Kombinovaná pračka a sušička. Máte tip na značku?
Ahoj holky, budeme se stěhovat, bohužel koupelna je menší a pračka a sušička se vedle sebe špatně vejde, když je dám na sebe jako mám teď, neotevřu okno. Sušička i sráží hodně oblečení a už moc nevysuší, má 10 let. Obojí je u nás hodně vytížené - máme 3 věčně špinavé děti… Přemýšlím o pračce a sušičce v jednom. Pár lidí mě odrazuje, že tyto spotřebiče fungují špatně, prádlo pořádně nevyperou a nevysuší, jsou časté poruchy. Jaké máte zkušenosti? Pozitivní i negativní. Budu ráda, když uvedete i značku… Díky.
@ninive211 Tady právě suchý vzduch nebude, moc tam tu vlhkost nechci zvyšovat, plus potřebuji jednoduché řešení pro syna 🙂 To 2v1 mi přišlo jako dobré řešení, pokud je nějaký přístroj trochu solidní a funkční.
@leiladelly já si myslím, že pro jednoho mladíka by ta 2v1 mohla dostačovat. Toho prádla je prostě podstatně méně, jak v pětičlenné domácnosti. Ze zkušenosti lůžkoviny z jedolůžka to vysuší úplně v pohodě, pár ručníků taky. Jenom to možná trochu déle trvá. I oblečení počítám nebude mít tolik, aby to nezvládlo vysušit. 😉 Jako nečekat od toho zázraky. Třeba co máme doma jedno prostěradlo s vyšší gramáží na dvojlůžko, tak ho suším zvlášť a na poprvé to nikdy není. Taková celodenní zábava, když v zimě vyperu z manželské postele lůžkoviny a pak to suším ve dvou dávkách několik hodin. 🤷 Jakože třeba 6 😏.
@aedoss Přesně tak nějak jsem si to myslela. Oni asi budou spolubydlet s kamarádem, tak předpokládám, že si občas také přepere a určitě nebude vozit ložní prádlo a ručníky vlakem na Moravu 😀 Ale pořád množství nedosáhne množství, které vygeneruje rodina s dětmi. Pořád mi to přijde lepší varianta než sušák v bytě, kde suchý vzduch není a není potřeba zvyšovat vlhkost.
ty kombinované spotřebiče jsou na houby. Je to něco na úkor něčeho. Měli jsme a po pár letech začalo zlobit sušení. Po profi vyčištění to dobře fungovalo půl roku a pak zase problém. Teď jsme se přestěhovali, místo na sušičku konečně mám a tak nějak jí asi nepotřebuju. Už jsem si zvykla bez ní
Máme pračku se sušičkou LG prádlo je po vyprání naprosto suché, někdy až horké.
Nevýhody jsou, že je menší kapacita, vysoká spotřeba energie a cyklus praní/sušení trvá i více jak 5 hodin. Pokud je v pračce hodně prádla, tak bývá často zmačkané.
To, že jsou poruchové je mýtus, technologie dost pokročila.

@velkabublina No, já si o tom myslím své, no, sestra má samostatněou pračku a sušičku a nežehlí vůbec nic. A je to tedy na většině věcí poznat, že to není vyžehlené, prostě je to pomuchlané. Možná je problém v tom, že to buď přesušuje anebo vytahuje věci ze sušičky a skládá je se zpožděním (až si prostě vzpomene a má čas), ne hned.