Jak řešit odmítnutí kadeřnicí a pokutu za zrušený termín?
Ahoj holky, prosím o radu. Byla jsem objednaná ke kadeřnici ale stalo se, že mě profoukla klimatizace kterou špatně snáším. Kadeřnici jsem to ze slušnosti řekla. Můžu přijít, chci přijít, mám hlídání a nejsem nějak extra nemocná, nekašlu, jen mě škrábe v krku, vzala bych si roušku ale kadeřnice mě odmítla a chce zaplatit 1200,- za ušlý zisk.
Všichni radí, ať se na to vykašlu ale svědomí mi nedá. Jediné co mi vadí je, že mám hlídání, můžu přijít a byla její volba termín zrušit. Nejdříve napsala, že je to na mém uvážení jestli přijdu a nakonec mi řekla, že raději ne. Je pravda že jsem to dala vědět jen jeden den dopředu. Nikoho nechci okrást.. prosím o rady, jak by jste se s tím popasovaly vy. Prosím bez urážek, nikdo neříká, že to nezaplatím. Teď když bude chřipková sezóna a někdo si odkašle, vyhodí ho a bude po něm chtít ušlý zisk?
Slíbila že se ozve, odpovídání není její silná stránka.
Mám kamarádku která by šla místo mě ale nikdo se neozval a večer jsem jí nechtěla otravovat kvůli dětem. Prostě příště nebudu brát žádné ohledy, nak*dila jsem si do bot.
Nevím co mám dělat...jak by jste to udělaly vy?
Ten termin zrusila ona, ne ty. Jednala bych podle toho jestli je to dobrá kadeřnice a chci k ni chodit dál pak bych se s ni snažila nějak domluvit a případně ji za usly zisk i neco zaplatila. Nebo jestli je to průměrná kadrrnice a nebide problem chodit k jine, v takovem pripade bych ji jasne rekla, ze termin zrusila ona a tedy s nahradou usleho zisku nesouhlasim.
Kadeřnice si v případě nemoci účtují pokuty? To jsem ještě neslyšela. Já bych tedy neplatila, nějak nevím za co. Den dopředu není přece bez omluvy. A to, že občas nějaký zákazník vypadne, je běžná záležitost.
Na základě čeho přesně si účtuje pokutu?
@berenika39 Pokutu za to, že ztratí čas, kdy by mohla pracovat..chápu že se bojí ale zrušila to ona sama, tak teď nevím..kdyby ta částka aspoň nebyla tak vysoká...taky chápu že to ženský v salonu nemají lehké s lidmi, co se prostě nedostaví..
Holky..děkuju za podporu, stejně mám děsný výčitky ale taky jsem na rodičovské, jsem závislá na partnerovi a ten řekl, že nic takovýho platit nebude.. že jim kdysi opravoval střechu a taky nic nedostal.. takový detaily jsem ani nevěděla.. teď ležíme v posteli a povídáme si o tom..
@berenika39 Pokutu za to, že ztratí čas, kdy by mohla pracovat..chápu že se bojí ale zrušila to ona sama, tak teď nevím..kdyby ta částka aspoň nebyla tak vysoká...taky chápu že to ženský v salonu nemají lehké s lidmi, co se prostě nedostaví..
@anonym_autor no a ty sis to s ní nějak předemdohodla? Písemně? Podpisem? Protože pokud ona něco říká, nemá to žádnou váhu.
@anonym_autor no a ty sis to s ní nějak předemdohodla? Písemně? Podpisem? Protože pokud ona něco říká, nemá to žádnou váhu.
@berenika39 no..klasicky jsem se u ní zastavila aby se koukla na moje vlasy a dohodly jsme se na tom, co si představuji a na termínu.. bydlíme od sebe kousek, služby provozuje v rodinném domě..nechci žádnou ostudu.. proto mi to nedá spát..
@berenika39 no..klasicky jsem se u ní zastavila aby se koukla na moje vlasy a dohodly jsme se na tom, co si představuji a na termínu.. bydlíme od sebe kousek, služby provozuje v rodinném domě..nechci žádnou ostudu.. proto mi to nedá spát..
@anonym_autor pokud tě na to předem neupozornila a nedala ti nějaký papír do ruky, že to bude požadovat, tak bych se na ostudu asi vybodla. Najdi jinou kadeřnici. Tohle od ní není fér.
Dobra kadeřnice má vzdycky X lidi škemrajících o termín a ochotných přijít ze dne na den. Upřímně i kdybys to zrušila ty z důvodu nemoci, nevidím důvod platit pokutu. Ani omylem. Je drza jako opice 😀
Ani korunu bych ji nedala a jsem zvědavá jak to bude chtít vymáhat. Omluvila jsi se, vím, že u doktoru to někdy chodí tak, že platíš třeba 500, ale jen pokud se neomluvíš. Tahle paní je pěkně vychcaná a našla bych si raději jinou, o pověst by se měla bát ona, ne ty
Teď mi napsala "Dobrý den, svatební účesy dělám ☺️. Ohledně dneška žádám o kompenzaci ušleho zisku 1200Kč na zminovany účet. Bohužel jsem nikoho nesehnala. 😔.S pozdravem ******** "
Tak trochu si myslím že už tam beztak někoho má, jen si chce přivydělat bez práce...já chtěla, měla jsem domluvené hlídání a ona mě odmítla..a teď mi posílá smutné smajlíky...?
