Jaké jsou vaše zkušenosti s objednávkami na Temu?
Má někdo zkušenosti? Objednal někdo něco od tamtuď ? Chtěla bych teď něco objednat , ale platí se tam předem přišlo vám to v dodací lhůtě? Nebo později
@te_reza jasný, to beru, já samozřejmě taky nekupuju jen tyhle dražší, mám kamarádky se staršími dětmi, tak něco podědím, něco koupím v sekáči, to mě nijak neuráží. Koneckonců i ten sekáč je dobrá selekce věcí, co jsou kvalitní, protože pepco trika tam prostě nenajdeš, ty se opravdu rozpadnou. Jen mám trochu pocit, že lidi, co se nade mnou pohoršujou, že koupím dceři drahou mikinu ve finále za hadry utratí víc než já, protože těch triček mají třicet a po pátém použití je zničené vyhodí…
Třeba ta Hadr a babí si zakládá na kvalitě a oblečení vykupuje zpět a přeprodává.
@drep hele, Elena je 🐷. Jí když koupím zimní bundu, tak se modlím, aby přežila sezónu. Věci po ní jsou absolutně neprodejný. Pepco jsem ji kupovala když byla menší. Většina těch věcí přežila dobu, než z nich vyrostla a fleky od písku nebo omáčky mě za tu cenu nechávali naprosto chladnou. Teď mě ta kvalita přijde o dost horší. Teď ráda kupuju v tom gate, protože tam seženu pěkný tričko za 60,- . Jo, má větší ty komínky, jenže má taky větší spotřebu. Díra nebo flek nekouká, kolik to tričko stálo 🤷 takže když přijde s obědem na tričku a nejde to dolů, tak ho prostě vyhodím. Já mám ale i tik třeba na zalandu, kde jsou známější značky a já bych ji mikinu s nápisem GAP třeba za tisícovku prostě nekoupila, protože ji zničí stejně jako mikinu z hrabáku za 80,-. A dokud nepřijde puberta a potřeba být in ve značkovém od hlavy až k patě, tak to prostě kupovat nebudu.
@te_reza už jsme u toho nakupování věci já koupím bundu reimu v akci a každý syn jí nosí 2 někdy i 3 roky ...je perfektní kvalitní , není to šunt , dýchá v tom tělo ...
xx lidi psalo ze jim temu strhava love potajmu, po par kackach...jsou i na YT videa kde to lide rikaji jak jim temu z uctu nakradlo par tisicovek po par šupech ...a pak se najde zas makej inteligent kterej napise "ale me se to nikdy nestalo, budu objednavat a doufat ze se me to nestane"
To je teda nazor....a az se jim to stane tak dobre jim tak, potrebuji dostat po prstech
Jako vubec neni nekomu divny to ze tam prodavaj naky kraviny za 7 kc....vubec neni divny ze to je i s postou zadarmo, vubec neni nikomu divny ze jen ten obal v cem to posilaj je za treba 3kc, takze ta vec stoji 4kc? a to jako jak? Neni to mozny!!
a tak by clovek mohl pokracovat.....
Ale ty shity proste budou a budou kupovat. nechapu
@zanett hele to neni jen Vancurova.
Pokud si otevres tik tok a budes na nem hodinu, potkas tam asi 15 haulu z sheinu,temu a podobne. Dneska to delaj uz visici..je.to nechutny
@veronicka89 jsme v Podkrkonoší a zatím si vystačila se zimní bundou z lidlu 🤣 Reima boty letos ani nevytáhla. Nosí pořád mammuty
@te_reza moje dcera je mega-čuně. Navíc jsme fakt venkovní lidi. Ty softshelly s náma tři roky chodily po neznačených cestách českého středohoří (ty se vyznačují a) strmostí b) tunou bláta c) hustým ostrým pichlavým křovím), tam kde nepřežila moje stará Husky bunda, tak ten kvalitní softshell vydržel i trní a šlahouny. Věřím, že lidl bundu bych kupovala každý rok novou. Čímž neříkám, že do školy nenosí starý trika, ale jak říkám, ty aspoň koupím z druhé ruky, abych ten dopad fast fashion aspoň malinko zmírnila.
