Jak pomoci tvorbě mléka, když je miminko v inkubátoru?
Zdravím. Malej se mi narodil v 34tt takže bude ještě dva týdny v inkubátoru. Bohužel dostává příkrm protože já nemám mléko takže jsem z toho docela rozhozená. Nemáte někdo nějakou radu jak tomu trochu pomoct? Začala jsem brát homeopatika a mám prý hodně pít. To mi ale nepřijde dost.
@verunka_korunka tak teď zkoušíme jen jedno prso asi tak 10 minut protože jak ho dám na druhý tak už je práce aby se vůbec přisál a tahal. Aby vypil příkrm z flašky dalo zabrat i sestřičce tak že mu teď byla dána jednorázově sonda aby si prý trochu odpočinul. Nevím jestli je problém v tom že je malinkej a línej a nebo v tom že já mám pro něj prostě málo mlíka a nebo obojí. On se i snaží ode mě sát ale je to prostě pro něj málo. Žloutenka už nemáme a vážíme pořád kolem dvou kil.
@verunka_korunka tak to mě řekli maximálně 5 minut každé prso protože pak usnul a dostat do něj příkrm byla fakt bojovka.
A proč krmíš z lahve?? Jsou na to takové hadičky co přiděláš k prsu a vlastně malý saje a ty mu tam pouštíš um. Nehrozí pak že se naučí na lahvičku a tobě se začne snáz tvořit mléko.
@sajinakc normálně bych se jich zeptala, jestli to nejde jinak. Standardně se krmí buď takhle přes cévku přes prso nebo alespoň přes malíček. Nejspíš nejsi v úplně dobré porodnici no. Tak se zkus s nimi domluvit nebo se trochu hádat. Je to tvoje dítě. Tu cévku si můžeš koupit a nainstalovat sama, nandat na to tu flašku a už to jede. Ono se jim nejspíš jen nechce tím zabývat, ale tak se musíš ozvat.
Jak píše @vitezove, mě buď nabízeli dudel na stříkačku, a to jsem nechtěla, protože malý i když se mi krásně přisál, když už mohl na prsa, tak to pak přes noc zkaziliy dudlíkem na stříkačce a pak už prso nechtěl přeprat, protože se musel snazit. Pak jsme přešli na krmení přes malíček ze stříkačky, jak jsem psala výš.. A to pak praktikovaly i sestřičky.. A vytáhl to vždycky hodně rychle.. 🙂
@sajinakc jestli nesaje a tak je mozna pptreba jeste chvilku pockat. U tech malickych to zkouseli na gazovine ze jim tam dali trochu mlika nebo glukozu. Nase taky sice sala, ale jen chvilku a byla unavena, projde mi to jak pres kopirak. Jestli to do nej souka taktak i sestricka, tak proste chce pockat. Zamer se vic na svoji stimulaci a nestresuj se tim u ditete. Jak tady psaly o suplementoru, tedy hadicka s mlikem k prsu, pokud ti u prsu netaha a usina, moc to nejde, neda se poradne stimulovat to spici dite tak jako lahvickou i kdyz na podporu laktace bybyl suplementor asi lepsi. Uz si nepamatuji kdy rikali ze maji deti zacit mit saci reflex, ale ono to podle tabulek bylo nejak a v realu se strasnym rozptylem, nekdo uz 32 a nekdo az 38tt. Dokonce tam byl jeden chlapecek narozeny skoro v terminu a proste nechtel jist, nijak ani z lahvicky nesal. Ale to byla asi dost velka vyjimka a predpokladam ze i on se to nakonec naucil.

Zaznělo tu toho hodně, ale nikde jsem neviděla Laktofyt, tak ten přidám já. Sežene se snadněji, než např. výše doporučovaná homeopatika, která navíc mnoho lidí z různých důvodů užívat nechce. Zpočátku se může užívat po "štamprlkách" klidně i 5x denně, doporučené užívání na lahvi je tuším 3x. To vyšší dávkování mám od porodní asistentky.