icon

Jaké je nejlepší a nejhorší období s dítětem?

zrzinda
30. čer 2022

Maminky, jen tak pro zajímavost, moc mě zajima jaké období s dítětem pro vás bylo nejlepsi/nejhorší a proč?
Ať vím co mě čeká 😀

Strana
z2
konidana
30. čer 2022

@aneta15 ta nase byla napresdrzku tak pred 2 lety, ted celkem ok, ale trochu se bojim, nejistota je to velka....

carmenz
1. črc 2022

@konidana Klukům je 22 a 16. Starší je navíc vysoce inteligentní, člen Mensy, což v pubertě fakt oceníš pak tu argumentaci 🤣🤣🤣 Bohužel mu to nezabránilo mít problémy s drogami.
Mladší je teď v pubertální kulminaci, sice výrazně víc v pohodě než byl starší, ale ty kecy, ignorace a spol. se tolik neliší. 😁
Holčičí puberta nevím, mám zatím čtyřletou 😀

cherie24
1. črc 2022

@zrzinda za nás asi kolem prvního roku. To vůbec nespala, byla.vzhůru třeba 2x do hodiny celou noc, u všeho chtěla asistovat, ale ještě to moc nešlo, nebyla moc stabilní v učící věži a všechno mi házela na zem. Třeba vzala hrst nakrájené zeleniny a házela to na zem nebo mi kňourala u nohy, že chce, abych se jí věnovala. Všude vlezla, všechno strčila do.pusy, tou dobou jsme i začínali trávit více času u nového partnera, na kterého žarlila a vyváděla pokaždé, když se ke mě přiblížil. Fakt se divím, že od nás s křikem neutekl, já občas od všeho utéct chtěla. 😁😁

vikinkav
1. črc 2022

Detem je 9 mesicu, 3 roky a 4,5 a nejvic me vytaci ten nejstarsi 😬 Asi mam pocit, ze uz by se mohl chovat nejak normalne, ale on celej den zlobi 🤦🏼‍♀️🤷‍♀️😄

andelka
1. črc 2022

@konidana rande..no, malé děti, malé starosti - velké děti, velké starosti. A přijde mi,že u těch holek se člověk nějak víc bojí.

pampeliska1313
1. črc 2022

Nejtěžší pro mě bylo sestinedeli. Furt řev, neslo mi kojit, nespala jsem, nebo jsem spala na gauci se synem, byla jsem po císaři a měla bolesti, manžel byl v práci, takže jsem sama sedm hodin v kuse poslouchala jen řev, neslo mu kadit, nebo měl průjem, ze to letělo všude a ještě nespal. Už jsem skoro hledala babybox.:D Trvalo to čtyři měsíce než se přišlo na to, ze syn má alergii na mléčnou bílkovinu. Pak klid. Pretaceni na břicho atd, to bylo fajn, řev ustal, zároveň ale nikam neutikal, zkoumal hračky.. jen se neuměl pretocit zpátky tak jsem musela hlídat aby se moc nebouchl do hlavy. A pak bylo hrozny období vstavani. Porad a všude, neustále padal, neustále jsem musela hlídat, navíc máme malej byt, takže ještě větší otrava, jelo se i na pohotovost, protože po padu na hlavu zvracel. Teď, když mu bude za par dni rok, je to celkem v klidu, muzu syna vypustit na zahradu a v podstatě sem v klidu, pokud nepocitam, ze třeba se snaží dostat na blbě přístupný místa (pro mě blbě přístupný, pro nej akorát.:D) nebo zrat šišky, a pomalu se bojím toho, kdy začne stát bez opory/chodit, protože nějaký malinký pokusy už probíhají a zase padá…:D jo! A teď dva dny chytá docela solidní raply, jako jde o vztek, kterej ale projevuje docela nehezky - bouchá se do obličeje, porad se prohyba, přijde mi ze knuci jen abych ho vzala a co budu dělat, ráno v šest dělal komedii, porad se po mě sapal, tak ho primazlim (spime spolu) pak se až teatralne hodí na zada a jakoby “spadne” a ještě větší řev a zase ke mne a porad dokola.. Přitom ho mám porad u sebe, jsme spolu furt, hrajeme si, spime spolu, tak uvidím jak to bude dal. Chlapec je docela hysterka.:D zatím mi to přijde tak, ze když se zvládne ten začátek, je to fajn. Jen si to asi nesmíme moc pochvalovat, protože pak vždycky něco přijde.:D

