icon

Noční kojení. Jak to odbourat?

terulie94
28. lis 2020

Dobrý den, ahoj. Syn 4,5 měsíce, plně kojený, do teď jsem kojila cca co 2-3 hodiny. Teď je to už asi týden maximálně po dvou a v noci se budí co hodinu, nebo klidně i půl hodiny. Nepije, jenom dudlá a tím se uklidní a spí dál. Pokud je s náma v posteli, je to lepší. Prostě si "vynucuje" moji přítomnost. Bohužel ale máme malou postel a s ním se nevyspíme 😓 Postýlku mám přirazenou k posteli, ví o mně jen ležím asi od 20cm dál a ne těsně na něm jako v posteli. Když jsem ho z postýlky nevytáhla, tak plakal čím dál víc až se úplně probral a nespal pak asi dvě hodiny. Je mi ho strašně líto, ale taky je to celkem vyčerpávající. Jak to odbourat? Hlad asi nemá, když jsem v noci zkusila dát UM, tak vypil sotva 30ml a nebylo to lepší. Děkuji.

Strana
z2
veroniqess
29. lis 2020

@tynka9 No jasně, já přece vím, že to nemusí být navždy, nejsem hloupá 😏, a hlavně to nebylo vůbec pointou mého sdělení, asi jsem se vyjádřila nesrozumitelně tedy. (Jinak ale my máme v rodině spavce, jeden bratr má 3 syny, druhý dva, všichni kojení chrněli celou noc, jeden od půl roku, jeden od porodnice, jeden od 3 měsíců..). Dneska už jsou to velký kluci kromě jednoho, takže prověřeno časem. Některé děti jsou nespavci a některé prostě spí, každé dítě je jiné a je to normální, jako u dospělých 🙂.

veroniqess
29. lis 2020

@tynka9 Takže jak jsem psala výše, každé miminko je jiné a každé miminko má jiné potřeby, a ano, ty se mění v čase, a každá máma si to udělá tak, aby bylo její miminko spokojené a potažmo i ona, a je jedno, jak to udělá ☺️

jakreb
29. lis 2020

@veroniqess Presne tak. A ja ta ukľudním. Obe deti spali ako som uz napísala-ziadne zmeny k horšiemu.😉

veroniqess
29. lis 2020

@jakreb 🥰 Já si taky myslím, že je to někdy o přístupu.. Měli jsme období, že spinkal jen v kočárku přes den. Pak jsem jednou šla v dešti po venku a řekla si, že přece to takhle nebudu dělat, že pak budu do dvou let jen drandit s kočárem furt dokola. No a věnovala jsem několik dní všechna denní uspávání jen tomu, abych mu ho zpříjemnila doma. Světě div se, za 3 dny začal spinkat spokojeně v postýlce i přes den a s kočárkem pěkně jen na plánované procházky ☺️

veru181
29. lis 2020

Taky se nám to od tohoto věku občas děje, ale stačí jen pár minut pochovat a vrátit do postýlky (kojím v noci jen dvakrát po 4-5 hodinách). Nestačilo by mu to taky? 🙂 Sice je tím ta noc taky narušená, ale ne tolik.

terulie94
autor
29. lis 2020

Tak se to včera vyřešilo samo. Za to co teď napíšu dostanu určitě slušně naloženo, ale nechám to tady pro maminky, co by náhodou řešily něco podobného 🍀

