Kojení v křesle. Je zbytečné si jej pořídit?
Ahoj holky.
Nakupujeme výbavu pro naše první mimi. Mimo další věci, važuji koupit nějaké pohodlné křeslo vedle postele na kojení. Měly jste a využívaly jste? Nebo je to jen další zbytečná věc a vyhodíme peníze??
Spousta veci, co je na trhu jsou vyhozeny penize. To zjistis sama az po porodu, ze nakonec to budes delat vsechno uplne jinak nez si chtela. Jako pokud na nej mas misto a finance a vis, ze v nem budes tak proc ne. Me stacila pohovka a postel.
Nekupuj křeslo dopředu. Když budeš kojit v ložnici, tak vleže v posteli. Pokud ti to nebude vyhovovat, dokoupíš křeslo.
Kojila sem v posteli a nebo na gauči, na kojícím polštáři (nejlepší je ten, co ma pevnou vyplň, ne kuličkovou). Křeslo jsem zkoušela ale pak se mi blbě zvedalo, hlavně po porodu, a mimčo sem si akorát vzbudila.
@reeeza pohodlne kreslo se hodi vzdycky 😃 ale na kojeni, tim spis v loznici bych nevyuzila. Taky mi nejvic vyhovovalo kojeni v leze, u miminek i u batolat.
Já se nerozkojila, ale přesto jsem byla nejradši s dětma na gauči nebo v posteli. Jako mimina spali jen na mně. Dělala jsem to tak, že se nakrmili a hned na mně vytuhli. Nemusela jsem se zvedat a později je položila jen vedle sebe a nemusela s nimi extra hýbat.
V porodnici měli křeslo s podložkou pod nohy a kojilo se mi tam skvěle. Ale spíš bych si koupila křeslo a případně na něm kojila než si koupit křeslo na kojení a pak nevědět co s ním
Ano, kojila jsem v křesle a bylo to super. Ale je to moje oblíbené křeslo X let, houpací, co děda vyrobil babičce. Sedávám v něm denně. Ale také jsem kojila v posteli, na gauči, v nosítku, … prostě všude 😁 Takže kvůli kojení bych křeslo nekupovala
Já v noci kojim v leže nebo v sedě na posteli, ale jestli se ti bude hodit křeslo, tak k tomu účelu dobře poslouží jakékoli pohodlné křeslo, nemusí být nějaké seciálníl kojící..
@reeeza , už kojím mraky let, během kojení děti přirozeně usínají, je to přirozený uspávací prostředek, ovšem manipulace s uspaným dítkem je složitá - vychytat ten správný okamžik a provést ji tak, aby se dítko neprobudilo a nemuselo se uspávat znovu (to jsem se třeba nikdy nenaučila, pravda, nemusela jsem…), každý se navíc rád probudí na stejném místě, na kterém usnul…, i proto mi takové křeslo přijde úplně zbytečné, na kojení určitě, ale pokud člověk chce prostě křeslo kojení nekojení, tak zbytečné být nemusí.
Já doma nejraději kojím v posteli, mohu se různě vypodložit polštáři, aby se mi třeba dobře četlo, v noci se na kojení nemusím ani úplně vzbudit a přes den nebo večer se mohu po ukojení dítka odplížit, ale je samozřejmě třeba zajistit bezpečnost dítka, zvlášť, když se začne víc pohybovat…
Mám za to, že k tomu nejpřirozenějšímu a tak nejfunkčnějšímu kojení člověk z té materiální stránky nepotřebuje vlastně vůbec nic, spíš je to bohužel často tak, že si člověk těmi všemožnými věcmi může kojení spíš tak zkomplikovat, že nebude (úplně dobře) fungovat, u kojení asi nejvíc platí, že čím méně výmyslů ke koupi, tím lépe 😏, i když, samozřejmě, nějaké výjimky se vždy najdou, nicméně křeslo do toho určitě patřit nebude 😀
Holky děkuju moc!!! Rozleželo se mi to krásně v hlavě a nebudu teď křeslo kupovat. Vlastně v noci budu ráda že budu ráda a jen vyvalím prso ne o si podestelu záda a zůstanu v posteli, než abych vstávala do křesla..Pokud by mi to z jakýchkoliv důvodů nevyhovovalo, mohu křeslo do ložnice koupit později 🙂
Křeslo na kojení může být fajn, ale v ložnici mi moc nedává smysl. V noci máš lepší kojit v teple v posteli a přes den si spíš zalezeš na gauč než abys šla do ložnice kvůli kojení.
Jo já kojila v křesle
Jenom kvuli kojeni bych si kreslo nekupovala. Ja kojila bud v posteli nebo na gauci.
Kojila jsem obvykle v křesle typu poang IKEA, ale máme ho už přes 30 let česká výroba. Měla jsem ho u postele, protože jsme spali v obýváku... Křeslo jsme měli už dávno před tím a máme ho stále, jen kvůli kojení bych ho též nekupovala. V leže jsem kojila jen ráno, nějak jsem si na to úplně nezvykla.
@reeeza druhého kojím na gauči a nejvíce v leže 🤣 . Teď má půl roku a kojím už jen v leže, když ho chci uspat, v noci spí s námi, takže vytáhnu jen prso 😁
Taky jsem to tak vyřešila, dokoupit se dá vždycky. Nakonec jsme ušák pořídili, kojilo se mi v něm dobře hlavně v kombinaci s kojicím polštářem. Ten z Gadeo je hodně pohodlný, řekla bych až ergonomický
Nejlepší kojení bylo v leže. Jak pro mě, tak pro dcerky. Začala jsem tak kojit už v porodnici. Na křesle jsem kojila párkrát a nebylo to pohodlné ani pro jednu z nás. Ale je to proste individuální. Koupila bych ho až v momentě, kdy bych zjistila, že mi z nějakého důvodu nevyhovuje kojení na posteli, gauči...apod.
Já třeba ani vsedě kojit neuměla 😀 Přitom to byla pozice, do které mě pořád LP nutily. Jakmile jsem si to začala dělat podle svého a kojit jen vleže na boku, najednou to šlo skvěle. Dokonce i venku jsem kojila vleže na dece (říkala jsem tomu, že jdu padnout do bahna), naštěstí to nebylo často, jen na výletech v létě (jinak jsem to měla načasované). Jednou mě tam málem sežral hmyz 😀 I děti to tak měly rády, jindy se na to "neuměly soustředit".
Tak já třeba zas na rozdíl od holek, co tu píšou, fakt nerada kojila v leže, ani mi to moc nešlo. Speciální křeslo jsem ale neměla, kojila jsem v sedě na posteli, židli nebo gauči.

Moje nejoblíbenější místa byla postel a gauč, křeslo mi přišlo celkem nepraktické, ale každý to má jinak...