Vynechání stolice až 5 dní u 2měsíčního miminka
Maminky mám prosbu.Doma mám dvouměsíčního synka,je rozený o 4 týdny dříve.Plně kojím,malý prospívá,prdíky odchází.Jediné co tak malý hodně ublinkává,kojím kolikrát i za hodinu.Do toho mi nekaká i 4-5 dní.Zítra jdeme k doktorce na očkování,tak se poptám,ale zajímá mě,zda s tím máte některá zkušenosti,čím to je.
Děkuji za odpovědi.
@morwee Moc děkuji za odpověď,já si to také myslím,ale manžel pořád pídí proč malý nekaká. 🙂 Tak teď jen to ublinkávání,blinká celkem dost,i když si krkne a pak má zase hned hlad.Snad nemám slabé mléko,ale to by zase neprospíval že? 🙂
@sarrrinka1989 U plně kojeného miminka je to úplně normální, vůbec nemusíš mít strach 🙂
@sarrrinka1989 jestli plně nabývá na váze tak bych se nestrachovala, ale pro jistotu bych se zeptala doktorky 🙂 malý ublinkával také dost ale jen z toho že to byl malý přežránek :D
@morwee super,ještě jednou díky.On malý je právě taky otesánek,tak snad to bude všechno v pořádku až půjdeme k doktorce.
Slabé mléko neexistuje, neboj. To jsou pověry. Kakat nemusí klidně 14dní, až těch 20, doktorka má pravdu. Mateřské mléko se využije téměř 100% 🙂
@oplatecka Taky díky za odpověď,někdy už je to na palici jak pořád převlékáme...🙂
@lv Super,to ráda slyším,moc díky. 🙂
Buď úplně v klidu, u našeho nebyl problém týden nekakat v tomhle věku, maximum máme 16 dní. A blinkal taky po každém kojení, už jsem z toho byla na palici. Převlíct, vyčistit křeslo, vyčistit koberec a za 2 hoďky opáčko 🙄
@zvirka Už jsem v klidu a manžel taky. 🙂 Tak to bychom mohli vyprávět,sedačku v obýváku drhnu 5x denně,převlékám sebe,dítě,manžela,no máme to veselé...Těším se,až to jednou přejde...
Dcerce je něco přes měsíc a máme to stejné. Takže do křesla ručník nebo tlustší deku, jí na krk bryndáček, mě na rameno látkovou plenu nebo malý froté ručník (po tom to neteče tak rychle dolů) a než se odkrká (a odblinká), tak se pohybovat nad linem...
@kamste Jasně,je fakt,že po látkové pleně to kolikrát jede tak rychle,že to mám hned na sedačce/v posteli...Zkusím ručník... 🙂 Přeju mnoho radosti s dcerkou a ať nám to blinkání co nejdříve přejde... 😉
@sarrrinka1989 blinkání je fakt na palici, syn bude mít v únoru 2 roky a blinká stále. Ne tak často jako malý miminko (to blinkal při každém kojení, odříhnutí), ale stále alespoň 1x denně. Až teď poslední 2 týdny občas zvládne se nepoblinkat, když se zakucká, že to stihne zapít nebo prostě udržet...
Na odříhnutí je opravdu dobrý hrubší ručník, ať to tak rychle neteče a hlavně být mimo špatně čistitelné oblasti. Já jsem trávila čas říhání v předsíni na zemi, kde je lino a vše mimo dosah když by to letělo moc daleko. Jen setřít podlahu, ručník šoupnout k těm dalším 4 do pračky a hotovo 🙂 Tak hlavně přeji hodně sil a ať z toho co nejdřív vyroste.
Ublinkavani i ve vetsi mire je normalni. Mam 2mesicni holcicku a taky ublinkava. Pani doktorka zjistila ze jsme velci jedlici a proto prebytek mlecka ktery nestihne ztravit tak vyzvraci. My tedy zatim zvracime tak dvakrat trikrat denne. A obcas mame i skoro tyden klid. Zkus malemu delat delsi pauzy mezi kojenim nam to pomohlo.😉
@baradlaskova Vyzkouším,moc děkuji 🙂

Dobrý den, když jsem plně kojila tak malý třeba nekakal týden. Doktorka mi řekla že nemusí mít stolici klidně 20 dní, že to mlíčko co vypije..jakože plně využije a tak nemá potřebu se vyprázdnit 🙂