icon

Vynechání stolice až 5 dní u 2měsíčního miminka

sarrrinka1989
2. led 2017

Maminky mám prosbu.Doma mám dvouměsíčního synka,je rozený o 4 týdny dříve.Plně kojím,malý prospívá,prdíky odchází.Jediné co tak malý hodně ublinkává,kojím kolikrát i za hodinu.Do toho mi nekaká i 4-5 dní.Zítra jdeme k doktorce na očkování,tak se poptám,ale zajímá mě,zda s tím máte některá zkušenosti,čím to je.
Děkuji za odpovědi.

morwee
2. led 2017

Dobrý den, když jsem plně kojila tak malý třeba nekakal týden. Doktorka mi řekla že nemusí mít stolici klidně 20 dní, že to mlíčko co vypije..jakože plně využije a tak nemá potřebu se vyprázdnit 🙂

sarrrinka1989
autor
2. led 2017

@morwee Moc děkuji za odpověď,já si to také myslím,ale manžel pořád pídí proč malý nekaká. 🙂 Tak teď jen to ublinkávání,blinká celkem dost,i když si krkne a pak má zase hned hlad.Snad nemám slabé mléko,ale to by zase neprospíval že? 🙂

oplatecka
2. led 2017

@sarrrinka1989 U plně kojeného miminka je to úplně normální, vůbec nemusíš mít strach 🙂

morwee
2. led 2017

@sarrrinka1989 jestli plně nabývá na váze tak bych se nestrachovala, ale pro jistotu bych se zeptala doktorky 🙂 malý ublinkával také dost ale jen z toho že to byl malý přežránek :D

oplatecka
2. led 2017

@oplatecka Můj syn taky dost ublinkával, téměř po každém jídle. Vymizelo to až po zavedení příkrmů.

sarrrinka1989
autor
2. led 2017

@morwee super,ještě jednou díky.On malý je právě taky otesánek,tak snad to bude všechno v pořádku až půjdeme k doktorce.

lv
2. led 2017

Slabé mléko neexistuje, neboj. To jsou pověry. Kakat nemusí klidně 14dní, až těch 20, doktorka má pravdu. Mateřské mléko se využije téměř 100% 🙂

sarrrinka1989
autor
2. led 2017

@oplatecka Taky díky za odpověď,někdy už je to na palici jak pořád převlékáme...🙂

sarrrinka1989
autor
2. led 2017

@lv Super,to ráda slyším,moc díky. 🙂

zvirka
2. led 2017

Buď úplně v klidu, u našeho nebyl problém týden nekakat v tomhle věku, maximum máme 16 dní. A blinkal taky po každém kojení, už jsem z toho byla na palici. Převlíct, vyčistit křeslo, vyčistit koberec a za 2 hoďky opáčko 🙄

sarrrinka1989
autor
2. led 2017

@zvirka Už jsem v klidu a manžel taky. 🙂 Tak to bychom mohli vyprávět,sedačku v obýváku drhnu 5x denně,převlékám sebe,dítě,manžela,no máme to veselé...Těším se,až to jednou přejde...

kamste
2. led 2017

Dcerce je něco přes měsíc a máme to stejné. Takže do křesla ručník nebo tlustší deku, jí na krk bryndáček, mě na rameno látkovou plenu nebo malý froté ručník (po tom to neteče tak rychle dolů) a než se odkrká (a odblinká), tak se pohybovat nad linem...

sarrrinka1989
autor
3. led 2017

@kamste Jasně,je fakt,že po látkové pleně to kolikrát jede tak rychle,že to mám hned na sedačce/v posteli...Zkusím ručník... 🙂 Přeju mnoho radosti s dcerkou a ať nám to blinkání co nejdříve přejde... 😉

kalipso
3. led 2017

@sarrrinka1989 blinkání je fakt na palici, syn bude mít v únoru 2 roky a blinká stále. Ne tak často jako malý miminko (to blinkal při každém kojení, odříhnutí), ale stále alespoň 1x denně. Až teď poslední 2 týdny občas zvládne se nepoblinkat, když se zakucká, že to stihne zapít nebo prostě udržet...
Na odříhnutí je opravdu dobrý hrubší ručník, ať to tak rychle neteče a hlavně být mimo špatně čistitelné oblasti. Já jsem trávila čas říhání v předsíni na zemi, kde je lino a vše mimo dosah když by to letělo moc daleko. Jen setřít podlahu, ručník šoupnout k těm dalším 4 do pračky a hotovo 🙂 Tak hlavně přeji hodně sil a ať z toho co nejdřív vyroste.

baradlaskova
3. led 2017

Ublinkavani i ve vetsi mire je normalni. Mam 2mesicni holcicku a taky ublinkava. Pani doktorka zjistila ze jsme velci jedlici a proto prebytek mlecka ktery nestihne ztravit tak vyzvraci. My tedy zatim zvracime tak dvakrat trikrat denne. A obcas mame i skoro tyden klid. Zkus malemu delat delsi pauzy mezi kojenim nam to pomohlo.😉

sarrrinka1989
autor
13. led 2017

@baradlaskova Vyzkouším,moc děkuji 🙂