ze to dostaneš 🙂
Vysadila jsem v dubnu, první MS přišla zhruba po 30 dnech, všechno normální.
Začala jsem brát drmek. V termínu další MS jsem jen začala špinit a to trvalo nějakých 10 dní. Drmek jsem zase vysadila.
Po dalších deseti dnech další špinění, tentokrát asi 4 dny.
Testy negativní, takže jen rozházené hormony (pár let zpátky, když jsem vysadila a skončila s cystou, mi doktorka vysvětlovala, že mám zvýšenou hladinu testosteronu, řešit to tehdy ale nechtěla, jen mi zase nařídila HA).
Koupila jsem si vitamíny s inositolem a doufám, že by to mohlo pomoci. Čas dávám do podzimu, do preventivky, pak to asi budu zase řešit s doktorkou...
Tento stav je po vysazení HA normální. Přes rok trvalo než se mi upravil cyklus a dalo se tělo dohromady.
Děkuji všem. Dnes je to 51 dni od poslední menstruace. Poslední týden mám bolesti v levém podbřišku a bolest zad v kříži. K lékaři jsem objednána 29.7. přemýšlím jestli to do té doby vydržím zda popřípadě o víkend nenavštívím pohotovost. Nemohla jsem se ani zvednou mám boletiví tlak a při špatném pohybu, je to jako bodnutí. Ňákou radu co by mohlo od bolesti pomoci ? Popřípadě myslíte že mě na pohotovosti nevynadají, že si to mám řešit se svým lékařem ? A může ta bolest vůbec byt spojena s mým zpožděním ? Děkuji za rady a odpovědi.
@eluseelaeli zkus zada nahrivat suchým teplem. Určitě ne ve vane, jelikož pak rychle prochladnes. Zkus si v lékárně koupit Guajacuran je to lek na uvolnění svalstva 🙂 a když to nepujde vydržet tak klidne pohotovost a bud dostaneš pigaro do zadku a nebo infuzi na uvolnění svalu a proti bolesti. 🙂
Děkuji. Měla jsem strach aby nešlo o mimoděložní těhotenství.
@eluseelaeli Ale ještě než si něco vezmes udelej si pro jistotu ještě jeden testik. 🙂 protože léky na uvolnění v těhotenství nesmis 🙂
@littlebee124 tak jsem si vzala “jen” léky proti bolesti. No a začala jsem krvácet, tak snad už bude vše v pořádku
@eluseelaeli a proč nezavolas na gyndu ať te vezmou hned?? Ze mas bolesti. Není to normální.
@littlebee124 to není pravda. Je to progesteron a začínající těhotenství naopak posílí
@loylii Ja nemyslím lek na vyvolání MS, ale třeba infuze s mixem léku na bolesti.
Myslím že teď už je to jedno krvácet jsem začala. Bolest sice mám, ale teď už bych ji dávala za vinu menstruaci. Samozdřejmě k lékaři jsem objednána a zajdu tam. Teď už snad bude vše v pořádku a cyklus se srovná. Mohu dát vědět jak sem dopadla ve čtvrtek. Doufám že to bylo zpoždění díky vysazené HA a tělo se dá do pořádku.
@eluseelaeli Jak sem psala telo ma nárok půl roku se s tím srovnat. 🙂 Taky sem byla gynde při 55 DC a doktorka říkala, ze injekci ani dávat nebude, ze telo musí samo a když to do září nedostanu, vrhneme se na řešení. A co sem i ja četla ja diskuzich někomu to trva i déle.
@littlebee124 také sem někde četla že až půl roku je v normě. Mě jen znepokojovaly ty bolesti. Snad už to bude vše dobré. Děkuji moc

Rozhozeny hormony. Me dost pomohl kontryhel ale ne ten z lekarny. Pokud bys byla tehotna, mela bys pozitivni test. Ja pp vysazeni Ha pribrala, mela hnusny oblicej a vlasy a slabou velmi slabou Ms a asi jen 2 dny...