Gelové nehty. Jak často? Kolik stojí? Máte zkušenosti?
Ahoj. Stale vaham jestli jit do gelovych nehtu ci nikoliv. 💅🏻 Moje se mi lamou, nemam cas je lakovat a udrzovat. Druhy den je lak sem tam oloupany a to je pak hrozny pohled tak je radsi nelakuju. Jenze zase chodit co dva az tri tydny na doplnovani? Kolik to tak stoji? A jak dlouho to trva? Nenici se tim nehty? Neplesnivy? Atd.. v okoli nikdo nema. 🤷🏻♀️Napiste prosim svou zkusenost 🙏🏻
@marcicek84 no, vidět to je, ne že ne a odrostlý nehet není estetický. Barvím si vlasy, používám makeup, když nejsem v práci, tak si i lakuju nehty, ale gelovky mi přijdou škaredé. A představa, jak na mě někdo s gelovým nehtem sahá, je mi nepříjemná.
@vitezove Taky jsem musela mit nakratko,ale proste mi ty upravene nehtiky fakt dost chybely...a zjevne i memu muzi,proste mam typ chlapa ktery neresi co je a co neni prirozene jen resi jak to vypada a jestli to ta zanska umi nosit a pokud ano,upravene nehty se mu libi,asi zacnu chodit i na pedikuru,protoze na to je uplne zatizen,ale tam je vyhoda ze lak vydrzi i 3 tydny...
@drep je to videt minimalne a to diky berevnemu gelu,kdyby sis dala francii nebude odrust vubec patrny...jinak doufam,ze chodis nekde k psychiatrovi,proroze s gelovymi nehty potkas plno lidi at v obchode nebo u pokladny,tak ti tam stret s nimi opravdu hrozi 😜😂
@klea81 Tak hlavne az budes mit sede prameny tak snad ti to vydrzi...
@katynka1989 ja mám svoje nehty pěkné i kvalitní ale mám ráda upravené ruce a nemám čas ani náladu si je 3x týdne lakovat. Gelovky mám už 18 let. Chodím na ně 1x za 4 týdny za 450,-. Nechávám si dělat Francii nebo třpytky to pak nejsou vidět odrosty. V létě neonové barvičky. Mám i meliry a prsa svoje přírodní 😀😀😀. Nechala jsem si je sundat dvakrát. Kdyz jsem byla poprvé těhotná a chtěla byt zodpovědná matka a podruhé kdyz mi porodila moje manikerka. Vydržela jsem to měsíc. Manzelovi se to líbí a všímá si i okolí. Třeba mi řekne viděla si ty desne okousané nehty 😀😀😀. Je to jen o mém pocitu. Mám to prostě ráda. Někdo kouří já chodím na nehty 😉
@aneta15 Tak ty nehty jsou porad 100 x lepsi nez kourit cigara 😜 taky nekourim a navic nejsem ani kafe maniak a kavu nepiju,plno lidi ano...
Tohle je třeba shellac lak na mých nehtech. Zkoušela jsem si je dělat i doma sama. Ale bylo to časově náročné. Dělala jsem to i 4 hodiny. Ale bavilo mě to. Ten shellac je lak, který se zapéka ale mě moc nedržel max. 14 dní, tak jsem se vrátila k gelovkám. K vietnamcům bych tedy nešla. Chodím k holčině, která používá kvalitní materiály a nehty brousí ručně, nikoliv bruskou.
@marcicek84 nepít a nekouřit by mělo být tak nějak normální 😉
@aneta15 moc hezke,na me teda malo vyrazne,ja uz svetlou francii vubec nenosim 🙂 ale je to fajn ukazka pro ty,kteri touzi po prirozenem vzhledu 😉
@klea81 Nepit kafe je pro mnohe zabijak,nevstanou ani z postele...a je to vsemi tolerovane...kuraci jsou taky tolerovani,alkoholici tolerovani nejsou...nehty,barvene vlasy make up jsou oproti vsemu zminenemu v klidu,aspon pro me...
@klea81 Tak nam predved ty sve,zatim jen kritizujes druhe...pokud mas upravene ruce kazdy den,neni problemm vyfotit a dat fotku tvych perfektne upravenych nehtu za vsech okolnosti,takze se uz nemuzu dockat...
