3 dny po porodu se mi ještě nevytvořilo mlíko
Holly ve stredu jsem porodila krasneho chlapecka,ale uz je sobota a jeste se me nevytvorilo mliko.Jsem z toho dost spatne.Mate nektera podobnou zkusenost?Muze se me mliko jeste vytvorit?
Gratuluji. Malého měj u sebe, přikladej často. Idealne spolu do postele, savci poloha.
@zuzkafrydova to víš že může, doporučuji si zavolat nějakou dobrou laktační poradkyni a nebo napsat do diskuze kde jsem te zminila 🙂
@zuzkafrydova
velká gratulace!
zkus co nejvíce nosit - máš šátek? zkus spát s mimčem v posteli, co nejvíce přikládat k prsu,
mě se u prvního porodu udělalo mléko až 4 den.
svleč se, vlezte spolu do postele a koj a koj a koj, před podáním UM - jestlidáváš, tak nabídni prso -ů prvně 1 a pak 2 a strídej, poptávka=nabídce a pokud dáváš UM, tak přes prst - rozhodně ne lahvičku
@zuzkafrydova
a koukám, že jsi z Trutnovska, klidně se můžeme dnes, nebo zítra sejít a vysvětlím a pomůžu s nalezením vdhodné polohy ( rodila si v trutnově - tam mipokazili kjení hned při porodu, ale díky laktační poradkyni jsem to zvládla)
@kocvarovas dekuji,kouknu tam 😊
Gratuluji k chlapečkovi. To víš, že se mlíčko udělá. ( Mě po prvním porodu císařem až 10. den, tedy po návratu z porodnice domů, kde mě nikdo nestresoval hodinama, váhou, intervalama... ) Neboj se, věř si, příroda ví, co dělá 🙂. Chce to klid, často přikládat, koj jak dlouho chceš ( zpočátku jsem kojila skoro hodinu! - to se brzy zkrátí, až se to prcek naučí). Výborný je čaj pro kojící, teplá melta, opravdu hodně pij. Za pár dní nebudeš vědět co s mlékem, uvidíš. 🙂
@eficenka ja jsem jeste v porodnici.Sestry me utesujou,ze to klidne muze byt i za tyden,tak uvidime
@zuzkafrydova
v Turnově? tak to hodně štěstí...
ohlídej , at ho nepřikrmují z lahvičky, vem si malého do postele - to udělá divy!
nebo se nechej propustit, doma vklidu to půjde lépe.
co nejvíce přikládat k prsu, prsa nahřívat před kojením, promasírovat, zkusit fotbalovou nebo savčí polohu.
pokud budeš chtít, mohu se zastavit a pradit a ukázat na 10 minut...
nestresovat se, proto se přimlouvám jít domů, s porodnicí v trutnově - ohledně kojení mají maminky hrozné zkušenosti)
@lenbela diky.Snad to bude dobry.Furt si rikam,ze to je treti den po porodu,tak je jeste cas,ale pak vidim maminy jak krasne uz koji a ja nic,tak zacnu zase brecet 😊
@eficenka ja pujdu snad zitra,hodne holek me rika,ze to doma pujde,ale ja nemam jeste mliko vytvoreny
@zuzkafrydova
v klidu se vytvoří, neboj! všechno půjde, příroda to chytře vymyslela!
hlavně mysli pozitivně, že již zítra se kojení postupně rozjede - přikládej co 1-2 hodiny, lehněte si spolu na půl hodinky do poslete ( i když je to tam zakázaný)
a pokus jsi u porodu měla daný oxytocin a nebo jinou medikaci, tak prostě zasáhlo do kojení a díky tomu se vytvoří až zítra... neboj, oprvdu! jen přikládej, mazlete se a nejlépe pod tou peřinou - ty nahoře bez, nebo aspon vyhrnuté prso a malý jen v plence - pod peřinou bu bude teple a hezky se přisaje 😉
Ja jdu snad zitra domu,tak to budem zkouset.Verim,ze se vytvori,zkousime i odsavacku
Bud hlavně vklidu. Já rodila ve středu 22.6. císařem. Malého mi nosili první den jen na přikládání. Měla jsem dost mleziva a mléko s mi udělalo až v neděli kdy nás pouštěli domů , to bylo 5 den od porodu. To se mi během rána tak nalila prsa ze jsem na cestu domu neoblikla ani kojící podprsenku. Takže bud trpěliva a co nejvíce příkladej k prsu.
@zirafka1988 budeme trpelivy a zitra nas snad propusti,tak bude lip 😊
Vlastní zkušenost nemám, mě kolostrum a následně mléko teklo - ale který den se vytvořilo mléko? Snad hned druhý den se mi nalévali prsa.
Četla jsem že mléko by se mělo vytvořit cca zhruba do 4-7 dnů.
Hodně přikládej > co hodinu (to jsem dělala i já - malý to vyžadoval). A hlavně se nestresuj a nemysli na to - chápu že je to těžké, ale když se smíříš s tím, že kojit nebudeš a že když tak dáš UM tak třeba se to spustí - nebudeš zablokovaná myšlenkou - musím kojit!. A když tak na UM není nic špatného mám dvě kamarádky co se nerozkojili a děti jsou zdravé a milované 🙂. Pij hodně tekutin a fenyklového čaje - ten nejen, že ej na prdíky ale i na tvorbu mléka > já pila 1L denně a teprve později jsem zjistila, že by se měli jen dva šálky. I se hodně napij přímo před kojením
já jsem mléko měla až po týdnu
Fakt?A to jste byla na cisare?
