icon

Noční kojení a oddělené ložnice - jde to?

lady_giraffe
9. únor 2017

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, zda tu jsou takové maminky, které v noci kojí, ale zároveň spí v jiné místnosti, než dítě? Jak to prosím děláte? (otevřené dveře, chůvička, nebo něco jiného?)

Děkuji

blanche1206
9. únor 2017

Rozhodne to jde. Jako matka budeš mit jine spani a vzbudí Te téměř každé zasusteni v postýlce. My máme maly byt, postýlka se vedle nasi postele dat nesla, tak chvilku u nas maly byl, ale kdyz mu byly dva mwsice, manžel chytil chřipku a ja se bála o malého, aby to nechytil, tak jsme ho dali k sobe a protože to fungovalo bez problemu, nasledne tam i zustal. Prekvapive spal i klidneji, evidentně jsme ho rušili...měli jsme dokoran otevrene dveře. Byt tak maly, ze chůvička byla zbytečná...

lady_giraffe
autor
9. únor 2017

@blanche1206 A můžu se zeptat - je přímo ve vedlejší místnosti, nebo je chodba a pak teprve místnost, ve které je prcek? Zatím mrňous spí v ložnici, ale brzy se budeme stěhovat a ráda bych ho postupně přestěhovala do vlastního pokojíčku..

blanche1206
9. únor 2017

@lady_giraffe primo ve vedlejším pokojíčku...pokud bude mit maly pokojíček pres chodbu, poridila bych chůvičku ( nevím, jak moc vzdálené ?) a rozhodne nechala dveře dokoran. Urcite se toho nebojte. Přinejhorším se v noci vic nachodíte, no...☺

gracinka7
9. únor 2017

Já jsem to tak dělala. Je úplně jedno, jestli mám vstát a jít na druhý konec místnosti nebo do jiné místnosti 😉 Řešili jsme to chůvičkou, ale je to slyšet i když jsou otevřené dveře.

ninive211
9. únor 2017

Já chodila od půl roku přes celý byt (místnosti ložnice a pokojíček spolu sousedí zdí, ale bohužel se z ložnice do pokojíku prochází skrz kuchyni a chodbu), díky sousedící zdi jsem slyšela hned vše, většinou jsem to po kojení pak stejně spojila s návštěvou WC. naštěstí to bylo od toho půlroku většinou jen tak jednou za noc, max. dvakrát. A pak třeba od pěti ráno, kdy bylo "ranní" kojení, už dospávala s námi v posteli. Samozřejmě když byla nějaká bolístka nebo nemoc, tak spala se mnou v posteli celou noc.
Jo a na prvních pár dnů jsme samozřejmě zkoušeli chůvičku (měli jsme nějakou zděděnou od známých)...překvapivě jsme vždy nejdřív slyšeli pláč dítěte a teprve až za sekundu dvě zvuk chůvičky (mimochodem děsně chrčivý a šumivý, fakt nevím, co to byla za blbou chůvičku). No, asi po třech dnech jsme to s ní vzdali, očividně totiž nebyla potřeba 🙂

lady_giraffe
autor
9. únor 2017

@ninive211 diky😉

lady_giraffe
autor
9. únor 2017

@gracinka7
@ninive211 diky moc😉

alcar
9. únor 2017

Taky jsem mela dceru ve vedlejsim pokoji a chodila jsem ji kojit. Kojila jsem vsede, takze mi bylo jedno, jestli musim jit do vedlejsi mistnosti. Meli jsme otevrene dvere a malou jsem v pohode slysela.

lucinka58
9. únor 2017

@lady_giraffe Ahojky, u nás spal malý ve svém pokojíčku a my s manželem v ložnici. Měli jsme otevřené dveře jak v pokojíčku tak i u nás. Neboj se - my maminky máme šestej smysl a každý zavrtění dítěte v postýlce slyšíme, takže se určitě nestane, že by jsi dítě z jeho pokoje neslyšela. Jediná nevýhoda asi je v tom, že pokud se zvedneš a jdeš za ním do pokojíčku a tam nakojíš a uspíš, tak ty jsi (nebo teda já byla) totálně probuzená a další moje usínání bylo náročnější. Ale to stejné mám teďka když malému dělám v noci umělé mlíčko. Než ho udělám, pohlídám malýho a uspím ho, tak jsem taky vzhůru a usínání je nanovo 🙂

soda365
9. únor 2017

@lady_giraffe
ahoj, my dali Tadeáška do jeho pokojíčku když mu bylo asi šest týdnů - bylo to v plánu od začátku, ale nějak jsem se ho nebyla schopná zezačátku vzdát - spinkal položený na mém hrudníku a mě připadalo jako by vlastně byl déle v mém břiše - navíc je to velice mazlivé dítě i dneska (16měsíců) a tak nám to vyhovovalo - pak jsme ho dali k němu do pokojíčku a všichni jsme spali mnohem lépe - já měla pro jistotu chůvičku u postele, abych ho slyšela hned jak se probudí - mám velmi tvrdé spaní a tak jsem to nechtěla podcenit - manžel má náročnou práci na soustředění a tak bylo vidět, že se mu hned ulevilo a byl víc odpočinutý, když začal spinkat ve vedlejším pokoji a nerušili jsme ho.. Takže zvládnout se to dá 🙂