felixfelicis
1. črc 2022

Nejhorsi cca kolem 1,5 roku, kdy chce vsechno delat, ale rozum 00 prd. Celkove batoleci obdobi bych zrusila a skocila z miminka hned do predskolaka😅 Nejstarsi ma 6 a to je fajn vek. Puberta je asi kapitola sama pro sebe u kazdeho🙂

lenka27
1. črc 2022

Mně se zatím každé období líbilo, každé mělo něco do sebe, ale trochu se bojím puberty, takového toho přirozeného vzájemného tření a nezájmu. Ale třeba oba kluci překvapí 🙏😇😅

9radka9
1. črc 2022

@katule1990 přesně, u nás to samý...ono to nejhorší a nejlepší období totálně závisí na naturelu dítěte, kámoška které dítě první rok přespalo v kočárku (za chůze, ve stoje, prostě to bylo jedno, stále spalo a mohla dělat úplně cokoliv a spalo ji celou noc od narození) vůbec nechápala, co jako nezvládám ten první rok 😀...u nás se donedávna vstavalo 10 krát v noci, fakt supr a nechápala že se mi hrozně ulevilo právě v tom roku a půl co už slečna solidně chodila a spala jen poobede.... jí se právě situace trochu zkomplikovala, když už dítě nechtělo jen ležet v kočárku celý den...

rebe
1. črc 2022

Nejlepší je každý nový den, nejhorší byl týden s dcerou v nemocnici. Nějakým špatným nebo dobrým obdobím se snažím si život nekomplikovat 🙂

jaja01k
1. črc 2022

@zrzinda Pro mě bylo nejhorší šestinedělí s prvním synem, to jsem jenom brečela a brečela. Všichni mi říkali, že po šestinedělí se to zlepší, ale já nevěřila, že se toho dožiju 😄 A pak pro mě bylo hodně náročné období, když měl první kolem roku a já byla na konci těhotenství s druhým.
Nejjednodušší pro mě asi bylo, když měli tak 5-6 let. Už relativně samostatní, dalo se s nimi domluvit (když se jim zrovna chtělo 😄 ), podnikat spousta věcí a ještě jsme nemuseli řešit školní povinnosti. S nástupem do školy je to zase trochu náročnější.
Ale celkově musím říct, že kromě toho šestinedělí jsem si každé období užívala a užívám 🙂

gaxi
1. črc 2022

@zrzinda všechno dobré, kromě věku od 2 do 3 let. Ale mám zkušenost jen do 6 let, možná, že puberta to ještě trumfne 😅

zasnena_ctenarka
1. črc 2022

@zrzinda nejlepsi, kdyz byli jeste v brichu a nejhorsi od porodu doted. 😂

vodnarka2013
1. črc 2022

Mám tři kluky - nejstaršímu je 9. U všech nejhorší období 2-3 roky. A do budoucna věřím ze i těch 14-17 bude mazec 🤣🤣🤣🤣

maxulekapcule
1. črc 2022

U prvního syna od miminka do pěti let naprosto nejúžasnější období, teď má necelých šest a nejspíš ho brzo pretrhnu, šílené, doufám, ze to už přejde, trapime se oba. Druhý syn od narození doteď nejhorší :/ pořád jen řve a nebo chce cecek

tahejhula
1. črc 2022

Jedno z nejhorších období se týká všech mých dětí - těhotenství, fakt děs.
Druhé jen jednoho z nich, protože když sedíte jak bulíci na JIP u nemocniční postýlky a vidíte, jak ta blbá horečka neklesá ani po antipyretiku do žíly, dítě halucinuje, je vyděšené, stojí to akorát tak za hovno.
A všechno ostatní je možná tím dobrým obdobím.

