Zlomí se návyk usínání u prsu časem sám?
Ahojte, je tu někdo komu miminko usinalo u prsu a časem se to zlomilo aniž by jste museli nějak zásahovat? Ať měním vo měním, stejně se to po čase vše zase vrátí a někdy i v horším takže mám chuť vše nechat jak je ale všude čtu jak je usinani u prsa špatne atd tak mě to furt nutí premyslet. V létě bych chtěl přestat už s kojením maly bude mít tou dobou 1,5 roku a bojím se že i v té době bude prso stále vyžadovat a bude to větší problém ho to odnaučit než teď v 7 M. Děkuji 🙏😊
Je ještě malý, nech ho, ať usíná u tebe. Vždyť je to vlastně nejjednodušší - lepší než nějaké nošení, hopsání na míči a kdo ví co ještě. Nejstaršího jsem odstavila v roce, mladší v roce a půl a vždy v pohodě...
Ja jsem rada, ze usne a spi. Ze usina u prsu je ki srdecne jedno. V unoru dostane sourozence, tak si bude muset zvyknout na jiny rezim, ale verim, ze se to podda. V poledne, pokud jsem pryc, usne i beze mne.
Synovi je 16m a taky usne večer jen u prsu. A to myslím, že spíš dudla, než pije. Jak to změnit, netuším... bez toho neusne. Jen venku dopo na prochazce... kdyby měl někdo rasu, budu jen ráda. Odstavit a nedat vubec asi nezvládnu (v noci se budi s brekem a to jediné ho opět uklidni).. I když to noční kojeni omezuju, tak se mi nestalo, že bych už kojit nemusela
@sirinfirst taky bych chtěla poté přejít na pohádky tak doufám že to půjde v pohodě stejne jak u vás. Dřív usinal u mě s dudlikem ale nějak se to zlomilo a chce pořád prso. Nebudu se tím teda trápit. Byla jsem ráda že už neuspavam na rukách a sotva jsem přestala něco řešit a užívat si jak to je , už zase řeším tohle protože narážím na články a lidi do toho taky mluví a pak vás to nahloda...😏😔
@mmichaella ráda bych poradila. Naučila jsem malého usínat se mnou v posteli s dudlikem a při zpívání, trvalo to 10 dní z toho byl trosku uplakanejsi jen jeden den ale nenechala jsem ho vyplakat no ale po měsíci to přešlo k prsu noo..párkrát to nešlo s dudlikem tak jsem dala prso a už jsme jen u prsa, 🙈😅 mimco si fakt rychle zvykne na to, co mu vyhovuje nejvíc
Proč tě to trápí ? Já neznám lepší uspávání, syn usíná do minuty, je mu 3,5 a pořád usíná u kojení, je to super, je ihned tuhý. Chci kojit do samoodstavu, na kojení vidím jen plusy, pokud člověk nemusí pracovat na noční 😀 zvládáme i všechny nemoci daleko lépe než s dcerou která se mi bohužel odstavila v roce a půl.
@martinatd tos mi moc nepomohla :D vidím, že máme stejnou vůli, co se toho týče. Me právě dudlik ani nechce vzít. Nekdy v 7mesici ho začal odmítat a ted ani neví, k čemu to je snad
@mmichaella ja vím promiň 🙈😅 no taky mi ho nechtěl vzít, ve 4M ho vzal na milost a poslední dobou si s ním furt při usínání hrál a nemohl usnout tak jsem dávala to prso no 😅jako jde dítě naučit, co tak slychavam chce to trpělivost, vytrvalost a vědět za čím si jdeš no a já jsem typ že jak se to moc nedaří tak nakonec couvne, až na to uspavani na rukách k tomu se nevrátím nikdy ,to byl šílený boj a ted jsem právě za prso šťastná no jen se bojim že to pak bude velký problém až budu chtít přestat, jelikož prso používám ke všemu ne jen k uspavani🙈
@mmichaella my neměli dudlík od narození
@martinatd jj to znám. Ach jo, pevné nervy. No, my houpali na mici a taky už se docela pronesl, tak jsme přešli ke schématu vecere-koupel-zuby-knihy-blbinky na posteli-prso ... no, jak rikam, poslední krok bych nahradila nekradeji něčím jiným.
Dcerka usínala u kojení už od porodnice. Taky jsem měla tendence to změnit mezi 8.-15. měsícem, protože jsem všude četla a slyšela že jsem živý dudlík a dcerka bude rozmazlená a bůhví co ještě. Já hloupá podlehla tlaku okolí a zkusila metodu z knihy Každé dítě může dobře spát. Nic horšího mě napadnout nemohlo, za to bych si nejradši nafackovala. Po této „zkušenosti“ jsem se rozhodla na všechny a všechno se vykašlat a nechala to na malé.
