Jak řešit žárlivost dítěte na otce?
Ahojky holky, je to hrozně divný. Moje dítě má 2,5 roku. A jakmile se k manželovi pritulim, obejmeme se, tak on začne křičet:”Né!” “Máma mimi” a začne ho ode mě odstrkovat a vyhanet. Je to trochu komicky, ale takový zvláštní. 😄
Přitom manžel je kontaktní otec, bondoval, je na malýho hrozně fixnutej.
Aj naše malá, stejný věk. Odhání ho ode mě se slovy “moja maminka” a tulí se ke mně sama 😃
@95newmommy2020 Jedno dítě máme nekontaktní, druhé je naopak kontaktní někdy až moc 😄 A tohle dělal taky, jak mě manžel třeba objal, hned ho odstrčil, chtěl mít mámu jen pro sebe. Myslím, že je to normální fáze vývoje, zase to přejde 🙂
To je normální 😁 náš malý má 3 roky a jen se s manželem vezmeme za ruku tak nás odtrhává. Nebo když se tulime tak se mezi nás vmáčkne.
@95newmommy2020 je to normální....
Tak to je fajn, jste mě uklidnily. 😄 Všichni spolu spime v posteli a už několik dni se to našemu miminku nelíbí a vystrkuje ho z ni. A říká:”táta ne” 😂
Manžel je z toho trochu přešlej.
@guliii Jo to děla taky 😂
Taky mám kazišuky...a kdo ne 😄
@95newmommy2020 Jak naše, když si ji před usnutím berem do postele tak se malá natáhne na manželovu půlku, a když jí řekne ať se posune že si chce taky lehnout, tak ona začne vrtět hlavou a že ne 😄
@martiniquest Ano, tak to je přesný 😂
@95newmommy2020 Náš dvouletý zas nechce, abysme se rozvedli. Když mu manžel ráno dává pusu při odchodu, řekne "máma" a musí jí dát i mně, jinak začne brečet, že mi jí nedal. Terapeut asi😁
@hani_na To je cute ❤️
Naše malá má dva roky a když vidí, že jsme s manželem nějak moc podezřele blízko sebe, tak se nacpe mezi nás a tváří se spokojeně 😄 někdy si říkám, že druhé mimino má štěstí, že se povedlo na první pokus, jinak nevím 🤣
Nasi to delaji oba, nacpou se mezi nas nebo nas odstrkuji od sebe, starsimu je ted sest a zacal protacet oci a komentovat ve stylu, at toho nechame, ze to je trapny, at se radsi hadame (takovy prepubertalni pozy) 🤦♀️😂
Jinak kluci v urcitym veku berou tatinky jako konkurenci a chteji maminku pro sebe a stejne tak holky zarlivaji na mamu a chteji pro sebe tatinka 😉
@rencinka87 Jo jo, prý jsem to taky dělala, když jsem byla malá 😄
@95newmommy2020 Tohle na nás teď zkouší syn, rok a čtyři měsíce. Nic nepovídá, jen začne kvikat a odstrkuje muže. Ten si to bral osobně, než zjistil, že syčák takhle od maminky odstrkuje i starší ségru. A ségra to teď po něm dělá taky. Njn, prostě nechtějí dalšího Satanova potomka nebo co 🤷
Ale vždyť je to sladký že nás dětičky chtějí jen pro sebe 😊
Syn má rok a půl a když ho držím v náručí a manžel nás oba obejme a dá pusu, tak je v pohodě. Pokud se k sobě tulíme bez něj, spustí povyk 😆
@klokanka31 akorát pro toho odstrkovaného je to dost nepříjemné, i když racionálně si umí zdůvodnit, že to je nějaká fáze vývoje, v hloubi duše mu dobře není
Pak se bude vidět v taťkovi. Bude chtít např. stejný sestřih nebo sekat dřevo jako tata. Je to hezké.
nas mladsi to tak ma, nyni 7let a zacina to odeznivat, ale jeste pred rokem nas takhle videl v kuchyni, kdy me manzel chtel obejmout a dat pusu a utekl s placem do pokojicku, vlazl si pod stul a kdyz jsem za nim sla, tak mi pravil: zlomila jsi mi srdce a znicila cely zivot 🤣 no ja mrtva smichy,kde na tohle prisel, ale pak jsme opet vysvetlovali
My se teda moc neobjimame, ale když malý vidí, ze jsme blizko, řekne “mami”, a cpe se chlapovi do náruče. Když něco potřebuje vola “babi” a to jsem já 😂😂😂
Ma dcera take 3 roky to nedela jen u taty ale uplne u vsech ... Nikdo na me nesmi sahat jednou dala hlavou o zed kdyz me objala kamaradka

@95newmommy2020 Naše to dělá taky, když se s manželem obejmeme, tak většinou začne pištět, nebo běží k nám a obejme nás za nohy 😊