dejvitka
1. črc 2022

Kazde dite je jine a mozna i zalezi na zkusenostech rodice 😀. Prvni syn - do roka tezke, od roka divocak, nonstop v pohybu, od 2 let nezavre pusu, vse ho zajima, je vsude. Jen s nim zacina byt lepsi domluva cim je starsi (ted 2,5 r.). Tohle obdobi ted mi prijde kouzelne a roztomile, krasne mluvi a je s nim sranda. Vzteka se, ale nakonec se uz nejak domluvime, vysvetlime si. Dcera druha - od narozeni ted do roka uplna pohoda. Ale roli hraje, ze syn byl prvni, neslo nam kojeni, mel caste koliky, v noci vzhuru na kojeni co hodinu az do roka, nesnasel kocarek. Byla jsem opravdu vycerpana, vse bylo nove a prislo mi narocne. S dcerou uz to bylo snazsi, vice rodicovskych zkusenosti, povaha flegmatik, stale spokojene dite. Bracha si ji vsima a dost ji zabavi, miluje jizdu v kocarku, muzem na dlouhe prochazky a je spokojena, takze u dcery zas naopak az doted (je ji rok) nejlepsi obdobi. Je to dite za odmenu, v noci spi od 3 mesicu nekolik hodin v kuse, vstava az po 7 rano. Takze prvni rok super. Uvidime dal 😀.

zuzekk
1. črc 2022

Nejhorší v porodnici, od té doby je to furt super. Zatím, 3,5r. Fakt, neke. Akorát období zubů po půl roce s věčným hučením si teda budu pamatovat dlouho.

sherryel
1. črc 2022

@konidana to je pozitivní, já mám syna 2,5 let a dvojčata 5m . Tak to se mám na co těšit . Už teď někdy rostu

lvl16
1. črc 2022

Synovi ještě nejsou ani tři, ale zatím to je lepší a lepší 🙂. Miminka mě neberou, první půl rok jsme všichni jenom nějak přežívali.

evelin1251
2. črc 2022

Každý období má něco do sebe 😅 Nejhorší asi mezi 1. a 2. rokem to je to dítě ještě "nezmozek" a musí se neustále hlídat a ještě s ním není extra domluva 😂 Teď má syn 4,5 r. a poslední dobou si všímám, jak neskutečně vyspěl, jak rozumově, tak fyzicky, je to super.

eviicka
2. črc 2022

U obou dětí prozatím nejnáročnější období cca mezi 8. a 20. měsícem - už se pohybovali ale ne koordinovaně, rostly zuby, pořádně nechtěli jíst, spolupráce taky vázla... 😀
Zatím jsme ale došli nejdál k 5,5.

kometkak
3. črc 2022

Pro mne nejhorší 0-2,5 let. To je jen kojení, přebalování, nevyspání, vyčerpání, zuby, nemoci, uspávání, sociální izolace. Pak už to je podstatně lepší. Já na miminka nejsem, to období je pro mne za trest až depresivní.. kdy jsem jak křeček v kolečku a nemůžu si dát pauzu a každý den je jak přes kopírák. Pak už se dá spoustu podnikat, zahrát si s nima, slovně se domluvit a nejlepší, jak zvládnou celý den bez spaní ( a v noci naopak spí) a může se někam vyrazit na výlet, když vidím, že se na něco těší a mají radost.. Miminu je vše buřt a třeba ječí i když se na hlavu postavím a neovlivním nic.

95newmommy2020
4. črc 2022

Nejhorší období do roka a kus. Lepší jak začal chodit, ale furt nic moc, protože si šel kam chtěl 😄 A za mě nejlepší od 2 let, chodí tam kam jdu já. Můžu jít ven a neřešit nějaký jídlo, protože už se naji všude. Už není potřeba kočár, ale zase po tom se mi i zasteskne. 😂 To je jediný co mě mrzí, ze to kocarkove období bylo tak krátké.

Strana
z2