icon

Kdy spalo mimi poprvé samo u prarodičů?

simona2103
18. kvě 2018

Mame roční, ale jeste by to asi beze me nedala, je na me hrozne fixovana. Kdy spinkala vaše ditko poprvé bez vás u babi?

Strana
z2
jaja01k
18. kvě 2018

Starsi v 9 mesicich, mladsi v 5 mesicich.

karolly
18. kvě 2018

Syn spal u babičky prvně sám v 8 měsících. A od té doby je tam pravidelně co 14 dní. Dá v pohodě i celý víkend bez nás. I v době nemoci, když je potřeba.

simona2103
autor
18. kvě 2018

To se mate, u nas si to pry babi riskne az bude starší-tedy dcera-pry az tak ve 2 letech. Je pravda, ze ja bych ji dala na noc klidne i ted, rada bych vecer pro sebe

kotty
18. kvě 2018

Naše má 1 a 3/4 roku a ještě nikde bez nás nespala :D Taky jsme měli velikou fixaci, usínání za ručičku, se zpíváním, s povídáním, pak už jí stačilo jen cítit naše oddechování... zlomilo se to asi před dvěma měsíci, kdy začala vyžadovat svoji postýlku a už ne tolik ňuchňání, tak třeba časem... ale nechávám ji k tomu dozrát 🙂

leniczka23
18. kvě 2018

Na 6 mesicich. Ale my jsme tam furt. Videli se od narozeni minimalne 4-5x do tydne, takze byl uplne v pohode.
A my jsme i od narozeni hodne cestovali, kamaradky, navstevy a tak. To udela hodne, nez kdyz jste treba prevazne spolu sami.

ladyhacek
18. kvě 2018

v roce tedy asi v 11m myslím- kojený v noci i po 2h, (bez prsa neusnul) Ale u babi spal lépe a s UM to zvládli. Nevím zda je to jeho "osobností" nebo zda byl ten jeho čas - a dali bychom ho tma déle tak by to bylo jiné - ale babi si ho na nco bere od toho roka tak 1x za 2-3 měsíce a vždy to bylo v pořádku

simona2103
autor
18. kvě 2018

@kotty Jj taky nechci nic spěchat, kdyz vidím ze na to jeste neni zralá, tak hold vydrzim. Tak aspoň ze v tom nejsem sama. 😀

simona2103
autor
18. kvě 2018

@leniczka23 ona je na babi taky hodně zvykla, je u nas obden, ale noc jeste by asi me hledala. Jj je na me hodně závislá, taťka nam pracuje mimo ČR, takze sem s ni porad jen ja. Snažíme se chodit mezi deti, aby si taky zvykala.

viridie
18. kvě 2018

ve 2 letech,když jsem byla v porodnici s numero duo...🙂

leniczka23
18. kvě 2018

@simona2103 tak to te naprosto chapu ze by sis rada odfrkla. A v noci se ti budi? Co zkusit, ze tam budes poprve spat s ni ale nechas vse na babicce? A uvidis.

77moona
18. kvě 2018

Dcera dva roky a osm měsíců.

soleilll
18. kvě 2018

@simona2103 A co kdybys nechala babičku spát u vás a vyrazila si ven? Malá bude ve svém prostředí, bude to mít snažší.

simona2103
autor
18. kvě 2018

@leniczka23 uz se prave nebudi coz je lepsi... Jj to me taky napadlo zkusit to s ni a pak sama... vyzkousime uvidime

marketa11112
Autor odpověď smazal
kac_kac
18. kvě 2018

Záleží na dětech i na prarodičích, ze tří babiček děti svěřím na noc jediné, nejstarší i nejmladší prvně v cca 15 měsících, prostředníček byl maman, tak byl prvně bez nás na noc u babi až po druhých narozeninách.

codal
18. kvě 2018

Chceme to vyzkoušet teď,dcerce je 20 měsíců, vydrží u babičky celý den v pohodě,ale spaní jsme ještě nezkoušeli.Donedavna jsem ještě kojila a malá se tak jednou za noc budila na cuc, tak to ani nešlo.. teď jsem ale v půlce těhotenství, podařilo se mi v klidu odstavit a ráda bych to zkusila. Nechci,aby to bylo poprvé, až půjdu do porodnice,aby neměla pocit,že jsem ji odstrčila kvůli miminku... Tak snad to zvládne, při prvních pokusech určitě budeme na blízku🙂...

