Kojení plus dokrmování. Poradíte, prosím?
Dobrý den mám týdenní miminko.Bohuzel šel malý nakonec císařem takže se mi mléko udělalo až 7 dennpo porodu. Už v porodnici jsme dokrmovlai Nutriloem. Do teď jsme jedli cca každe 2-3 hodiny. Nechala jsem ho 15 min u prsu a pak mi vytáhnul 60 no nutrilonu ještě ...docela ublinkava.. dneska jsme byly poprvé u doktorky a malej přibral 300g za 5 dní. Prý je přejezeny.. mám nechat 20 min u jednoho prsu a když bude mít ještě hlad tak dát příkrm...ale kolik příjlkrmu a jak poznám že má hlad :(:(cítím se jako matka na nic že nepoznám co mě dítě chce :(
Um bych nedávala, kojit a kojit, to půjde.blinkani může bejz i z um. Klidně jedno prso, druhé prso.Ty začátky jsou prostě těžké, jak já si připadala po porodu neschopná, chce to klid 🙂
@sharyska zkusit jen kojit a prikrm odstranit. Čas bych neomezovala. To si sedne a bude to dobré.
Ja vím, že mě ti asi někdo vynada, als zkusila si po kojení vážit, ať víš cca kolik toho vypije, ať do něho necpes zbytečně to um... A jak píši nade mnou kojit kojit kojit, neřešit intervaly, ono si to sedne samo a pak uvidíš, že mu opravdu stačí ty 2 - 3 hodky do dalšího kojení...
Také bych to UM zkusila vynechat, vykašlala bych se na ty intervaly a dávala tak, jak si minco řekne ( syn si vždycky cucal pesticky a nebo se mi snažil přisát na prst nebo tak), to ti i krásně rozjede laktaci. A také bych mu úplně nestopovala čas, nechala bych ho tak dlouho, dokud saje ( myslím, že jsem někde četla, že až 40min je naprosto v pohodě). Já jsem takhle ze začátku kojila skoro pořád, ale do konce šestinedělí si to pak sedlo, intervaly se prodloužili a kojení zkrátilo. Jinak jestli chceš vědět kolik vypije, tak si můžeš půjčit váhu a vážit před a po, ale pokud bude prospívat, tak bych to moc nehrotila 😊
Po nutrilonu bych taky ublinkavala. Jak měl malý anginu a nemohl se poradně nakojit, tak mu v nemocnici dávali nutrilon a byl to opravdu hnus. Smrděl jako rybima. A neteř se synovcem taky po něm zvracenli. Radši kojit z obou prsou.
@sharyska Neboj nejsi neschopná matka, začátky jsou těžké 😉 jak píšou holky nechat déle u jednoho prsa, nabídnout druhé. Kojit na požádání, pokud jenom kojíš, koj klidně i po hodině, někdy si mimi potřebuje jenom cucnout na žízeň. Řídila bych se tím, že pokud je miminko spokojené, tak nemá hlad nemá. Pokud brečí, může mít ještě hlad, nebo bolesti bříška nebo se chce jen chovat. Neboj časem to vše vychytáš.
Kombinace kojení + UM je většinou dlouhodobě neudržitelná, kojení z prsa je fyzicky náročnější a vyžaduje jistou techniku, pití z láhve je jednodušší. Osobně hlasuji za kojení, jelikož mi přijde jednodušší v noci vytáhnout prso než jít vařit mléko a pořád umývat a sterilizovat lahvičky.
@levandule_k taky bych neměnila
Ja dávala po císaři umělou výživu jeden den..Stačí miminko vážit před a po kojení, tak se pozná, kolik toho vypilo..Kojení je rozhodně zdravější a také z mého pohledu jednodušší na přípravu..😉 Nám v porodnici radili jedno prso 5min a 5 min další prso..Některým miminkám to nestačilo, neb sály pomaleji, tak se to protáhlo na 10min a 10min.
Pozvi si domů kvalitní laktační poradkyni, nejlépe z Mamila, za mě nejlépe investované peníze, dále hodně se tulit nahé tělo na tělo, kojit na požádání, intervaly jsou už přežitek, častým přikládáním se naopak zvyšuje laktace, je to otázka nabídky vs poptávky. Držím palce!

@sharyska pokud normálně kojíte a máte dost mléka, tak bych se na příkrmy vykašlala. Když bude miminko hladové, tak si o svoje samo řekne, bude si sát ručičky, plakat. I tak ho můžete zkusit dát ještě k druhému prsu a dokrmit z něj. Kojte tak často, jak bude malé potřebovat, nemusíte držet intervaly na hodinu přesně.