@klea81 to je můj názor, tak jako Tvůj, že gelovky jsou ošklivé a nepřirozené. Ty nemáš ráda nepřirozené nehty, mě zase přírodní nehty nepřijdou upravené. Já Ti svůj názor nevyvracím a respektuji, že Ti moje nehty přijdou nechutné. Manželova babička má zase názor, že lidi s gelovkami jsou líní a nic nedělají, protože s tímhle to přeci nejde 😀 Já bych třeba nesnesla chlupaté nohy a u nás ve městě se nosí jedna holčina v minisukni a má chlupy, že by si na nich mohla udělat trvalou. Hold to každý máme jinak
@marcicek84 proč bych ti měla fotit svoje nehty? Já nepotřebuji k životu tvůj názor, ani souhlas. Můj muž lak i umělé nehty nesnáší, díky Bohu normální lidi ještě nevymreli. A odsuzovat lidi bez umělých nehtů, tomu říkám pokrok humanity 🤨
@klea81 spis jde o to,ze neco tvrdis a nejsi schopna to podlozit,nikdo te neodsuzuje,to ty odsuzujes lidi s umelymi nehty a tvrdis,ze nemas rada neprirozenost,ja urcite kdybych mela svoje hezke,nenosim gelovky,psala jsem to sem nekolikrat...ja jen chtela videt jak teda vypadaji dle tebe prirozene krasne nehty,nevidim nic na tom spatneho,ale tve odmitnutni spis na me pusobi tak,ze rada kritujes druhe,treba ty moje,ze... ale se svou kuzi na trh nejdes,tak to je pak tezke,taky muzes byt mistni kecalek,taky takovych kecalku je...
@marcicek84 nebudeš tomu možná věřit, ale obvykle na sebe s cizími lidmi nesaháme. Třeba s prodavačkou, náhodným spolunakupujícím nebo spolucestujícím. Sahá na mě rodina, kamarádi, občas nějaký zdravotník. No a ti mají být “bare below elbow”, jak říká můj primář, takže bych na to asertivně, ale nekompromisně upozornila, že gelovky mít nemá.
@marcicek84 Ježíš ty nevíš jak vypadají přirozené nehty? 😲😁Tak to je úlet, zkus zagooglit 🙄
@klea81 myslim,ze ses chytla do vlastni pasti,holka,kritizujes gelovky,ale sama nemas odvahu ukazat sve kvalitni prirozene nehty...a temi priblblymi komenty jen dokazujes to,co si myslim od pocatku,protoze opravdu kazdy vi jak vypada prirodni nehet ale jiste kazdy i chape,ze diky genetiky je ten vzhled nehtu u kedeho cloveka trochu jiny,unikatni,takze nevim v cem mi pomuze googleni ve tvem pripade,nebo ty mas sve nehty nekde na webu??🙉🙈🙊
@drep Ok,tak jak v kramku vydava prodavacka drobne do ruky tak se te muze dotknout,co budes delat kdyz bude mit gelovky...zdravotnice ne vsechny jsou bez gelovek,byt zde by to bylo ocekavane,upozornit muzes ale urcite si kvuli tobe ty nehty na miste neodpiluje a obvykle pri seznameni nebo v praci si s cizim clovekem podavam ruku takze pochybuju,ze se tomu kontaktu da vyhnout,jenom se na to nezamerujes,nebo i na urade,v bance kazdy ti podava ruku,takze ten tvuj kec s gelovkama a sahanim je mimo misu a pokud jsi to myslela vazne opravdu to je na leceni u psychiatra,tyhle situace s takovym blokem opravdu nemuzes zvladat...
Jo a videla jsem je i u maserek,kadernic,servirek, spis uvazuju u ktere profese je jistota,ze se te nikdo nedotkne...😋🤷🏻♀️
@marcicek84 vezmu si ty drobný a řeknu si v duchu “fuj”. Myslím, že máš problém s pochopením psaného textu. Že mi něco přijde hnusný a nevkusný a že mi dotyk akrylem přijde nepříjemný fakt neznamená, že mám blok a potřebuju psychiatra 🙈 a troufám si, říct, že mám s indikací vyšetření psychiatrem celkem dost zkušeností. Když jsem nedávno byla na návštěvě za dědou na jipu jiné kliniky než naší (u nás by taková sestra přišla o osobko, dostala vytýkací dopis), tak jsem tam štítila, protože mi na kriticky nemocného dědu sahala sestra v mikině s prstýnkem a gelovkama. Kdyby si odtamtud odnesl infekci, podala bych na ně stížnost, protože nedodržují základy prevence šíření nozokomiálních nákaz.
Moje kadeřnice, moje pedikérka, moje kosmetička i moje osobní bankéřka jsou vkusné ženy a proto gelovky nemají a opravdu bych dlouho přemýšlela, kdy jsem si jen tak s někým podala ruku.
Ale ty si měj na nehtech to, co chceš, je mi to úplně fuk, ale fakt mi nenuť, že se mi to musí líbit🙈
@drep Ale vzdyt ti to nenutim,jenom nechapu jak nekdo resi,jestli mu je prijemne,ze na nej nekdo saha s normalnima rukama nebo s gelovkama,protoze se osobne nad tim nepozastavuju a absolutne to neresim,ani kdyby ten clovek mel ty nehty okousane,tak mi prijde,ze to je jeho vec a max. si neco pomyslim o tom,ze by s tim mel neco delat,ale treba jako fakt neprijemne by pro me bylo kdybych videla ruce nemyte nebo treba ruce s plisni nebo s nejakou kozni nemoci...ostatni mi proste prijde jako prehnana reakce,nebo taky se to nazvyva fobie ci uzkostny stav...no jo asi to ma kazdy jinak...