lady_giraffe
autor
9. únor 2017

@lucinka58
@soda365 díky moc ženy. Jen se zeptám, tím, jak člověk musí přecházet a jak píšete víc se probudí, nešlo pak kojení do kytek dřív, než kdyby bylo mrně s Vámi v pokoji?

lucinka58
9. únor 2017

@lady_giraffe Já si myslím, že ne. My kojili do 13 měsíců, pak jsem odstavovala jen kvůli tomu ,že jsme chtěli další miminko. Určitě to nebylo z důvodu nočního kojení 🙂

alcar
9. únor 2017

@lady_giraffe ja malou davala do pokojicku v pul roce a kojila jsem do 10mesicu. Odstavila se v podstate sama, chutnaly ji prikrmy a pres den uz mm moc nechtela, tak jsem pak kojila rano, vecer a jednou v noci. V 9 mesicich zacala ale spavat celou noc a pridaly se klasicke snidane. Takze jedno vecerni kojeni uz to nevytrhlo a mliko postupne proste nebylo. Zalezi, jak velkeho mas savce, treba nebudes mit problem a bude se chtit kojit hlavne v noci.

lady_giraffe
autor
9. únor 2017

@alcar zatím mám pocit, že to je ultrasupersavec 😀 Budeme se stěhovat až mu bude cca 9 měsíců. Postupně zavádíme příkrmy, tak doufám, že v tu dobu bude schopný i nějak slušně večeřet a noční kojení nebude co dvě hodiny, ale třeba jen dvakrát..

soda365
9. únor 2017

@lady_giraffe já přestala kojit teď v lednu (když bylo Tadeáškovi 15měsíců), já měla štěstí v tom, že se mi od půl roku budil v noci jen jednou - mezi 6.-cca 11. měsícem se budil kolem 3.ráno a potom 11.-15. měsíc se budil kolem 23. hodiny - chtěl mlíčko a pomazlit.. Na mé ukončení kojení to vliv nemělo - ukončila jsem, protože už bylo mléka opravdu málo (necítila jsem už ani pnutí v prsou když jsem třeba jedno kojení vynechala) a měla jsem chřipku - 40tky horečky a kojení jsem nedávala.. Teď je měsíc úplně na UM a budí se stejně - myslím, že u něj hraje roli to, že se chce pomazlit a mlíčko je spíš příjemný bonus..

soda365
9. únor 2017

@lady_giraffe jinak já už opravdu hrozně dlouho - myslím, že třeba od 9.-10. měsíce jsem kojila jen ráno a večer - přes den jsem mu dala mlíčko jen když se něco stalo - bouchnul se a nebyl k utišení apod.

alcar
9. únor 2017

@lady_giraffe tak zatim bych to neresila. Pokud ma o mm zajem, tak bud v pohode. Pro me bylo treba vlastni nocni pohodli dulezitejsi nez kojeni, takze ja jsem malou proste nechavala spat a byla rada, ze muzu spat i ja (ve ctyrech mesicich by to byla samozrejme jina situace). 😀 Takze zalezi, jaky bude tvuj maly, az ho premistis do pokojicku. Treba bude hezky spinkat a nepomuze ani buzeni na kojeni. U nas byla mala proste nevzbuditelna, u kojeni spala, ale jak rikam, ja byla rada. 😀

junkka
10. únor 2017

@lady_giraffe joo tak my meli malou v loznici, ale jen proto, ze jsme ji nemeli kam dat (stehovali jsme se do vlastniho az mela 13 měsíců, do te doby v jednom pokoji u našich).
Ja jsem zaryta odpurkyne spolecneho spani, k ránu mi to nevadí, ale jinak se proste nevyspim. No a cca v jejich 9 mesicich jsem si ji brala k nam do postele uz kolem desáté, protoze ona se kojila cim dal častěji. Kdyz byla mala tak cca 2-3 x za noc, kolem roku i 6x a více a vzhuru co hodinu az dvě. Takže jsem pak uz spala s prsem ven. Bylo to strašný. Kojeni jsem zboznovala, ale tohle byl masakr, ja nevyspana, hrozne jsem zhubla, proste psycho.
Pak jsme se prestehovali, mala sla do sveho pokoje, ja ji odstavila (kvuli me operaci, ne kvůli pohodlí) a je to nejvetsi pohoda. Drzim palce at se frekvence pomalu snizuje a nemas takoveho zavislacka jako jsme meli my ;)