Od kolika let mohou děti do školky?
vubec nevim
Do statni skolky od dvou let.
Záleží i na školce a na místech. Vždy se bere podle kriterií věk, bydliště, sourozenec,… každá školka si to může trošku poupravit. U nás bylo kriterium, že v den zápisu nesmí být mladší 2 let, u kamarádky na vesnici mají zas podmínku, že v den nástupu nesmí být mladší 2 let 🤷🏻♀️Samozřejmě se musí počítat i s tím, že dítě je bez plenek (státní školka), bez dudlíku, apod. ☺️
pokud já vím tak nejpozději 31.8. mu musí být dva roky. Ale školka si asi může určit i další kritéria...
@klarkaaterezka
Existuje takovy super vynalez,rika se tomu Google
dekuji za komentare zuzroko
@klarkaaterezka obvolala jsem 10 skolek v okolí a žádna by mi.malou ve 2,5 nevzala, takže asi záleží na školce, tady berou jen triletaky a ani na ty všechny se kolikrát nedostane
Od dvou let se bere jen pokud má MŠ na to uzpůsobeny prostory, třídu. U nás jedna třída pro dvouletaky je. Ale nemůže jich být be třídě 30 a chce to i víc ucitelek, nebo alespoň asistentky.
Samozřejmě všude mají ze zákona přednost predskolaci a pak jsou samozřejmě další kritéria k přijetí. Vzhledem k situaci zůstává hodně dětí letos na odklad a další příchozí jaksi nezbývají, čili je proste hodně předškoláků.
A samozřejmě dítě nemůže mít pleny dudlík apod. 😉
U nas je hlavni podminka aby nemelo dite plenky ani dudlik. Pak se vetsinou bere, ze ma alespon dva roky.... Pak maji starsi prednost a zalezi kilik maji mista ve skolce, nejmladsi je samo posledni) a dale kolik se malosku prihlasi... Takze vezmou treba jen dva nebot pitrebuji vice pozornosti.. Takze to je pak i o tom, kdo si rekne prvni 😃 a nekdy maji podminku, ze musi nastoupit ihned a ne behem roku, aspon jsem to tu u nekoho cetla.
hlavně jde taky o to že pokud přijde 2 leté dítě do školky je to jako 2 dětí starší 3 let což se většinou školkám nechce :( a u nás je třeba že musí chodit denně alespoň do oběda.

Když ho školka přijme a když je dítě na to připravené, tak může do školky od dvou let...