icon

Kdy by měly mít děti svůj první mobil?

9. led 2025

Ahoj všem, mám dotaz od kdy mají vaše děti svůj mobil?

jaja01k
9. led 2025

Od 9 let (od 4. třídy).

lemamama
9. led 2025

U nás od 1. Třídy, dojíždí autobusem potřebovala jsem s ním být v kontaktu, ale doma ho nepoužíval.

krisstina93
9. led 2025

Od první třídy

jitushb
9. led 2025

U nás taky až od 9, čtvrtá třída.

miryp
9. led 2025

Dcera po nástupu do čtvrté třídy, kdy už ji nevzali do družiny. Mladší syn nejspíš dostane později, neb ten má volací hodinky, takže nevidím důvod kupovat do čtvrté třídy mobil, když by ho měl stejně jako hodinky jen na volání.

konidana
9. led 2025

Od 1.a 2.tridy mely pred 8 lety tlacitkac, aby mi mohly zavolat, protoze chodily samy. Chytry mobil od 10 let.

eviicka
9. led 2025

Mám syna ve druhé třídě (8 let) a zatím nemá, pokud jde někde sám (nebo je sám doma), půjčím mu svůj starý tlačítkový.

darkwitch
9. led 2025

Nejstarší ho měla od 7 let, první třída, ale byla tam potřeba náhradního média pro online výuku. U mladší počítám, že ho bude mít později.

simkrk
9. led 2025

Dcera 8let-2.trida a zatím nemá.. 😊Do školy i ze školy jezdí sama.. 😊 Ale bydlíme lehce mimo město, do školy to má cca 8 zastávek 😊 na kroužky s ni docházím já nebo babička.
Zatím nijak neplánuji, možná pak od 3.tridy...fakt nevim.
😊 Uvidime dle situací 😊
Doma ma tablet..

petrasipkova1
9. led 2025

Od 1.tridy, protože zůstávají samy doma., tak si voláme. Ale do ruky ho neberou když nepotřebují, takže zatím pohoda.

felis
9. led 2025

Od 1.tridy tablet, od 2.tridy mobil.

korin
9. led 2025

Od 2. stupně.

ele_nka
9. led 2025

9 let a mobil ještě nemá, ale už jsme pořídili hodinky, protože začal na kroužky chodit sám.

arevb
9. led 2025

Dostala k 9. Narozeninám

g_m
9. led 2025

Dcera dostala loni v 7 letech, protože jela sama na tri dny na soustředění pres pul Republiky. Jinak je vyply doma a nepotrebuje ho. Bydlime na vesnici, skolu mame pres cestu a kroužky kousek od domu, takze neni duvod.

autor
10. led 2025

Díky všem za odpovědi, já právě váhám dceři je 7 a je ve 2 třídě, ale zatím nikam nechodí sama

simkrk
10. led 2025

Ja se ještě pripichnu.. Snad si to někdo přečte a odpoví.. 😄 Holky jak řešíte - dobijite částku/kredit a nebo máte i paušály pro děti?

petrasipkova1
10. led 2025

Pokud nikam nechodí sama, tak je to zbytečné a neřešila bych ještě.

petaov
12. led 2025

Starší syn má od 11 let, mladší syn mobil nemá, je mu 8. Na prvním stupni mi to přijde zbytečné.

zlatik1
12. led 2025

My telefony nechali teď na Ježíška .. takže ho dostal starší skoro v 11 letech, mladší skoro v 9 .. začali chodit každý sám domů .. byli to nervy, když nebylo jak je kontrolovat. Dosud je nepotřebovali.

zlatik1
12. led 2025

@simkrk kupovali jsme kartu na kredit, schválně .. uvidíme.. paušál jsme nechtěli .. děti jen prozvánění, že jsou doma .. pak voláme zpět my, my to máme do sítě zdarma .. už umí poslat i SMS tak za nás to stačí ..

lennus
12. led 2025

Starší syn od 5., předtím měl volací hodinky

eloise02
12. led 2025

Syn dostal teď k vánocům, je mu 9 let, třeťák.

svha
13. led 2025

@simkrk mám pro dceru paušál na volání/sms, přes zaměstnavatele, data má přes kaktus,

dashyyy
13. led 2025

@simkrk oba mají nově paušál.. potřebuju jim to občas zvednout a už mě fakt obtěžovalo vytípnout a volat zpátky a čekat jestli druhá strana mezitím telefon někde nepohodila 😀

verysucha
13. led 2025

Od sesti let

lauriak
13. led 2025

Nasa 8 rocna druhacka este nema. Ma ho slubeny az zacne chodit sama na kruzky alebo do skoly ☺️

ninive211
13. led 2025

Dcera od 9 let (to byla na zač. 3.třídy), aktivně každý den ho nosí až teď ve 4.třídě. Syn prvňák nemá a plánuju ho nejdřív k 9.narozeninám, tj. na konci 2.třídy. Případně o Vánocích ve 2.třídě, dřív ne.

darkwitch
15. led 2025

Ještě bych řekla, že záleží jestli má přístup k počítači, tabletu a jak to mají ve škole s materiály v případě, že chybí. Dcera měla od třetí třídy ke každému předmětů učebnu, kam se dává co probírali a jaké mají úkoly. Takže od třetí třídy si tohle hlídá sama na mobilu a já to jen kontrolovala
@simkrk zatím kredit, většinou má 300 na tři měsíce.