Odpověděla bych, že jsem nebyla dopředu seznámena s tím, že v případě omluvení se z termínu bych měla platit nějakou kompenzaci. Kdybych to dopředu věděla, zvolím salón, kde by mi podmínky vyhovovaly více.
Nesmysl, z právního hlediska nevymahatelné. Ona zrušila termín, ne ty. Navíc jste spolu předem žádnou smlouvu, kde by ses upsala k úhradě čehokoliv, nepodepsaly. Odepsala bych jí, že chceš specifikovat, na základě jakého zákonného ustanovení se domáhá dané částky...
Teď mi napsala "Dobrý den, svatební účesy dělám ☺️. Ohledně dneška žádám o kompenzaci ušleho zisku 1200Kč na zminovany účet. Bohužel jsem nikoho nesehnala. 😔.S pozdravem ******** "
Tak trochu si myslím že už tam beztak někoho má, jen si chce přivydělat bez práce...já chtěla, měla jsem domluvené hlídání a ona mě odmítla..a teď mi posílá smutné smajlíky...?
@anonym_autor neplatit nic a jeste bych se tam v tu dobu prošla a podívala se, jak tam “nemá žádného dalšího zákazníka”
@anonym_autor pokud si nepodepsala nějakou smlouvu, kde je klauzule o poplatku za zrušený termín, tak ji nic nenáleží, jinak ji pohroz ČOI, která přezkoumá její podnikání. Rozhodně bych už k ní nikdy nešla a klidně si na ČOI zavolej řeknou ti, že je to spíš od ní pokus
Tak to vyřešil přítel, sice vytáhl staré křivdy... Rodina kadeřnice koupila dům v dražbě po bývalém zaměstnavateli mého přítele, přítel tam mel žebřík za 10tis, nářadí a nevím co všechno. Noví majitelé (kadeřnice a její manžel) už ho nepustili na pozemek a řekli že už tam nic nemá... Takže jí dnes volal, řekl že jsem na rodičovské, peníze vydělává on a nebude platit, když mě odmítla ona sama, plus jí vyčetl minulost a dřívější arogantní chování... Kadeřnice prý mluvila o svědomí, o tom že jsem jí obrala o 5 hodin času a vlasy spočítala předběžně na 7500,-. Je ale zajímavé, že už hodinu po objednání jsem ji okradla o pět hodin...
No...je to asi vyřešený ale stejně se bojím ostudy, pomluv a jestli si najde profil a zveřejní mě někde jako neplatiče který nedodržel termín..občas jsem to na fb zdi vídala, jen by musela vynechat, že jsem přijít chtěla 🤦🏼♀️
Jsem asi trochu mimo, to jde u kadeřnice utratit 7500Kč za jednu návštěvu? I když si připočítám barvu, nějakou péči, přípravky atd? Omlouvám se za dotaz mimo hlavní téma.
S tou střechou jsem ho pořádně nepochopila, tu opravoval a měli za to zaplatit noví majitelé (rodina kadeřnice) + to nevrácené nářadí...abych uvedla vše na pravou míru...Dnes ji to vmetl po telefonu s tím že nic platit nebude a že oni naopak dluží jemu...no nečekala jsem že z toho bude takový drama a nevěděla jsem že s nimi má přítel nějaké nevyřízené účty ale ještě pár dní z toho budu v háji..
Jsem asi trochu mimo, to jde u kadeřnice utratit 7500Kč za jednu návštěvu? I když si připočítám barvu, nějakou péči, přípravky atd? Omlouvám se za dotaz mimo hlavní téma.
Mám vlasy po lopatky a chci melíry, prý je to dnes běžná cena
7500 nestoji melir ani v Praze 😁
Tohle mě v roce 2023 stalo 4000,- v usmoleném Nymburce... ještě si nechala cca 40-50 cm mých vlasů že na nich bude zkoušet barvy, jiná kadeřnice mi ale řekla, že se barvy takhle nezkouší, že barva na každém chytá jinak a že je nejspíše zpeněžila..nevím..nedomyšlím si a říkala jsem si, že je právo kadeřnice ohodnotit si svou práci tak jsem to neřešila ale jo, trochu mě to mrzelo a štvalo
7500 nestoji melir ani v Praze 😁
@somalicats já bych si přála aby mi tohle napsala kadeřnice...abych věděla kde jsou dnešní reálné ceny, jestli to přehání nebo nepřehání... každopádně děkuji za komentář 🌻💛
Ale bylo by to něco, jestli si kadeřnice v malé obci může za den vydělat třeba 15tis, kupříkladu kdyby vzala ještě dvě-tři zákaznice do konce šichty.. to mě jen tak napadá..
