icon

Jak pomoci tvorbě mléka, když je miminko v inkubátoru?

sajinakc
19. srp 2019

Zdravím. Malej se mi narodil v 34tt takže bude ještě dva týdny v inkubátoru. Bohužel dostává příkrm protože já nemám mléko takže jsem z toho docela rozhozená. Nemáte někdo nějakou radu jak tomu trochu pomoct? Začala jsem brát homeopatika a mám prý hodně pít. To mi ale nepřijde dost.

Strana
z2
hermij
21. srp 2019

Zaznělo tu toho hodně, ale nikde jsem neviděla Laktofyt, tak ten přidám já. Sežene se snadněji, než např. výše doporučovaná homeopatika, která navíc mnoho lidí z různých důvodů užívat nechce. Zpočátku se může užívat po "štamprlkách" klidně i 5x denně, doporučené užívání na lahvi je tuším 3x. To vyšší dávkování mám od porodní asistentky.

kuttu
21. srp 2019

@hermij No ja nevim,Laktofytvjsem objednávala jen na internetu 0,5 l stal tusim kolem 80 kč,za chvili hsem ho mela vypity,homeopatika stoji take kolem 80 kc a prodavaji je v lékárně a vydrzi dele. Laktofytvjsou bylinky...stejne jako v kojicich
cajich

sajinakc
autor
21. srp 2019

@verunka_korunka tak teď zkoušíme jen jedno prso asi tak 10 minut protože jak ho dám na druhý tak už je práce aby se vůbec přisál a tahal. Aby vypil příkrm z flašky dalo zabrat i sestřičce tak že mu teď byla dána jednorázově sonda aby si prý trochu odpočinul. Nevím jestli je problém v tom že je malinkej a línej a nebo v tom že já mám pro něj prostě málo mlíka a nebo obojí. On se i snaží ode mě sát ale je to prostě pro něj málo. Žloutenka už nemáme a vážíme pořád kolem dvou kil.

sajinakc
autor
21. srp 2019

@verunka_korunka tak to mě řekli maximálně 5 minut každé prso protože pak usnul a dostat do něj příkrm byla fakt bojovka.

sajinakc
autor
21. srp 2019

@ninive211 No to mě tam tak dlouho zase nenechají. Je prý pak unavený a nevypil by pak z flašky příkrm

vitezove
21. srp 2019

A proč krmíš z lahve?? Jsou na to takové hadičky co přiděláš k prsu a vlastně malý saje a ty mu tam pouštíš um. Nehrozí pak že se naučí na lahvičku a tobě se začne snáz tvořit mléko.

sajinakc
autor
21. srp 2019

@vitezove No protože musím z lahve. Dávají mi jí sestřičky na jipce takže co mám dělat jinýho.

vitezove
21. srp 2019

@sajinakc normálně bych se jich zeptala, jestli to nejde jinak. Standardně se krmí buď takhle přes cévku přes prso nebo alespoň přes malíček. Nejspíš nejsi v úplně dobré porodnici no. Tak se zkus s nimi domluvit nebo se trochu hádat. Je to tvoje dítě. Tu cévku si můžeš koupit a nainstalovat sama, nandat na to tu flašku a už to jede. Ono se jim nejspíš jen nechce tím zabývat, ale tak se musíš ozvat.

sajinakc
autor
21. srp 2019

@ivannka92 malý se narodil 15.8. takže je mu šest dní a já stále mléko dá se říct skoro žádné.

pe_tu_ss_ka
21. srp 2019

Jak píše @vitezove, mě buď nabízeli dudel na stříkačku, a to jsem nechtěla, protože malý i když se mi krásně přisál, když už mohl na prsa, tak to pak přes noc zkaziliy dudlíkem na stříkačce a pak už prso nechtěl přeprat, protože se musel snazit. Pak jsme přešli na krmení přes malíček ze stříkačky, jak jsem psala výš.. A to pak praktikovaly i sestřičky.. A vytáhl to vždycky hodně rychle.. 🙂

verunka_korunka
22. srp 2019

@sajinakc jestli nesaje a tak je mozna pptreba jeste chvilku pockat. U tech malickych to zkouseli na gazovine ze jim tam dali trochu mlika nebo glukozu. Nase taky sice sala, ale jen chvilku a byla unavena, projde mi to jak pres kopirak. Jestli to do nej souka taktak i sestricka, tak proste chce pockat. Zamer se vic na svoji stimulaci a nestresuj se tim u ditete. Jak tady psaly o suplementoru, tedy hadicka s mlikem k prsu, pokud ti u prsu netaha a usina, moc to nejde, neda se poradne stimulovat to spici dite tak jako lahvickou i kdyz na podporu laktace bybyl suplementor asi lepsi. Uz si nepamatuji kdy rikali ze maji deti zacit mit saci reflex, ale ono to podle tabulek bylo nejak a v realu se strasnym rozptylem, nekdo uz 32 a nekdo az 38tt. Dokonce tam byl jeden chlapecek narozeny skoro v terminu a proste nechtel jist, nijak ani z lahvicky nesal. Ale to byla asi dost velka vyjimka a predpokladam ze i on se to nakonec naucil.

Strana
z2