icon

Kdy si miminka udrží velká prsa při kojení?

17. srp 2022

Jaká ironie, že když jsem byla mladší, nejradši jsem měla na svém těle moje velká krásná prsa a teď mi ta velikost, která se snad ještě v těhotenství zdvojnásobila, tak moc překáží. Kojím, ale s těmi prsy je to peklo (nyní v těch vedrech ani nemluvím) - kdo má velká prsa asi chápe, jak to myslím.

Moje otázka zní, kdy si vaše miminka byla schopna prsa v pusince udržet bez pomoci? Mám doma 2 měsíční mimčo a musím stále prsa alespoň přidržovat, jinak mu z pusinky přes tu tíhu vypadávají.

martiniquest
17. srp 2022

Tak v pul roce

sirinfirst
17. srp 2022

Velká prsa nemám a přidržuji osmiměsíční pořád.

uzivatelkapetra
17. srp 2022

Kojila jsem zásadně vleže, mám ruce pro 150cm člověka a kozy pro 2m člověka, tak mi to vsedě nevycházelo 😁

merope
17. srp 2022

V jaké poloze kojíš? Já nepřidržovala prso snad nikdy, přidržovala jsem hlavičku (do těch cca 3 měsíců), ale jediná poloha, která "prošla" byla asi nejpodobnější tomá, co je tady https://www.nutriklub.cz/clanek/polohy-pri-kojeni označená jako v sedě (Madona, kolíbka). Dítě mi leželo na zádech na rukách, já přidržovala hlavu a ono sálo.

Já spíše měla problém s velkými bradavkami a nedonošeným dítětem, takže tak do cca 4,5 měsíce přisával vzduch, jak nedostal celou bradavku do pusy (do váhy cca 5 kg), takže jsem odsávala a krmila flaštičkou, až pak už se naučil pořádně sát sám.

jjasmina
17. srp 2022

Kojila jsem vleže, že jsem malou měla vedle sebe, od půl roka jsem ji nepridrzovala cca, ve 2 mes je ještě malá

kelerub
17. srp 2022

Prso přidržuju pořád. Vždyť by to tu chuděru zavalilo. Ale věřím, že co ty myslíš jako velké, jsou pro mě lentilky. Já totiž nemám velká prsa, já mám monstra a to se bez přidržování nedá. 75M 🤦😀😀😀

merope
17. srp 2022

@kelerub 75M?? Ty jo a já si myslela, jak moje 90G-K jsou veliká. To tě upřímně lituju, protože sama mám pocit, jak mě ty prsa občas omezují v aktivitách. Ač teda po dokojení se mi zase trošku zmenšila (při kojení jsem měla ta K-čka, ale tipuji, že jsem zase "na svém" a možná i méně - před otěhotněním jsem mívala F nebo G).

agneska7
17. srp 2022

Syn má rok a 3 měsíce a pokud kojim v sedě tak stále musím přidržovat . Já nevím ale vždyť to taková překážka není, nikdy mě ani nenapadlo o tom přemýšlet a to bych řekla že mám prsa obří 🙈🙈

kelerub
17. srp 2022

@merope a to je velikost před těhotenstvím 😀 Ale furt se vlezou do stejných košů (košíčky to nazývat nebudu. Ten koš bych mohla klidně nosit jako čepici), takže kojení tomu nijak zvlášť nepřidalo. Je to masakr. Mám přes prsa 140cm. Takže jakýkoliv vršek, co si koupím, je možný jen v obří velikosti. Bo ty kozy do své velikosti prostě nenarvu. Jsem kozatá od mala. Takže záda už si asi zvykly. Nikdy mě nebolely. Ale omezení je značné. Ať už nemožnost koupit si dobře padnoucí oblečení, za podprsu dám min. 2000,-, nemůžu běhat, nemůžu ležet na zádech a tak bych mohla pokračovat do aleluja. 😀

ee.liska
17. srp 2022

Tak já mám jen 75F/G a nemusela jsem držet nikdy. Bradavky nemám směrem dolů, takže jsem vždy překládala k prsu bez problému 🙂

ee.liska
17. srp 2022

Jinak nad tím tak přemýšlím a přece nepřikládáš prs dítěti, ale dítě k prsu 🧐

autor
18. srp 2022

@agneska7 A kde píšu, že je to překážka?! Není třeba si vymýšlet vlastní dedukce.

asutak
19. srp 2022

Kojila sem v leže, jinak to nešlo později, až trochu držela tělíčko, tak i v sedě, ale prso sem pridzovala, jinak by ji z pusinky vypadlo