icon

Nadměrné přibírání miminka, nemůže to něco být-zdravotně?

ajurka
27. lis 2014

Ahoj maminy.. chtěla bych se zeptat zda nějaké mamince příbíralo nadměrně miminko? Můj malej když se narodil vážil 3kg... už v šestinedělí měl 6200g.... přibíral mi 500g týdně...Do půl roku byl pouze plně kojený, ted se to trochu zpomalilo a příbírá 250-300g týdně.... za týden mu 9 měsíců a váží 13kg... příkrmy moc nejí většinou sní 3-4 lžičky, pak trochu přesnídávky a před spaním rýžovou kaši... jinak je pořád kojený.... je mi to divný, že pořád tak přibírá... nemůže mu něco být? myslím zdravotně? Dr. se o ničem nezmínila.... na kontrolu jdeme až v lednu... Budu ráda za každou odpověd.. děkuji 🙂

Strana
z2
leniczka23
27. lis 2014

@ajurka Jo jo,to se vám snažím říct celou dobu,není potřeba aby jste to nějak zásadně řešili ono to ani nejde,ale je potřeba to teď kontrolovat jestli jde dolu a já si myslím,že dolu určitě půjde a že se to srovná..🙂

polaks
27. lis 2014

@kimby Vaše dieťa malo v 10 mesiacoch necelých 10 kg,čo je úplne ok,ale dieťa zakladateľky témy má v 9 mesiacoch 13 kg.To je dosť rozdiel,myslím...

frantiska85
28. lis 2014

Jestli přibírá po mateřském mléku, nijak bych to neřešila, je prostě kvalitní-výživné. Až začne mimčo víc jíst příkrmy a méně pít mléko, váha se srovná.

pavlapl
28. lis 2014

Pokud to má jen z kojení tak buď v klidu. Až začne běhat tak se váha zastaví.

kimby
28. lis 2014

@leniczka23 rozumim,vy uz pisete o detech i na prikrmech apod.I kdyz ono nejvetsi pribirani bylo u nas prave do onoho pul roka,viz muj prispevek a to se do tabulek opravdu nevesla,snad si dobre pamatuji,srovnavalo se to trosku az po 1.roce zivita,kdy zacala chodit,pozdeji behat,odatavila jsem ji uplne od kojeni....mela to opravdu z meho mleka.Je ale zvlastni,ze nyni mam miminko,syna,plne kojeny (2,5mes) a s pribiranim je na druhe strane barikady.Kojim uplne stejne jako dceru,oba plne donoseni,tomu jsem na kloub neprisla.

ajurka
autor
28. lis 2014

@pavlapl
@frantiska85 jj prikmy ji opravdu malo.. takze z MM... zajimalo by me jak mam tucny mlicko 😀

ajurka
autor
28. lis 2014

🙂

leniczka23
28. lis 2014

@kimby Jasně že v tomhle věku se to bere trošku s rezervou a určitě se to radikálně neřeší,ono ani není jak,jen je potřeba, aby na to pediatr dohlídl pokud už je takto vysoko a kontroloval to.A z příspěvku tazatelky je jasné,že její pediatr se o tom ani nezmínil a chudák paní se musí ptát tady.Což je velká chyba pediatra a já bych ho měnila okamžitě,ale to jistě souhlasíte.Nicméně jak píšete v tom prvním půl roce to je u kojených dětí celkem běžné,ale po tom půl roce by to mělo začít klesat přesně tak jako u Vás..Což se u zakladatelky nekoná a je potřeba to ohlídat.
No je to stejně zvláštní že žena má většinou jedno těhotenství,porod,dítě,kojení uplně jiné než to druhé.. 🙂
Hezký den přeji..

pavlapl
28. lis 2014

@ajurka mě říkají že mám tulení mlíčko tak na tom budeš stejně to má 60% tuků. 🙂

elvira
28. lis 2014

Malý byl plně kojený - narodil se jako 4 kilový, ve dvou měsících měl bez pár dek 7 kilo, postupně ty váhové přírůstky snižoval, jak se víc hýbal...
Doktorka se jen ptala, jestli je jen kojený, po kladné odpovědi říkala, že si vezme tolik, kolik potřebuje.

iwettkas
23. led 2015

Tak jsem na tom nejak podobne malej teda neni kojeny ale ani tak toho moc nesni a ted mu bylo 9 mesícu a ma 14 kilo :(

ajurka
autor
17. bře 2015

@latkovkybrno
@ivular
@aaababy ahoj tak jsem tu zas... máme za sebou roční prohlídku a vážíme 15kg 77cm... tak doufám, že už malej nebude dál přibírat... stále sám nechodí jen kolem nábytku

ajurka
autor
18. bře 2015

@iwettkas tak kolik váží váš buřtík ted? 😀 Náš v roce 15kg

ajurka
autor
18. bře 2015

@latkovkybrno
@ivular
@aaababy a co vy kolik vážíte? 🙂

ajurka
autor
9. srp 2015

@latkovkybrno
@aaababy ahoj tak se vracim.. muj syn jak pisi mel v roce 15 kg a ted mu je 17 mesicu a vazi zhruba 16500g.. takzr za 5 mesicu pribral 1kg a pul.. neni to moc.. porad kojim a hlavne v noci.. budi se kazdou chvili jak miminko.. kdsz nedan strasnej rev

barulina
9. srp 2015

Já sama měla v roce 15kg. A znám mnohem silnějšího chlapečka než je tvůj. To se srovna

aaababy
10. srp 2015

Tak me to uplne v poradku neprijde asi bych se poradila s odbornikem. To ze zname i tezsi deti neni omluva.

maudn
10. srp 2015

Nás se velkej narodil (4240g) a taky hodně pribiral a byl pouze kojeny, pak se to spomalilo, v roce 13kg, 20 m 14,5. V jídle má zálibu o tom žádná, ale neprecpavam ho, zároveň ho taky nenechávám řvát hlady, manžel měl při narození 5,5kg

Strana
z2