Dvouleté dítě ve školce
Ahoj maminky. Moc ráda bych se zeptala těch maminek, které daly děti do školky jako dvouleťáčky, jak dlouho trvalo, než si děti zvykly na režim, jídlo, spinkání a jak zvládly být bez rodičů? Přemýšlím, že dcerku dám do školky jako dvouletou, ale mám obavy jak si zvykne. Díky všem za názory.
@anve77 Víte, ADHD má dnes spousta dětí, neříkám, že všechny děti musí mít asistenta. Ale vedení určitě nedá nějak postižené dítě k dvouletým dětem. Toto jsou dvě odlišné věci.
No.. doporucovala bych si precist knihu od prof. Matejcka... dvoulete dite je totalne nezrale byt bez matky
Pochopila bych to u rodiny ktera ma fin potize a plat matky je dulezity pro preziti.. jinak dost des
@zazrakysedeji při zakládání tohoto fora, jsem jen chtěla vědět, jak se adaptovaly dětí maminek, které také daly děti do školiček brzy. Já jsem prvorozenou a druhorozenou dávala vždy ve třech, dát ve dvou letech u nás na vesnici bylo nemyslitelné, byl problém vzít i čerstvého tříleťáka, také moc práce. Ale teď když je ta možnost a děti s tím problém nemají, tak proč ne!😉
@terezapetrova ze jsem to rekla presne😁asi dekuju nebylo na miste pravda jde o diskusi...my platime 2600 za 2dny v tydnu plus jidlo,za cely tyden 5000 plus jidlo...v Brne,v Praze je to mazec to jsem uz taky slysela
@anve77 no ju tak ja jsem z Pha. Oční skolky to byl preklep nebo ne? Nerypu 🙂 zajímá me to 😌
@terezapetrova ne, opravdu, máme zde oční školku...nebo alespoň loni ještě byla. Opravdu
@anve77 je fakt,ze se to tady rozjelo jinym smerem nez jste kladla dotaz na zacatku🙂))pokud stim ve skolce nemaji problem resila bych jen sve dite jak to zvladne.Pokud vam vyjdou vstric,proc ne i statni.Davat ale befelem zakonem,ze statni skolka musi je nestastne.
@zazrakysedeji 🙂 to znamená, ze za mesic by to bylo cca 20tis? Píšu jen školné..
@zazrakysedeji ty ceny jsou tda mazec!!!! já při plné docházce včetně stravného 6200,- a to se mi zdá o čertech 😀
@anve77 v poho ja verim 🙂 jen nechapu výraz oční jako pro deti s problemy ze zrakem?
@terezapetrova neee to bych nedala.mesicne za dva dny v tydnu.za 5dni 5000 mesicne plus jidlo
@anve77 ale oni s tím většinou problém maj, a často i tříletý. kdybyste viděli na dálku ty svoje děti, jak tam brečej a říkaj, že chtěj k mámě, zajímalo by mě, jestli byste taky úplně v pohodě tam ty děti nechali trpět bez vás, jen ať si zvykaj, páč přece děsně potřebujou kolektiv (hovadina)... měli byste si vážit toho, že si můžete ty tři roky minimálně spolu užít, kdy o vás ty děti samy stojej. stačí se trochu vžít do toho dětskýho světa. vem si, že tam to dítě ráno frkneš, vyzvedneš si ho dejme tomu ve 4, než dojdeš domů, uděláš takový ty nutný věci, jako jídlo, mytí...co ti jako zbyde? nějaký 2-3 hodiny času se svejma dětma z celýho dne? jako to by mělo mrzet i samotnou matku, pokud si dítě nepořídila na ozdobu a dítě není nijak nesnesitelný.
@zazrakysedeji mě tato diskuze opravdu pomohla. Je fakt, že na začátku byla trošku výživnější 🙂 ale díky tomu jsem si fakt uvědomila, že musím zamakat na hodně věcech, hodně o školce povídat, chválit, připravovat a učit...učit.... jsem ráda za všechny názory...Všechny mi pomohly.
@zazrakysedeji sem fakt asi natvrdla.. Kolik by zaplatil rodič v te skolce za jeden mesic pokud by tam dával dítko na každy cely den v měsíci ?
Mejte se krasne a at dobre vyberete a jsou deti stastne ve skolicce🙂take dekuji za diskuzi...pekny vecer vsem
@terezapetrova ano, tam se děti léčí s tupozrakostí a mají specifické cvičení ke zlepšení zrakových funkcí. A je jich myslím i dost...
http://klimes.mysteria.cz/clanky/psychologie/sk...
Do tohoto školkového věku (3 roky) jsou pro děti nevhodné kolektivní zařízení, jako jsou jesle či školka. Prof. Matějček to říkával ještě ostřeji: Domov důchodců je trest dětí rodičům za jesle. (Pozor neřekl za školku, ale za jesle do dvou tří let.)
@terezapetrova cca 5000,- 😊plus jidlo 85,- za den
@anve77 to je skvěle, ze taková školka je 🙂
@zazrakysedeji tak to jj. My dávali za ms šílené peníze naštěstí tam už koncime ted desne ušetřim 🙂
@zazrakysedeji Mějte se hezky a děkuji!!!!
Ja jsem zacala davat v 18m,aby si zvykl a nebyl pak vyjukany,ze se narodi dalsi.dite a ja h pak tam dam vic. Odnaucil se od plen,naji se,daleko vice se snazi,kdyz vidi,ze to delaji ostatni. Navic miluje kolektiv,to mu jako matka dat sama nemuzu. U druheho to tak nevidim,je odlisny od starsiho - samostatne jednotky.
Panu odbornikovi bych prala.videt syna,kdyz mame odejit ze skolky. To pro nej vazne musi byt utrpeni.
Já myslím, že se to zbytečně vyostřuje, pokud máte soukromou školku a na jednu učitelku připadají tři děti, tak jasně že je to individuální a mají enormně času se každému z nich věnovat. Pokud tedy většinu času neutírají dětem zadek🙂
To bych taky chtěla pro své děti - holt ale pokud si to nezaplatím, tak nemám. Nemůžu ale vyčítat státní školce, že tuto individuální péči nezajistí také. Takto to nefunguje - pokud chceme více individuální přístup, je logicky potřeba více učitelek a tedy více financí. Mě se opravdu nelíbí, že se v ČR pomalu bere školství jako instituční samozřejmost a jenom se do něj kope.
Učila jsem v soukromé škole i státní, setkala jsem se přes děti se systémem v asijských zemích (vzdělání je tam výsadou a tak k němu i přistupují rodiče), Americe (státní školy jsou na úrovni té nejvíce chudé vrstvy a každý se snaží dostat děcko na soukromou školu, nemluvě o pálkách za vysokou školu a jejich studentských půjčkách) i Rusku (bez protekce a bez prachů je VŠ a i třeba doktorantské studium utopií), něco vím o praxi v severském školství (perfektní, náš vzor - ale nereálné u nás, protože ho umožňuje finanční dotování z ropy).
Ze své praxe myslím, že v dnešním školství opravdu dostaneme za to málo hodně muziky, ale je to prostě limitováno počtem dětí na jednu učitelku...a s tím asi bez peněz nepohneme.

@terezapetrova jj u nás je jedna spec. školka a oční školky a logopedi docházejí do školek. Ale jinak já samozřejmě rozumím 🙂