@zuzkafrydova také blahopřeji k chlapečkovi 🙂 já se rozkojila až po příchodu domů, asi 5.den, v porodce jsem měla nějakej podvědomej stres a nešlo to , dcerku museli přikrmovat glukózou, protože řvala hlady, bradavky rozžužlaný do krve a ani kapka.. . No a hned druhej den doma jsem se probudila s obrovskýma, uplně nalitejma bolavejma kozama 😀 Nyní je malé téměř půl roku a stále plně kojím 😉
.. tím jsem chtěla říct, že až budeš v klidu doma, kde tě nebudou kontrolovat sestry a budeš v pohodě, tak se určo sama od sebe rozkojíš !! 😉
@zuzkafrydova Jestli jsi v Trutnově v porodnici, tak tam využij možnosti pít i kojící čaje - mají je tam a pokud dojdou, tak Ti sestry uvaří. Jinak v klidu, kojení se rozjede a když ne, tak se svět nezboří. U mě se nerozjelo pořádně ani jednou.
@eficenka - já rodila v Trutnově před 13 lety a letos. A upřímně lituju toho, že prostřední dceru jsem rodila tady v Praze. Trutnov byl v pohodě, do porodu mi bez mého souhlasu nezasahovali, i u mimča s každým úkonem chtěli souhlas, a s tím zákazem společného ležení v posteli to taky není tak horký, sice to tam říkají, ale sestry to tolerují. Ostatně sama jsem tam se třeťátkem strávila společně v posteli prakticky celý pobyt 😉
@andie90 dekuji,jen nemuzu najit kde jsi me zminila
@zuzkafrydova Laktační poradna... už jsi tam psala 🙂
Já porodila v pondělí brzo ráno (ve 4h), mléko se mi začalo tvořit ve čtvrtek večer. Ten den jsme dopoledne přijeli z porodnice, tak si myslím, že i to tomu pomohlo. V porodnici jsem měla jen mlezivo, kdežto v ten čtvrtek jsem se šla večer koupat se solidními melouny, mléka hafo (a nikdy jsem pak s kojením problémy neměla).
Snad vás zítra pustí, doma je to úplně o něčem jiném, vemte si miminko k sobě do postele, kůži na kůži, dost pijte, nechte si zkontrolovat techniku, aby se miminko dobře přisávalo a ono se to rozjede.
Hlavně žádné kojení typu co 3h 15 minut (taky jsem slyšela,to je pro novorozence úplně mimo),ale přikládat často, na libovolnou dobu (zpočátku se kojí klidně 30-45minut a za hodinu znova)
@andie90 joo tak to jo,ale zatim zadna odpoved 😊
@andelka tak jo,budeme to zkouset.Snad nam to dopadne.Mleziva bych rekla,ze mam celkem dost,tak snad se to mlicko taky udela 😊
@zuzkafrydova já myslím že je to hodně o psychice. Doma si člověk zaleze s miminkem do postele,udela si kakao do vlastního hrnečku a ono se to projeví.
@zuzkafrydova Já taky brečela, že to nejde a že jsem neschopná, že ani dítě neumím nakrmit... Dcera byla dokrmovaná, neteklo ze mě nic, ani mlezivo. Nic. Sucho. Dítě nespokojené, uplakané a já nešťastná. Když malá chtěla spát, nutili jí jíst (spala a nesála_) a když měla hlad, nebyl zrovna čas kojení. Navíc měla těžkou žloutenku. Začarovaný kruh. Domů jsme šly s Nutrilonem a stříkačkou, kterou jsem jí krmila. No a doma jsme si to udělaly po svém. Přikládala jsem ji, jak často chtěla ( zpočatku velmi často) a na jak dlouho chtěla. Uklidnila jsem se, soustředila jsem se jen na ni. No a mléko najednou bylo. A Nutrilon letěl do koše 🙂
Mně taky trvalo, než mi začlo téct mléko. Už mu taky v porodnici dali jednou dokrm. Nakonec jsem se rozkojila a kojím už 7,5 měsíce a mlíka habaděj. Neříkám, že to jde všem a že se to má lámat přes koleno, ale 3 dny ještě nic neznamená. Nevzdávej se a buď hlavně v pohodě.
Já jsem jako prvorodička o kojení nevěděla vůbec nic. V nemocnici řekli jen, že máme přikládat, ani neukázali jak, ale bylo to tam celkově hodně volné, nechávali nás být, nic moc se neřešilo. Mně to teda nevadilo, ve stresu jsem nebyla, malého jsem přikládala vleže a pak si ho často v posteli nechala, protože se mi nechtělo ho dávat zpět do boxu 🙂 a to jsem ani netušila, že to může kojení napomoci. Tím se rozběhla produkce mleziva, dostala jsem pochvalu, domů jsem šla 4. den po porodu, po příjezdu prsa nafouknutá k prasknutí a teprve jsem začala kojit mléko. Určitě se to rozjede, věř tomu. Je to přirozený proces. A pokud by náhodou ne, volej hned nějakou laktační poradkyni. Zatím máš ale fakt čas ;) Přeju hodně štěstí...

Ahoj, nejdřív blahopřeju k miminku. Osobní zkušenost nemám, já měla mlíko téměř hned, ale měla jsem jiné problémy a je zde skupina laktační poradna, kde jsou super maminky ( i laktační poradkyně), co poradí, určitě jim napiš.. Jinak držím palečky, abyste vše v pohodě zvládli..