Jak zabránit blinkání po kojení u novorozence?
Mám 2 týdenní miminko,a když kojim v sedě tak se mi většinou po kojeni poblinka,někdy jen trošku někdy mi přijde ze vyvracela vše co vypila. Jakmile vyzvraci více,hned zacne mlaskat a cucat si ruce a hledat prso. Občas blinka i nosem,nevím co s tím. Plenek ma počůraných za den dost. Když ji kojim v leže,a usne u toho tak nezvraci.. na prsu dokáže být dlouho,ale čím déle tam je tím pak dost i vyzvraci.. nevim co s tím blinkanim mám dělat... prosím o radu
tak kojte vleže, když u toho neblinká, já kojila vleže vždy. Jinak blinkání je normální
Syn blinkal snad po každém kojení až do půl roku. Bylo to náročné, ale neblinkal všechno. Nabíral krásně, nic jiného mu nechybělo a jak jsme začali dávat příkrmy bylo to mnohem lepší. Ale on byl schopný blinkat i ve spánku a to jsem se bála, aby to nevdechl.
Reflux a je to normální 😔 pokud přibírá tak se to nijak neřeší. My taky blijem. Nonstop má na sobě bryndák ať ji nemusím pořád převlékat. Ani radši nedávám odbrknout to se zblila 100% - sebe i mě. Tak teď zblije jen sebe. Zvýšená poloha hlavy v postýlce. Podložit nohy postýlky knížkami.. sestřence blila dcera do roka, než víc povyrostla.
@rozitta podložim tu postýlku.
Je normální ze ma ridkou stolici? Jako prujem,kdyz ji držím v náručí,tak cítím jak ji kručí ve střevech. To kručení je normální?
Také máme řídkou. V podstatě je ta plínka vždy jen zbarvená do žluta, ta tekutina se hned vsákne. A to kručení... Asi záleží jak moc. Právě jsem zmínila tu vodovou stoličku u Mudr. při prohlídce tak poslouchala střeva a říkala, že nic neslyší. Nám kručí jen málokdy a nebo to nevnímám. Určitě to zmiň při prohlídce. Ale myslím že nic jiného než probiotika ti neporadí. Tak jako nám🙂
Syn takto zvracel téměř tři měsíce. Nakojil se, vše vyblinkal,nakojil se podruhé a pak tři hodiny krásně spal 😄 neboj, časem se to srovná. U nas si dr myslel,že je to přejídáním
Reflux, je to běžné, dcera taky zvracela, má 7m a ublikne si do ted občas. Vzpomínám si, že taky když usla,tak nezvracela, jinak pravidelně. A babička vzpomíná, že první syn zvracel obloukem a později šlo přesně vidět kudy lezl, že za ním byli stopy ubliknuti 😂😁. To se spraví ❤️❤️
Ano, ma zrejme reflux. Dcera to mela take tak. Reflux, ma nadmerna laktace a odmitala dudlik. Kombinace ala vsechno spatne 😅 byla poblita furt. Nekolikrat denne. Co poblita. Doslova zblita. Ale pribirala hezky a po roce to odeznelo. Musela jsem si hlidat kojeni, nejdrive jsem ji mohla nakojit po dvou hodinach, aby stihla vytravit a kojit max pet minut, abych ji tim mlikem neutopila. A na spani jsem ji davala na bok do zvysene polohy.
@exbordelar také nám odmítá dudlik. Kdyz ji ho dám,tak ji z nej natahuje na zvraceni😂
Ke všemu ji od včerejška trápí asi prdy,špatně spi,celý den spi max pul hodiny pak chce hned na prso a i když u něj usne je hned vzhuru. :/

Rady asi jsou,něco trochu pomůže, ale blinkání kojenců je normální, měly to tak moje všechny tři děti a vzdala jsem cokoli s tím dělat, je to protivné, ale ničemu to jinak nevadí (pokud to nejsou šavle).