Ke kojení jsem přidala další uspávací rituál (to je jedno co - pouštění pohádek, bílý šum, plácání po zadečku...) a po pár měsících zkusila uspat bez kojení, jen s tím druhým uspávacím rituálem (spánek přes den, na noc jsem stále kojila). Ze začátku to nešlo úplně hladce ale o 💯% líp než s tou šílenou metodou z knížky.
Na noc jsem uspávala kojením ještě cca do 2 let, pak jsme skončily naprosto bez problémů ze dne na den a musím říct, že posledních pár měsíců to byl spíš můj zvyk, protože to bylo nejrychlejší uspání 😁
Je ještě dost malý, tak bych to tak nechala, taky jsme to tak měli. Teď mu je 20 měsíců a začíná mi to být nepříjemné, tak už ho nenechám, nakojí se, řekneme si, že stačí (což tedy chvilku trvá, než akceptuje, ale nakonec se odpojí sám), odkulí se a buď si hned usne sám, nebo povídám pohádky a básničky a zpívám.
@martinatd Syn má 16 měsíců a usínání u prsa nám zachránilo zdravý rozum. Odmital dudliky, nesnáší chování, usnul jedině v kočárku nebo u kojení. Takže jsem rezignovala a podřídila to jemu. Limit jsem si dala do dvou let, plus, minus. 😀
Jako dudlík taky není terno, na rukách to samé. Ale věřím, že než půjdou do školky, tak se to ty naše přísavky odnaučí. 😀
@martinatd Já jsem vždycky nejdřív rušila večerní a noční kojení, když nekojíš v noci, postupně ti klesne laktace a mléka je málo, dávala jsem v té době přes den vždycky takový docůc po jídle, jen pokud si děti vzpomněly. To se stávalo čím dál tím míň a jednou bylo hotovo, ani si toho nevšimly.
@martinatd Za mě je nejlepší se v okolí nesvěřovat s tím jak to máš a je klid. Všechno je dobře a jen ty víš, co tvé dítě potřebuje. Mně malá 7m taky usinala u prsu a někdy to ještě udělá. Záleží na situaci, když je pretazena a nejde ji usnout, tak začne brečet a uklidní ji jen prso, u kterého hned usne. Začala jsem dávat 4x denně prikrmy, potom nakojim jestli se chce ještě dojist, hraje si a pak jde na chvilku spát. Večer to samé, ale dělám to opačně. V 18h nakojim, vykoupu, dám ji drobet kaše a ještě si s ní jdu na chvíli hrát a mazlit. Když vidím náznak, že už by se ji chtělo spát, tak ji dam do postýlky a třeba ji nahlas čtu, pouštím zvonkohru nebo ji tam nechám se převažovat s hračkou. Když vidím, že je zralá na spánek dám dudlíka, ona se otočí a spí. Jsou ale i blby dny, kdy vyvádí. Za mě funguje jen zkoušet a zkoušet, co ji sedne.
@luhana je to vlastně kontrolovaný pláč, kdy se prodlužuje čas příchodu, aby matka dítě uklidnila.
Doteď mám před očima obraz, kdy vejdu do pokojíčku. Dcerka v rohu postýlky nejblíž ke dveřím, obličej napasovaný mezi žbrdlínkama a plakala až se zalykala. A ten její výraz v očích! Jako kdybych jí opustila navždy. Málem mi to srdce utrhlo a nechápu, kam až mě dovedly kecy ostatních 😢
@hanicka_k jezis to je strašný:((( je mi z toho uzko jen to ctu
@luhana
@mmichaella
Jo, byla jsem blbá 😭 Jak píšu, nafackovala bych si za to. Ve svém životě lituji jen dvou věcí a tohle je jedna z nich. 😢
Od té doby jsem vše nechala na malé a vždy se mi to vyplatilo. Jak píšete, na prsu nebude do 20 🤷🏻♀️ teď ve 4 a půl kolikrát usne i sama bez uspávání. Vše chce jen čas ❤️
@sirinfirst a můžu se zeptat, jak jste to udělali? Malé budou teď dva roky, usne jedine u prsa a o necem jiným nechce ani slyšet, ani vědět..
@hanicka_k Také jsme doma u staršího zkoušeli něco podobného a po 15 minutách vzdali s tím že nikdy více, že na tohle nejsme. Nechala jsem se do toho navést kamarádkou, která do mě hustila, že dítě má usínat samo. Pak jsem bohužel o dvě miminka přišla v 11. a 23.t. a naší mladší bych už nic takového neudělala. Každé dítě má na vše svůj čas, starší se naučil usínat sám ve skoro 4 a celkem po domluvě už. Užívám si tulení s oběma, není kam spěchat, měly bychom dát více na svoji intuici a neposlouchat blbé rady.

Proč je to špatně? Mě děti usínaly u prsu obě, třetí bude taky. Usínaly tak do odstavu, ve dvou letech jsme řekli, že mlíčko už nebude a od té doby usínají u pohádky. Přechod bezproblémový.