@zuzkasim vůbec se neomlouvejte, já nevím kde se ceny pohybují a zadržela bych slzu kdyby to po mě chtěla ale asi bych to zaplatila...pak už bych se ale znovu neobjednala, melíry jsou náročné a já mám hustý a jemný vlasy..na fotce níž to nevypadá ale culík mám pořádný, proto bych ocenila názor dalších kadeřnic nebo dam, které mají delší vlasy a byly poprvé na meliru, když se to pak dobarvuje, už to není taková "pálka"
Schvalne jsem koukala na cenik salonu v Praze, kam jsem chodila driv (ted to mam mimo trasu, jinak jsem tam byla velmi spokojena) - nejdrazsi varianta meliru u dlouhych vlasu 4100 Kc vse dohromady, salon, kam chodim ted, ma cenu podobnou, 3900 Kc. Ja si davala meliry driv, s mym mikadem me vychazel vetsinou kolem 2600 Kc vcetne strihu a myti a barvy. To bylo v tom puvodnim salonu. Ted si drzim vlasy kratke a jen barvu, tak platim dle pouzite kosmetiky (zda chci napr.vyzivne serum apod) kolem 1500 Kc. Vse Praha.
Schvalne jsem koukala na cenik salonu v Praze, kam jsem chodila driv (ted to mam mimo trasu, jinak jsem tam byla velmi spokojena) - nejdrazsi varianta meliru u dlouhych vlasu 4100 Kc vse dohromady, salon, kam chodim ted, ma cenu podobnou, 3900 Kc. Ja si davala meliry driv, s mym mikadem me vychazel vetsinou kolem 2600 Kc vcetne strihu a myti a barvy. To bylo v tom puvodnim salonu. Ted si drzim vlasy kratke a jen barvu, tak platim dle pouzite kosmetiky (zda chci napr.vyzivne serum apod) kolem 1500 Kc. Vse Praha.
@somalicats no vidíte.. čím větší zapadákov, tím víc se platí..🤦🏼♀️ už jsem objednaná jinde, problém jsem kadeřnici popsala a sama kadeřnice mi řekla, že by nic neplatila, že když byla nemocná, vzala si roušku a kdo chtěl, ten dorazil a že kdyby se na ni zakaznice myslím 2x vykašlala, že už by ji znovu neobjednala ale bez pokut...
Tak že bych se vykašlala na salon a nedorazila bez omluvy, to jsem v životě neudělala ale raději si s sebou tu desítku vemu a budu doufat že si aspoň polovinu vrátím na spoření 😅
Cena 7500 je u prestizni kadernice u ktere se ooravdu stravi xx hodin plus se vlasy delaji ve vice krocich.
To ze jste do toho zaplantali neco jineho mi prijde hodne trapne .
Ja bych napsala toto :
Dobrý den, dne xx.xx.xxxx
u Vás byla osobně sjednána vlasová úprava na termín yy.yy.yyyy.
Z důvodu mého náhlého onemocnění, které jsem Vám řádně oznámila den předem, byl tento termín z Vaší strany zrušen. Nyní po mně požadujete úhradu storno poplatku, o jehož existenci jsem nebyla předem informována, který nebyl sjednán a o němž jste se při sjednávání termínu nezmínila.
Tento požadavek proto považuji za zcela neoprávněný a storno poplatek hradit nebudu. Vyhrazuji si rovněž právo podniknout další právní kroky, bude-li na této neoprávněné požadavku trváno.
No, po tom doplnění to fakt nezní moc věrohodně...
No já jsem docela v šoku, zaprvé z ceny, kterou jsi tam platila a za druhé z drzosti kadeřnice, že tohle na tebe vůbec zkouší. Pokud jsi s ní dopředu neuzavírala nějakou písemmnou smlouvu ohledně storno poplatků, je něco takového naprosto nevymahatelné a právně neopodstatněné. Podle mě jsou proti právní i poplatky za zrušený termín třeba u zubaře (když nedáš vědět dopředu a třeba nedojdeš), přitom tam obvykle o tomto "poplatku" ("pokutě) jsi informována předem při podpisu registarčního formuláře (pokud ne, tak zpětně neexistuje). Ale lidi jsou rádi, že vůbec nějakého zubaře mají (dtto poplatky u gynekologa) a s těmito nesmyslnými podmínkami souhlasí.
Ale kadeřnice? Tohle je fakt vrchol...jako s tím, že prostě ti někdo odpadne, se prostě počítá, to je holt riziko podnikání (pokud by se to stávallo častěji, asi bych se zamyslela nad tím, proč, jaká je má klientela, jaké služby, jaké ceny...) Navíc jak píšeš, ty ses omluvila předem, byla jsi ochotna dojít, vzít si roušku/respirátor. Termín ti zrušila ona. tak jaképak copak.

Na základě čeho přesně si účtuje pokutu?