icon

Dcera spí pouze venku, večer a pomůže jen prso

lil12345
27. dub 2019

Zdravím, mám doma 2 měsíční holčičku, která je závislá na kojení strávila by u prsa celý den a já jen sedím a kojim a kojim. A navíc mi celé odpoledne vůbec nespí to mi usne v náručí na 5 min a vzbudí se a zase od znova.. Spí pouze venku a večer. Zkouším ji dát Sunar, ale marně nechce se chytit brečí u toho nadavuje ji. Tak mi nezbývá nic jiného než zase prso.. Přejde jí to někdy ? A popřípadě co s ní dělat za jakýkoliv ohlas děkuju Sára ☺️☺️

zelenaesmolda
27. dub 2019

@lil12345
bohuzel neprejde,budes kojit nonstop az do jeji maturity 🙂

1772
27. dub 2019
zelenaesmolda
27. dub 2019

@lil12345 jeste me napada zkousela jsi nositko?asi mas hodne kontaktni dite,treba by usla v nem

lucie_j
27. dub 2019

Co zkusit probiotika, třeba ji bolí bříško a tak se chce utěšit kojením.

lil12345
autor
27. dub 2019

@zelenaesmolda to je tedy výhra 😁

zelenaesmolda
27. dub 2019

@lil12345
rozhodne je lepsi mit dite v nositku kde usne a ty mas volne ruce,muzes neco delat nebo jit na prochazku nez mit doma nevyspale nervni dite,ktere nemuzes odlepit od prsa.

janey007
27. dub 2019

@lil12345 kliiid, je maličká, přejde to. Potřebuje maminku, může ji trápit bříško. To nosítko je asi dobrý nápad. Časem se to všechno srovná 😉

puhelin
28. dub 2019

Doporucuju kojit v leze. Miminko usne a nikam ho nemusis premistovat. Jen okolo neho das zabranu treba z periny, polstaru, kojiciho polstare.
Nebo si sezen satek, pozdeji nositko.

odula
Autor odpověď smazal
zelenaesmolda
29. dub 2019

@puhelin
proc nositko az pozdeji?jsou ergo nositka od narozeni

puhelin
6. kvě 2019

@zelenaesmolda Mam doma Storchenwiege a nebylo mi prijemne do neho dcerku davat od narozeni, satek ji obepnul jisteji.

eithelwing
6. kvě 2019

Nám pomohlo nosítko, na spaní jsem prostě dvakrát denně jezdila s kočárkem. Jak jsem zastavila, dcera byla vzhůru. Tatínek zase chodil s nosítkem.
S kojením se to postupně upravilo. To chce čas, teď je opravdu maličká.

daisymaminka
6. kvě 2019

@lil12345 Je ještě malička, já takto strávila první 3 měsíce, dcera vůbec nechtěla spát ani v kočárku, pouze na mně. Doporučuji šátek, miminko se v něm krásně pospi, já nosila dceru až do 5 měsíců, kdy vzala za milost kočárkem. Teď už nosím v nosítku, a to pouze když je to jednodušší a rychlejší jak s kočárkem. UM vůbec nepodavej, je to zbytečné. I z kombinace MM a UM může mít bolesti. Přečti si o čtvrtém trimestru, některé děti to mají. Držím pěsti.

hanih
6. kvě 2019

@lil12345 Obě moje dcery na tom byly podobně. Šestinedělí jsem v podstatě prokojila, pak jsem dlouho kojila po dvou až třech hodinách (kromě noci). Lepšit se to začalo, když se začaly otáčet na bříško a pak čím více se uměly pohybovat, tím méně měly času na kojení, protože musely objevovat. Určitě doporučuju šátek nebo nosítko, to u nás taky zabíralo na spinkání. Mladší teď bude třináct měsíců a když ji trápí zoubky nebo i něco jiného, nosítko je uspávací jistota 🙂

hanih
6. kvě 2019

Jo a Sunar bych nedávala. Je to zbytečné. Pokud prospívá, mléko jí evidentně stačí a tedy není nějaké dokrmování třeba. Ta potřeba kojení je z větší části spíš potřeba kontaktu s maminkou. Pokud bys ale měla nějaké pochybnosti, zkus třeba kontaktovat laktační poradkyni.

