icon

Odstavení v noci. Co byste mi poradily?

ryznicka
22. únor 2021

Ahoj maminky, jdu si k vám pro radu, jsem trochu bezradná. Mám syna (za týden 9 měsíců), už tak dva měsíce se budí v noci co hodinu až dvě, chce se napít, pomazlit, udělat ze mě dudlík a zas za hodinku znovu. Ovšem poslední týden to zkracuje na půl hodinky. Musím říct, že jsem z toho už opravdu vyřízená. Mám k němu ještě 3letou dceru, která po obědě nespí, takže přes den potřebuji fungovat a ne být úplně vyřízená. Cítím, jak se to nevyspání pak projevuje na mé náladě a trpělivosti. :( Uvažuji o odstavení v noci, akorát nevím, jestli už syn zvládne být celou noc bez mlíka, aby pak neplakal hlady a já třeba si myslela, že pláče jen, že chce dudat. Nebo mám v noci dávat UM? A po kolika hodinách? S UM vůbec nemám zkušenosti, dceru jsem odstavila až po roce a UM nedávala, protože ho vůbec nechtěla a dávila se po něm. Možná to je trochu pomotaný dotaz, za to se omlouvám. Poradily byste mi něco?

Strana
z2
aneta_v
23. únor 2021

@vitezove ne, je úplně jedno, jaká je to kaše, na noc je nevhodná každá. Ano, pediatričky stále radí 30 let starý přežitek v podobě kaše na noc. Věřím, že časem na to přijdou i ony 😁

ruzova_pastelka
23. únor 2021

@ryznicka Moje dítě bez fyzického kontaktu v tomhle věku nespalo. Ne neusnulo, nespalo. I za dvě minuty, kdy jsem šla na záchod, se stihla probudit a spustit zoufalý pláč. Trvalo to tak měsíc a pak to přešlo a všechno bylo zase jako dřív (plus mínus 1 až 2 vstávání na kojení + ráno, když jsem jí chtěla udržet v posteli). Vydrž! Jestli máš někoho, kdo může pomoct, tak bych to teď využila. Výše uvedené rady můžeš zkusit, ale u nás byly absolutně bez efektu. Mě tedy zachránilo spaní u kojení, ač chápu, že to nemusí být pro každého.

vitezove
23. únor 2021

@jjasmina jsem naprostý odpůrce vyřvaní se. Odbourat se to dá ale asi jen tak, že prostě se dítě extrémně unaví a pak usne prostě jen tak s maminkou v posteli, nebo s čajem nebo tak... Ale nevím nevím.

jjasmina
23. únor 2021

@vitezove to jsem zkoušela právě, ale urputný pláč, kdy sotva popadala dech, chovala jsem, leželi sme v posteli, hladila jsem a nic, dala jsem prso a do 2min spala

ryznicka
autor
23. únor 2021

@aneta_v Proč je kaše nevhodná večer?

aneta_v
23. únor 2021

@ryznicka protože je těžká a plná sacharidů. Děti z ní může bolet bříško nebo třeba nepřirozeně dlouho spí, protože jejich tělíčko místo, aby odpočívalo, tak zpracovává tu nálož sacharidů.

jjasmina
24. únor 2021

@ryznicka já bych řekla kaši zkuste a uvidíte, u nás to efekt stejně nemělo no, budí se pořád i v roce

jakreb
Autor odpověď smazal
jakreb
24. únor 2021

@nazka Ja som to nemyslela v zlom. Len som pridala skúsenosť do diskusie. Asi zase zle pochopeny písaný text. Preco by som to nemohla napísať,co je na tom zle?
@martiniquest Ake kecy?! Ako ty môžeš napísať ze sa ti dieťa budi 20x za noc tak ja nemôžem napísať ze sa nebudi?! Ci ako? Potom aj tvoje vyjadrenia su nic viac len kecy. 😉

madbetka
24. únor 2021

@jakreb Všechny ti moc přejeme, že ti děti spaly. Nicméně podle toho, co jsi psala, to bylo bez tvého přičinění, prostě povahou dětí. Takže v diskuzi, kde se řeší děti, které nespí, jsou tohle zkušenosti naprosto zbytečné a dobré tak leda k naštvání všech přítomných, kterým děti prostě nespí, i kdyby tancovaly na hlavě a odrážely se ušima...

martiniquest
24. únor 2021

@jakreb Mne se nelibi tvoje pohrdave kecy o tom, ze je na tobe, jestli ze sebe chces delat dudel nebo ne. A celkove vsechny tve komenty vnimam tak, ze jsi pozrela Salamounovo h*vno (viz treba debata o tom, jak je desne dulezite mit u sebe v papirech napsanou krevni skupinu). Moje krevni skupina nejsi a dal s tebou diskutovat nebudu. Ztrata casu pro vsechny zucastnene. Odporoucim se 😎

jakreb
24. únor 2021

@madbetka Ved v poriadku. Len som chcela prispiet, ze existujú aj také deti. A viem ze nie som jediná. A dovolim si nesúhlasit ze to nie je aj moja zásluha-proste aj keď som dojčila nikdy som nedavala prsnik kazdu chvíľu co len dieťa zamrncalo. Proste u nas bol prsnik na jedlo-dieta sa nadojcilo a hotovo. Ano mozno v prvom mesiaci aj na upokojenie. Potom už nie. Takze myslim ze je to mozno aj o tom. Ale samozrejme záleží na dieťati. Ja len normálne diskutujem. 😊😉

jakreb
24. únor 2021

@martiniquest Ty si tiez strata casu. Maj krasny život.

