Kdy by měly mít děti svůj první mobil?
Ahoj všem, mám dotaz od kdy mají vaše děti svůj mobil?
U nás od 1. Třídy, dojíždí autobusem potřebovala jsem s ním být v kontaktu, ale doma ho nepoužíval.
Od první třídy
U nás taky až od 9, čtvrtá třída.
Dcera po nástupu do čtvrté třídy, kdy už ji nevzali do družiny. Mladší syn nejspíš dostane později, neb ten má volací hodinky, takže nevidím důvod kupovat do čtvrté třídy mobil, když by ho měl stejně jako hodinky jen na volání.
Od 1.a 2.tridy mely pred 8 lety tlacitkac, aby mi mohly zavolat, protoze chodily samy. Chytry mobil od 10 let.
Mám syna ve druhé třídě (8 let) a zatím nemá, pokud jde někde sám (nebo je sám doma), půjčím mu svůj starý tlačítkový.
Nejstarší ho měla od 7 let, první třída, ale byla tam potřeba náhradního média pro online výuku. U mladší počítám, že ho bude mít později.
Dcera 8let-2.trida a zatím nemá.. 😊Do školy i ze školy jezdí sama.. 😊 Ale bydlíme lehce mimo město, do školy to má cca 8 zastávek 😊 na kroužky s ni docházím já nebo babička.
Zatím nijak neplánuji, možná pak od 3.tridy...fakt nevim.
😊 Uvidime dle situací 😊
Doma ma tablet..
Od 1.tridy, protože zůstávají samy doma., tak si voláme. Ale do ruky ho neberou když nepotřebují, takže zatím pohoda.
Od 1.tridy tablet, od 2.tridy mobil.
Od 2. stupně.
9 let a mobil ještě nemá, ale už jsme pořídili hodinky, protože začal na kroužky chodit sám.
Dostala k 9. Narozeninám
Dcera dostala loni v 7 letech, protože jela sama na tri dny na soustředění pres pul Republiky. Jinak je vyply doma a nepotrebuje ho. Bydlime na vesnici, skolu mame pres cestu a kroužky kousek od domu, takze neni duvod.
Díky všem za odpovědi, já právě váhám dceři je 7 a je ve 2 třídě, ale zatím nikam nechodí sama
Ja se ještě pripichnu.. Snad si to někdo přečte a odpoví.. 😄 Holky jak řešíte - dobijite částku/kredit a nebo máte i paušály pro děti?
Pokud nikam nechodí sama, tak je to zbytečné a neřešila bych ještě.
Starší syn má od 11 let, mladší syn mobil nemá, je mu 8. Na prvním stupni mi to přijde zbytečné.
My telefony nechali teď na Ježíška .. takže ho dostal starší skoro v 11 letech, mladší skoro v 9 .. začali chodit každý sám domů .. byli to nervy, když nebylo jak je kontrolovat. Dosud je nepotřebovali.
Starší syn od 5., předtím měl volací hodinky
Syn dostal teď k vánocům, je mu 9 let, třeťák.
Od sesti let
Nasa 8 rocna druhacka este nema. Ma ho slubeny az zacne chodit sama na kruzky alebo do skoly ☺️
Dcera od 9 let (to byla na zač. 3.třídy), aktivně každý den ho nosí až teď ve 4.třídě. Syn prvňák nemá a plánuju ho nejdřív k 9.narozeninám, tj. na konci 2.třídy. Případně o Vánocích ve 2.třídě, dřív ne.
Ještě bych řekla, že záleží jestli má přístup k počítači, tabletu a jak to mají ve škole s materiály v případě, že chybí. Dcera měla od třetí třídy ke každému předmětů učebnu, kam se dává co probírali a jaké mají úkoly. Takže od třetí třídy si tohle hlídá sama na mobilu a já to jen kontrolovala
@simkrk zatím kredit, většinou má 300 na tři měsíce.

Od 9 let (od 4. třídy).