ah1234
6. kvě 2019

Nechcem byt negativisticka ale aj keby sa ti ju podarilo naucit na Sunar, len si to mozno zhorsis. Nebudes jej moct ponuknut ako utechu prso a Sunar moze najskor co 3 hodiny tak medzitym ti moze plakat.. skus skor to nositko, ona chce byt asi pri tebe 🤷🏻‍♀️ Je to tazke, ale najlahsie je sa s tym zmierit... a proste dat do nositka/satku a fungovat. Keby mas take nekontaktne dieta ako mam ja tak by ti zase mozno bolo luto ze s tebou v naruci byt nechce.. ono to prejde, jak zisti ze ma ruky a nohy tak sa urcite "zabavi" aj inak ako v naruci kojenim 🙂

kafr
6. kvě 2019

Kojila jsem dle potřeby. Potřeba mé dcery byla tato: 30 min na jednom prsu, 30 min na druhém prsu, u toho se i vyspala, pak si dala sotva hodinku pauzu, kdy jsem se od ní ale nesměla hnout a pak znova. Když to teď čtu, nechápu, jak jsem to přežila... Asi hormony 🙈
Teď má rok a moje klíště to je pořád, jen s tím rozdílem, že si jako miminko naspala do zásoby a cca od 5. měsíce spí 20 min dopoledne i odpoledne... 😒 Jo a kojim pořád, přes den asi 4x a v noci nepočítaně.

20190418
6. kvě 2019

Je to normální a dle me zkušenosti je nejlepší se s tím prostě smířit a brát to tak, jak to je. I když ti to přijde jako věčnost, pořád kozy venku, tak to opravdu strašně rychle uteče a pak na to miminko, přisate a spokojené budeš dojatě vzpomínat... Jinak nositko nebo šátek je určitě dobrá volba.

kajalka
6. kvě 2019

A on je problém nakojit, dát jí do kočárku a jít drncat ven? S prvním dítětem jsem chodila dopolko i odpolko 2 hodinky venku. Co doma?

hanka_333
6. kvě 2019

U tak malého miminka je normální, že chce být u prsa. Dopřej jí to. A buď ráda, že pěkně usíná alespoň večer a v kočáře. Z vlastní zkušenosti vím, že může být daleko hůře. Doporučuju také kojit v posteli, pak ji obložit polštáři a zkusit odejít. Nebo ležet s ní. Syn měl snad radar, jakmile jsem odešla, hned se také budil. Uspávání trvalo klidně i hodinu.

svetty
7. kvě 2019

@lil12345 nam budou ted v sobotu 3mesice a mala chtela byt a chce taky porad u me a pres den i u prsa cca co 2hod.vecer usina kolem 21 a do 8 se mi budi jednou ale to parkrat potahme a zase spinka...neboj zlepsi se to...ale urcite doporucuji satek,za me super vec,mala usne je u tebe a dost veci udelas 🙂

rencinka87
7. kvě 2019

U nas to bylo podobne - po porodu spinkal pres den jen na mne/u me, v noci tedy od zacatku dobre, kojil se casto, ale byl tzv. “svacinar” - stacilo mu pet, deset minut, ale o to casteji. Vecer pak pred spanim se kojil hodne dlouho (zrejme na noc a taky se tim uklidnoval).
V kocarku do dvou mesicu plakal, od dvou mesicu v nem zacal spat, ale pouze v jedoucim a nestacilo jen drndat sem tam. Takze jsem vyrazela kazdy den dvakrat. Rano spinkal nejak mezi osmou a devatou cca 30 minut mne na ruce, pak jsme sli cca na dve hodky ven kolem obeda a pak to same odpoledne. Vracela jsem se vzdycky az po probuzeni maleho, ale to pak kvaltem, protoze zacal rvat jak na lesy, ze ma hlad, jakmile otevrel oci 😀
Takhle to bylo do nejakych 10 mesicu, kdy vydrzel spat i v zastavenem kocarku.
A v dobe, kdy presel na jedno spani denne, usinal uz v posteli pri kojeni.
Nevim, proste jsem to neresila, mela jsem jen jeho, domacnost nam nijak nerozbordelil 😀 Uklizela jsem byt jednou tydne o vikendu, kdy bral maleho ven manzel. A kdyz jsem opravdu potrebovala neco nutne delat nebo proste byl nejaky plactivy den, navazala jsem do satku a byl klid.

pampeklec
12. kvě 2019

Taky bych zkusila ten šátek (mimochodem, dá se v něm i kojit, jen to chce trochu cviku), případně zkusit půjčit někde hacku (pokud se jí líbí spát v jedoucím kočárku, nebo když jí třeba houpeš v náručí), nebo to kojení vleže a pak se pokusit vytratit, případně máš aspoň dvě volné ruce na držení knížky 🙂 Každopádně s mladší dcerou jsem vypozorovala, že tohle dělala hlavně, když byla "přetažená" - byla unavená, takže se jí blbě spalo a usínalo. Zní to jako paradox, ale ve chvíli, kdy se důkladně vyspala (vyrazili jsme třeba na celodenní výlet s šátkem, takže prospala víceméně celý den), bylo to pak mnohem mnohem lepší.