pratensis
18. kvě 2018

To záleží na velké spoustě věcí, na povaze dětí, vztazích v rodině... Náš starší spal poprvé u babičky ve 28 měsících, i když by to s přehledem zvládl dřív. Nějak nebyl důvod a potřeba, až když jsem byla v porodnici. Mladší spal u babičky poprvé v 18 měsících, protože důvod byl (já se starším na operaci, taťka mimo domov). Je podstatně větší mamánek než starší, ale i tak to bez problémů dal. Starší sem tam u babiček přespí "jen tak" bez důvodu až tak od tří let, až si o to sám řekl. Babičky máme obě milionové, nemám problém jim děti kdykoli svěřit.

bervidova
18. kvě 2018

letos v šesti letech - škemral o to už roky a konečně mu tam dovolili jednou přespat,takže asi tak 🙂

brokovich
18. kvě 2018

Synkovi budou 3 a ještě ani jednou nespal mimo domov ani se nestalo, že by spal doma a já jsem tu nebyla. Nebyl k tomu důvod. U babiček spát taky nebude. Jednu už nemá a druhá má nevychovanýho psa, takže nepřichází v úvahu, že by tam zůstal sám, byť přes den.

vevero13
18. kvě 2018

zítra 😉 doufám teda, že to dá. Rok a 8 měsíců.

dc2015
18. kvě 2018

Cca ve 20 měsících. Ale byl na naše hodně zvyklý. Jezdili za ním od narození opravdu často. Pak jsme u nich chviličku bydleli po dobu základní rekonstrukce domu. Takže i na prostředí byl zvyklý. U tchyně o něco později. Tak možná ve dvou a něco. Dneska už minimálně jednu noc o víkendu, spíš proto že si to prosazují babičky 🙂 Tedy hlavně moje mamka. Ale on se na to vyloženě těší. Čekáme druhé, jsem ráda, že je zvyklý, až budu v porodnici a tak, bude se to hodit.

terezs2716
18. kvě 2018

Naše malá teď v týdnu poprvé ve 14ti měsících. V pondělí mě odvezla rychlá a v nemocnici si mě nechali,tak to prostě museli zvládnout. Horší bylo,že se to muselo spojit s odstavováním,do té doby jsem stále kojila a dcera v noci 2x-3x vstávala na prso. Zvládli to 4 noci a 5 dní v kuse. Dceři chybělo spíš to prso než já :D

eviks
18. kvě 2018

Ve 4 týdnech, kdy jsem skončila s mrtvicí v nemocnici...musela okamžitě přijet babi a péči o mimino převzít. Byl to děs, krmila ho injekční stříkačkou a prstem, protože táta to nějak nedával, malej od něj nechtěl pít a nechtěli jsme aby přešel hned na lahev. Každopádně si asi i díky tomu navázali vztah a dneska babi hlídá cca 3 noci v měsíci a úplně v pohodě- chodím na 2 dny v měsíci do práce. Ale je potřeba říct, že jsem stejně kvůli lékům musela přestat s kojením a mimino je od 2. měsíce na flašce, při kojení by tohle hlídání opravdu nešlo. Vše je asi o povaze dítěte, kojení-nekojení a důvěře..

baslovam
18. kvě 2018

Ve 4 mesicich a v pohode dítě prezilo a babicka s dedeckem taky a v 6m uz tam spala po druhe🙂 asi zalezi na moznostech,mamka si ji chce brat tak ji v tom nebudu branit🙂

letadylkokane
18. kvě 2018

Poprve jsme davali k nasim dcedru samotnou ve 22 mesicich. A uplna pohoda, zvladla to bezvadne, je tam pecena, varena. Dokonce tam usnula brzy a ne v deset jako doma 🙂

hermelinah
18. kvě 2018

oba kluci spali u našich cca ve dvou měsících, ale jezdíme tam několikrát do týdne, takže to tam je takový druhý domov 🙂 U tchyně poprvé okolo roku

myjusiatko
19. kvě 2018

Zatim nikdy. Bude tam spat az sama jednou projevi prani tam prespat. Ted je ji 20m.

simona2103
autor
19. kvě 2018

@brokovich Jj naše druhá babi-tchyně ma taky psa a nechápe, proc k ni nejedem, ze pry pejsek by si s ni chtěl hrát...🤦‍♀️😡 a to uz přišla s tím, ze ho vezme s sebou az pojedou k nam... no to urcite!

andelka
19. kvě 2018

Mimi nikdy. A to babička byla u nás hodně často,i my u ní. Oba hlídala běžně půl den,od roku celý den a tak od 15 měs. i přes noc,ale to bylo vždy u nás doma. Samotní synové k ní šli na spaní nějak kolem 3 roku.

pavcatko
19. kvě 2018

Dcerka v 17.m-babicku miluje, často se s ní vida, přes den tam už před tím byla několikrát. Jinak u babi spí krásně, nadšene se s námi vždy loučí, potvůrka 🙂

Strana
z2