Jak jsem psala v příspěvku, malý vypil UM maximálně 30ml. Včera najednou vypil 100ml a možná by si ještě dal. Dala jsem po kojení, pak ještě dala na chvilku prso a spinkal. Budil se každé tři hodinky (paráda 🙏) a spal takhle až do půl 8 do rána, takže celých 12 hodin. Já jsem dneska dostala MS, tak nevím jestli mu teda moje mléko nechutnalo a proto najednou vypil tolik UM, ale to ukáže čas. Je mi to líto, ale nezvládla bych se dívat na to, jak se trápí on a pak i já. Možná jsem pohodlná, možná měl opravdu hlad. Děkuji všem za konstruktivní reakce a věřím, že i tato moje zkušenost třeba někomu pomůže ♥️

jakreb
29. lis 2020

@terulie94 Na kojomatky sa vy.er. Hlavne je to co pises-spokojne dieťa. Akoze ked vypilo z prsníkov a bolo hladne tak co si mu mala dat? Jasne ze najesť. Ano niekto by pchal prazdny prsnik nech reve ale hlavne ze ma prsnik.😀😉

jakreb
29. lis 2020

@terulie94 A keď vypil UM tak mal urcite hlad.

puhelin
29. lis 2020

@terulie94 Kdyz mate menstruaci, snizi se vam tok mleka. Mleka mate stale dostatek, ale protoze materske se tvori z krve a jeji mnozstvi se pri menstruaci snizuje, snizuje se i proud. Ale nesnizuje se laktace.

puhelin
29. lis 2020

@terulie94 A to vam pisu jako ta, ktera ma uz druhe miminko od narozeni u sebe, nikdy nespalo samo v postylce, nikdy mi neplakalo v noci a nikdy nedostalo umele. Ale zalezi na vas, co je prijatelnejsi vam.

jjasmina
29. lis 2020

@jakreb nehazela bych všechny do jednoho pytle.Kdyby mi.Malá um vzala, taky bych to zkusila aspoň na noc

jakreb
29. lis 2020

@jjasmina Ja nikde nikoho nehazim do jedného pytle....

drep
Autor odpověď smazal
drep
29. lis 2020

@puhelin promiň, ale to je kravina. Za celou menstruaci tj. Cca 5 dní vyloučíš asi 50 ml krve (ano, taky když vyplachuju houbu, mám pocit, že je to krve jak z vola, ale není), a to ti fakt nesníží cirkulující volum na to, aby se snížila sekrece mateřského mléka. To tvůj cirkulující volum ani nepozná.

puhelin
29. lis 2020

@drep Neni to kravina. Kojene dite pozna, kdyz ma matka menstruaci.

drep
29. lis 2020

@puhelin to nerozporuju, může se změnit chuť, může se změnit pach maminky, cokoliv. Ale je blbost, že máš při menstruaci méně krve a proto tvoříš míň mléka. Troufám si říct, že lidí, co se jim nedostávalo vlastní krve jsem v životě viděla docela dost a fakt to nebyly menstruující ženy. Fyzicky pocítíš až ztrátu asi 10% cirkulujcího objemu, tj. Cca půl litru (v krátkém intervalu).

puhelin
29. lis 2020

@drep Ja ale nepisu, ze se tvori mene mleka, ale ze se snizuje tok, proud. 4mesicni miminko to pozna. Tak jako poznaji rozdil mezi lahvi (nenarocne) a sanim z prsu (pracnejsi).
Chut nevim, kdyz jsem poprve pri kojeni starsi dcery dostala menstruaci, uz mluvila a pry chut byla stejna. Ale taky jsem cetla, ze se to stat muze.

drep
29. lis 2020

@puhelin ano, ale píšeš, zme “mateřské se tvoří z krve a její množství se při menstruaci snižuje” což prostě není pravda. Teda u normální zdravé ženy, která normálně menstruuje. To jediné jsem rozporovala. Protože prostě při menses nemáš míň krve

puhelin
29. lis 2020

@drep Pri menstruaci odchazi krev a ta pak chybi materskemu mleku. Urcite to neni stejne mnozstvi. I kdyz moje prvni poporodni menstruace byly hrozive.

drep
29. lis 2020

@puhelin ano, odchází, v průměru 50ml za cca 5 dní a to fakt ničemu nechybí. Nebo máš svůj názor evidence-based podložený? Pak poprosím o odkaz.

puhelin
29. lis 2020

@drep To neni muj nazor. Cetla jsem to od MUDr. Magdaleny Paulove, CSc.

Strana
z2