madbetka
24. únor 2021

@jakreb Ano, někdo respektuje potřeby svého dítěte, někdo ne. Děkujeme ti za informaci, že takové děti existují, já to doteď netušila 🙂

jakreb
24. únor 2021

@madbetka A niekto chápe ze matka rešpektuje potreby dieťaťa aj bez toho aby musela tahat prsník kazdych 10minut. A ta co to robí si mysli ze je matka roka a nic lepsie neexistuje lebo to tak musi byt a nedokaze pochopit ze nie. No co už. Na každého svieti slnko rovnako. Proste sa zhodneme ze sa nezhodneme a hotovo. Preto nie je ani jedna z nas horsia ci lepsia matka. Pekny zvysok dna ti zelam uprimne. Neprisla som sa hádať. 😉

jakreb
24. únor 2021

@madbetka Inak ja som len slušne reagovala. Nič pohŕdave v mojich príspevkoch nie je.

madbetka
24. únor 2021

@jakreb Nechápu tvou potřebu přispívat do témat, ke kterým nemáš, co bys řekla. Měla jsi dítě, které v noci nespalo? Ne, neměla. Víš o tom tudíž houby, tak se nesmíš divit, že tu s tebou o tom nikdo diskutovat nechce. Nechápu, na co jsi reagovala, když s tím zkušenost nemáš.
Možná ti to ještě nikdo neřekl, ale občas je prostě lepší nepsat nic. Že empatií neoplýváš máme tu čest vidět dennodenně a kdekoli se objevíš.
I tobě hezký zbytek dne 🙂

sbabeta
24. únor 2021

@ryznicka Nečetla jsem všechny komentáře, tak se možná budu opakovat. Řešila jsem to s laktační poradkyní, když se syn (taky mu bylo kolem 9-10 měsíců) budil 12x za noc, někdy i vícekrát. Řekla mi, že odstav dost pravděpodobně nepomůže, protože syn se chce ujistit, že tam jsem a hlavně, že tam jsem pro něj. Trvalo to cca 2-3 měsíce, pak se to začalo postupně zlepšovat. Její rada byla vydržet a přežít, zkusit co nejvíc odpočívat i přes den (taky mám starší dítě, tak to moc nešlo). Taky mi pomohlo nepočítat kolikrát jsem musela vstávat a nekoukat na hodiny. Ale ráda bych Tě povzbudila. Je to fakt dočasné, brzy bude líp 😉

jakreb
24. únor 2021

@madbetka Len som slušne chcela povzbudit základatelku. Evidentne som pichla do roja os. Majte sa zeny a krasny vecer.

skarol
24. únor 2021

@jakreb A tohle nám, kterým se děti budu často pomůže v čem? Nemáš s ti zkušenost, akorát nás to naštve 😁. Ale gratuluji k dokonalým dětem 🙂.

skarol
24. únor 2021

Jinak ja tohle měla s první dítětem, dceři je 8 měsíců, beru to tak, že už to mám za pár, třeba už na podzim se vyspím celou noc 😁😁. Synovi jsem tak od 15 měsíců dávala lavičku s vodou a pak nic a jen ho hladila. Takhle malé miminko ten kontakt prostě potřebuje.

nazka
24. únor 2021

@jakreb mně Tvůj komentář taky připomínal spíš výsměch než povzbuzení. A připomíná mi to ve víc diskuzích. Ale tak už to neřešme 🤷‍♀️

ruzova_pastelka
25. únor 2021

@ryznicka No, ještě k té kaši na večer, tam jde asi hlavně o to, že může vést k rychlému přibírání u dětí, co k tomu mají sklony a zvyšovat riziko obezity ve vyšším věku. Ale záleží, o jakou kaši jde. Doma připravená kaše (mléko/voda/mateřské mléko + ovesné vločky, pohanka, quinoa apod) je o něčem úplně jiném než instantní kaše, či kaše s UM. V rodině, kde jsou všichni hubení jako lunt bych to neřešila, tam, kde sklony k obezitě či nadváha být můžou, bych byla opatrnější. A ano, některé děti z toho může bolet bříško, ale to i z jakékoliv jiné potraviny.

jakreb
25. únor 2021

@skarol A prečo sa stves? 😀😉 Ja som to písala ako "povzdych", ze ako dobre. Zle vyznieva písané slovo ako vidno. Pri vine a pri pokeci s kamoškami o takomto niečo by si len povedala..."ako dobre ze moje deti spali celu noc od 5.mesiaca"... Vsetky by sa zasmiali a bolo by...😉Tu sa zvrhla particka supov. No nic. Nevadi. 😀😉
@nazka

tereza_simonickova
Odpověď byla odstraněná
Strana
z2