Co snídají vaše dvouleté děti?
Ahojte,
chci se zeptat na tipy na snídaně pro děti kolem 2 let. Syn zatím snídani moc nedá - kousek suchého pečiva anebo koláček, domácí buchta. Víc do něj nedostanu. Jinak oběd a večeře v pohodě.
Díky.
U nas zasadne jogurt,drive jsem to stridala s presnidavkama treba s piskotem..😉
Většinou jen ovoce (jablka, pomeranč, banán), víc toho sní na svačinu.
Většinou jogurt, kupuju od farmáře, třeba se sušeným ovocem nebo s piškoty, někdy chce vajíčko na tvrdo. A taky si často řekne o mléko. Ale také toho ráno teď moc nepojí, střídá se to, někdy až koukám, co sní a teď je zas období, kdy nic moc.
Já dělám nejčastěji ovesné kaše o ovocem, pak i pohankovou, rýžovou, jáhlovou podle toho, na co má syn chuť. Miska je vždy prázdná🙂
Ovesnou kaši nebo chleba s marmeládou nebo s lučinou a k tomu ovoce nebo zeleninku.
Chlebík s marmeládou nebo s máslem a medem , to sní vždycky, nic jiného do něj nedostanu 🙂
Krupicovou kaši, už když rozlepí ráno oči, tak řve: "mami, kaši!" 😀 Chleba s lučinou nebo se šunkou mívá na večeři.
Dcerka ma 3.5 let a od 2 let jen 2.5dc kakaa 🙂. No a pak je do obeda na ovoci a zelenine. Nic jineho nechce.
jáhlovou, ovesnou, pohankovou ,rýžovou kaši, občasně bábovku či chleba s máslem a marmeládou
Cokoliv co mu dám 🙂
Chlebík s lučinou, ovesnou kaši, koláč...housku s paštikou. Je to jedlík, naštěstí sní skoro vše, co u dáme. 😉
půlku velké hollandie s půlkou velké přesnídávky...dnes to zajedla ještě dvěma kousky bábovky. jí od malička hodně (při narození 2800g, teď 12kg, je spíš drobnější)
Kaši jahelnou, pohankovou, ovesnou, cirokovou, spaldovou, s kokosovým tukem, banánem a nepraženým kakaem. Dáváme si spolu, oba je milujeme 😊
Synovi teď budou 3 a po probuzení si dá pouze kakao... Až tak kolem 10h do něj dostanu kousek buchty, kus chleba s něčím nebo tak něco... Kaše nebo jogurt nejí od doby, kdy to měl denně jako malý... Pije dost a pak až většinou obědvá🤔
Sice rok a pul, ale od cca 10mesicu snida kase - ovesnou, ryzovou,pohankovou,jahlovou atd. S ovocem, postupne pridavam treba orechy,kokos. Cca 1x tydne,nekdy ani to ne,ma domaci koláč,buchtu a podobne
všechno, nejčastěji rohlík s máslem, ovoce, domácí buchtu
Tak náš dvouleťák snídá jenom jogurt. nic jiného do něj nedostanu. Pak jen nějaké ovoce, nebo po cestě z obchodu rohlík.
cereálie s mlékem 🙂
Nejčastěji ňákej koláč anebo buchtu a k tomu láhev Nutrilonu
Od 2-4,5r jen kakao, ted uz prida termix. Nic jineho. Obcas trosku cerealii ale suchych!
u nás to jsou cereálie a banán nebo jogurt a cereálie.
Po probuzení má lahev Sunaru. A cca půl hodiny poté, snídá - povětšinou chleba s lučinou a pažitkou nebo rohlík se sýrem, někdy s medem nebo marmeládou 🙂. Jogurt a ovoce mívá většinou až na svačinky.............
U nás taky po probuzení lávev UM, pak většinou ovocná přesnídávka s mixit-musli, nebo Lipánek-jogurt a k tomu banán-jablko - čerstvé ovoce máme rádi celá rodina. Já osobně jsem taky nepotřebovala snídat brzy po probuzení, ani jak dítě ani jako dospělá 😉
U nás jsme na sladke snídaně. Většinou chleba s marmeladou nebo nějaká buchta. Nejraději má hlavně tvarohové.
Chleba se sunkou, syrem, lucinou nebo zerve, nebo loupak vetsinou zapeceny se syrem nebo sunkou, cerstvou jakoukoliv zeleninu a k tomu 2dcl kravskeho mlika. Nekdy sni kolac, buchtu, ale sladke a ani kase nema moc rada. Cerealie typu kulicky, krouzky, polstarky apod. u nas neprosly. A nekdy ji dam jen banan.
Celá rodina vždycky snídáme většinou to samé, jí všechno.
Ovesné vločky s mlékem. Nejdřív neslazené, pak jí tatínek naučil na slazené (medem, hnědým cukrem, někdy si do toho dávali trochu proteiňáku). Občas se mnou jí zeleninovou miso polévku a kaši se zeleninou, to snídám já s mladším synem (10 m).
Jogurt s piškoty, muslly s mlékem, domácí buchty, koláče, chleba s máslem a salámem - který je stočený do ruličky aby si jej mohl držet v ruce, jinak to nejí. Brumík a kakao. O víkendu si dáme na jeden talířek salámy, na druhý sýry, zeleninu,máslo a marmeládu či nutelu a každý si bere co chce, když z toho ten nejmladší nechce nic, tak mu nic nedám. Až pak má hlad sní co mu je nabídnuto.
Nakrájím ovoce. Poslední dobou ale chce jen jogurty
Pečivo s něčím - lučina, či máslo a k tomu buď sýr a zelelnina (vyjímečně šunka, my uzeniny moc nejíme) a nebo nasladko s medem či domácí marmeládou. Jelikož snídáme dohromady se školkáčkem a školákem, tak opravdu nevyrábím žádné speciální snídaně, ale něco, co si dáme všichni a nestrávíme tím mnoho času. Přeci jen škola ani školka nepočkají 😅 U tohohle mám jistotu, že to všichni sní. Někdy prostřídám domácí bábovkou, buchtou či koláčem.

co si pamatuju tak syn pomale do 3 let snídal jen láhev mléka (sunar), nic jinýho nechtěl 😉