K dotazu: mam od prirody krasne silne nehty, ale zacala jsem chodit na gel, jelikoz mne uz nebavilo 3x tydne nehty upravovat. Platim cca 500, s nehtarkou je to super prokecana hodinka. Na materske si budu porizovat lampu a gel laky, tak uvidime co vydrzi pak to.
Ja som mala gel. nechty raz. Ale čo som vytrpela, ked mi to nechtárka zbrúsila dolu....jeden des. Nechty mi zbrúsila skoro sa prebrúsila do "živého". NIKDY NIKDY.....Potom som začala chodiť na "práskovú" manikúru. Podobne ako gel. Tiež nič moc. Niekedy som mala do 3 týždnov olúpané všetky nechty. A hladala som ich v práčke, záhrade, pri nákupe - odpadli hocikedy. Je na každej z nás čo urobí so svojím časom peniazmi a nechtami....za mna NIE, radšej za tie peniaze ísť za kultúrou a stráviť tú hodinu športom...........
Já chodím na nehty už taky pěkně dlouho, dávám si teda gel lak a tvar do obloucku a spíše kratší. Snažím se aby vypadaly co nejpřirozenější. V létě chodím jednou za 3 týdny a v zimě jednou za 4 týdny.
@marcicek84 no já hlavně nechápu kult rozesílání částí těla po internetu, co budeš chtít vyfotit po nehtech? Já jen psala, že se mi umělé nehty nelíbí, takže je nemám. A myšlenka, že vše prirozene je automaticky hnusné a neupravené je hodně padla na hlavu. Nazdar.
@klea81 tak si precti svuj koment k mym nehtum...proto jsem chtela,at nam ukazes co mas ty a co se libi tobe,ty se branis,moc dobre vis ze jde o nehty,tak to nezvelicuj a nevykrucuj se,klidne muzes zaslat do SZ,pokud nechces zverejnovat zde,nebo se snad za ty svoje nehty stydis,ja se totiz za svoje gelovky nestydim,i kdyz to neni salek tveho caje nebo vkusu...nikdo z nas co gelovky nosime jsme ani jedna nerekly ze prirozene nehty jsou automaticky hnusne,je zajimave ze to rikaji holky ktere gelovky nenosi o nas co je nosime...hele ja nemam problem pochvalit prirozene nehty pokud jsou opravdu hezke a mam kamaradku,ktera ma sve nehty prirozene a krasne a ji bych nikdy gelovky nedoporucila,naopak ona vi,ze moje nehty nikdy takove nebudou a zase sokaze byt natolik tolerantni,ze mi mou volbu nehani a vi,ze v mem prilade to je opravdu moznost jak mit upravene nehty...proste pokud chces,aby te tady nekdo bral vazne,nejde o to jen kritizovat ale i umet jit s "nehty" na trh a dat i nam moznost se k tomu vyjadrit,v opacnem pripade jsi opravdu jen kecalek a nikdo te tu nemuze brat vazne,protoze kdo vi jak to vlastne ve skutecnosti s tvymi nehty je,taky je muzes mi nechutne okousany se zaderami,ze a nenom jsi potrebovala zhanit neco co sama nemas...
Za mě 90 procent umělých nehtů vypadá lacině. Sama mám ráda upravené nehty, ale nebaví mě lakování (a hlavně čekání na zaschnutí). Koupila jsem si proto sadu Rocklac, mám jen dvě barvyzatím. Vydrží mi pěkné asi týden, na nohách dva. A hlavně to trvá asi stejně jako lakování, ale díky zapíkání jsou hned suché a použitelné.
@marcicek84 ne, opravdu se za svoje tělo nestydím, právě protože je moje. Spíš bych se styděla, kdybych se musela nějak předělávat a vylepšovat. Myslela jsem, že nehty si koušou jen neuroticke děti 😇pokud si nehty kouše dospělá žena, tak by měla místo nehtařky navštívit psychoterapeuta. Ale tak každý si to řeší po svém. Není můj styl nedokonalost překrývat, ale řešit.
@klea81 zatim to vypada ze se stydis...fotka nikde ani tady ani v SZ,takze asi nema smysl s tebou debatovat,kdo vi jak to s temi tvymi nehty je...jenom rypes do ostatnich co na ty nechty chodej...

@marcicek84 ne, nebarvim, ani to zatím ve 38 letech není potřeba, vlasy mám zdravé, lesklé a strašně rychle rostou 😉