Chytré hodinky na sport. Jak vybrat a co sledovat?
Dobrý den, ráda bych začala používat chytré hodinky na sport a celkově ke zlepšení kondice. Vůbec se v tom nevyznám. Na co koukat? Máte zkušenost i s funkcí ekg? Děkuji 🙂
To si spíš nejdřív udělej představu, jaké máš od toho očekávání. Hodinky ti stejně kondici nezlepší, to je spíš ke sledování. 🙂
Já si to vyhodnotila, že mi stačí náramek, nosím ho jen na sport, nebo turistiku, stačí mi spočítané kroky, tep, vyhodnotí mi to běh, kolo atd. Jinak je nenosím, nepotřebuji mít spočítané kroky v práci, nechci tím platit, nepotřebuji přes ně telefonovat apod.
Za mě je to buď Garmin, nebo nic. A i ten má hodně modelů.
Já mám Garmin Venu 3S a nosím je pořád. Původně jsem si říkala, že třeba to "volání" ani nevyužiju, ale ono se to občas hodí - když běhám po domě/zahradě a čekám třeba kurýra, nemusím s sebou tahat mobil jak kočka koťata a vezmu hovor přes hodinky. Nebo mám prostě při nákupu mobil strčený v batohu/kabelce a vidím na hodinkách, když mi někdo píše, nemusím to kontrolovat, když nějakou zprávu čekám...
No a u těch lepších Garmin modelů je za mě velkou výhodou oproti většině hodinek velká výdrž na baterii - i při nonstop používání nabíjím cca jednou týdně. Nabíjet každý den/obden bych to nechtěla
A k tou všemu se mi ještě hodně líbí vzhledově 😍
Vyzkoušela jsem toho víc, i manžel. Skočili jsme oba u Garmin. Já už mám druhé - aktuálně Venu3. Využívám je spíš na sport. Hodně chodím (chůze, nordic walking), plavu. Mrzí mě jen, že neumí trasy a navigace a neumí jiné tréninky než kolo a běh. Jako nastavím si jakýkoli, ale do hodinek se nepošle.
Bonus upozornění mi vyhovuje. Nevyužívám je na volání, nevyužívám je na hudbu. Upozornění mi chodí jen konkrétní z vybraných aplikací, ne všechny. Vydrží v pohodě 10 dní nabité i přes aktivity.
Já mám apple watch a bohatě mi stačí, umí všechno, co potřebuju. Na běh mám nike run, interní app na kondiční cvičení, kolo, posilování a i box, plavání vyhovuje. Nabíjím tedy obden, ale na noc je sundávám, takže mi to nevadí. Garminy jsou určitě top na sport, ale jak píšu mně iwatche stačí
Já mám apple watch a bohatě mi stačí, umí všechno, co potřebuju. Na běh mám nike run, interní app na kondiční cvičení, kolo, posilování a i box, plavání vyhovuje. Nabíjím tedy obden, ale na noc je sundávám, takže mi to nevadí. Garminy jsou určitě top na sport, ale jak píšu mně iwatche stačí
@dashyyy nějak nechápu to "stačí". Jsou podobně drahý a umí toho míň, jestli to dobře chápu... 🙂
Garmin, typ podle toho, co všechno děláš každé mají jiné možnosti a aplikace
@dashyyy nějak nechápu to "stačí". Jsou podobně drahý a umí toho míň, jestli to dobře chápu... 🙂
@patypresdevaty nejsou dělané přímo na sport jako třeba ty Garminy, já je mám hlavně kvůli funkcím aplikací, kvůli práci a notifikacím, propojení s telefonem, nebrala jsem si je primárně kvůli sportu, proto píšu, že mi na sport stačí, co umí, nepotřebuji od nich víc a jsem spokojená s přehledy a výstupy tak jak to mají.. předtím jsem měla Samsungy a iwatche umí rozhodně víc, ale co do sportu asi nebudou tak promakané jako Garminy
Určitě Garminy, přítel je profi sportovec a nedá na ně dopustit, lepší hodinky asi nenajdeš.
@optimistic podle mě stejně každý skončí u Garmin. Já začínala obyčejným náramkem, pak si koupila první garminy. Teď už mám třetí. Pokud budeš opravdu sportovat a sledovat výsledky tak jsou velice návykové 😁 přiznávám, že pokud je zapomenu doma, tak jsem nervózní. Jsem ten typ, co se večer koukne kolik má kroku a kolik spálil kalorií a pokud je to málo zvedne mě to z gauče ven
Garmin jednoznačně, tady není o čem. 😀 já běhám, měla jsem xx let nějaký brutálně stary a fakt vydržely dlouho. Teď mám rok úplně základní a nejlevnější Forerunner 55 a naprosto stačí.
Nedávno jsem si koupila Garmin Venu 3S a miluju je 🤩 Jsou krásné, nabité vydrží skoro deset dní při neustálém užívání, což je paráda. Využívám je na sport, počítání kroků a kalorií, dá se s nimi volat, přečtu si v nich upozornění i smsky, zhodnotí ti spánek. Teď si chci aktivovat i placení, ať nemusím na fesťácích vůbec vytahovat kartu nebo telefon. Musím říct, že jsem se s nimi okamžitě sžila a jsou fakt boží.
Taky mám Garmin a super 🙂
@patypresdevaty Garminy jsou primárně sportovní hodinky, tj. na sport, aktivity, měří hodnoty, ... s bonusem propojení s telefonem a upozorněními.
Apple jsou chytré hodinky k telefonu s bonusem sportovních aktivit. Cenu nerozporuji. Apple je drahé, protože Apple 😀

Mám Garmin Venus Sq a jsem moc spokojená, vůbec bych neměnila 😉