@te_reza my nosime reimu id podzimu do jara ... 🙂
ja teda na shein objednavala vseho vsudy 5x? a vzdycky nejaky organizery a gumicky do vlasu a takovy veci, hadry bych nekoupila
@hanka_12345 Tak ja jsem zminila Vancurovou hlavne proto, ze se z nejakeho pro mne nepochopitelneho duvodu stala mistni celebritou a spolupracuje napr. s Dermacolem - cimz pro mne Dermacol skoncil (ackoliv bych rada podporovala ceske znacky). Ale nehodlam podporovat znacku, ktera si dobrovolne vybere spolupraci s nekym, jako je Vancurova. Jinak, samozrejme, na Tik Toku se to hemzi nulama, ktery nic nedokazaly, jen toci nesmyslny videa o konzumu, to je ta smutna stranka dnesni doby.
@zanett jojo, me Vancurova nejak vyrazne netankuje, spis to beru ze je to jeji vec ale vubec ji nesleduju, taK pred cca 10 lety jsem na ni koukala ale prijde me spis ze se vubec nijak neposunula v projevu. Porad je to takovy to samy dokola. Ja ted sleduju jinou a ta je mi i prijemnejsi, ale ta toci vylozene jen makeup-ikdyz se me toto tema moc netyka protoze se skoro nelicim tak me bavi jeji projev a hlas takze tak asi ale na Vancurku jsem teda uz uplne zapomnela
Hezky shrnute. Je to klasucje trznicove zbozi, kdyz sw clivek peojde trznici, tak tam vidi v jake kvalite, to zbozi je. Je to celw takive plastove, nepekne. V trznici by to clivek nekpupil, ale na Temu s krasnymi fotkami a nizkou cenou se to proda. Zbozi z trznice je vzdy sazka do loterie, jeden kus funguje a druhy se hned rozpadne. Ja nechci veci, ktere se mi rozpadaji pod rukama. Navic se tam diky cene nakupuji veci, ktere realne clovek nepotrenuje a koupi je jen kvuli cene. shttps://medium.seznam.cz/clanek/jaroslav-kral-n...
@hojda A kde teda ty nakupuješ? Zvládneš všechno vyswapovat nebo koupit na bazoši? Nemáš nic "made in China"?
@levandulovy_caj tak ona @hojda urcite nejaky made in china ma, jen prodavany v cesku takze je to preba klasicka pekna plastova hracka se zarivyma barvama, tvrdsi plast treeba co prezije 2 decka a pak to jeste prodas ale je to taky z ciny....
Ona poukazuje na ty sileny shity kde klepnes na to a on se ten plast rozpadne coz jsou dreky z Temu ale jelikoz to je dobre nafoceny atd tak to proste clovek koupi a pak cumi co to doslo za hruzu
@hanka_12345 Jenže dost často se to stejné z Temu prodává i v českých obchodech a eshopech. O nic menší kvalita... jen to asi vypadá lépe, když to nemáš přímo z Temu
@levandulovy_caj ty pořád nechápeš že "Made in China" a "Made in China" může být poradny rozdíl, viď?
Je rozdíl, kdyz to tam vyrábí a dováží evropská firma, musí dodržovat evropskou legislativu, nezavadnost materiálů apod., zatimco kdyz to vyrobí přímo Číňan a pošle Ti věc, která nic z toho splňovat nemusí (teda melo by, ale realne ty jednotlive balíčky nikdo to nekontroluje, takze realne Cinan nasi legislativu neresi) a je to vyráběné za co nejnižší náklady, na škodlivost, bezpecnost apod nehledě.
@patypresdevaty v dost případech je rozdíl jen a pouze na papíru.
Za mě je čínský produkt vždy čínský produkt i se všemi riziky a je jedno kde ho nakoupím.
@levandulovy_caj tohle je nejnizsi level kvality, nehlidane zbozi,klidne vyrabene nekde v garazi z cehokoliv. Cokoliv ve styku s potravinami je dost riziko, navic pro deti. Kvalita te nezajima? Kdyz vidim odsavacky mleka, kojici kloboucky..misky na uchovani mm, to je jidlo pro novorozence.🙈
@levandulovy_caj nesouhlasím, ale to je asi jedno... Třeba "Made in China" originální nabíječku na telefon si klidně koupím (když bude vyrobená např. přímo Samsungem dejme tomu), ale nabíječku na telefon "Made in China" vyrobenou no name čínskou firmou fakt ne
@levandulovy_caj zrovna tak si klidně koupím Škodovku, i když některé její díly budou vyráběné v Číně (protože Škoda si ohlídá kvalitu), zatímco do čínskýho auta bych nesedla a rozhodně bych si ho nepořídila. Viděla jsi někdy crash testy čínských aut?
@hojda Neříkám, že mě kvalita nezajímá. Jen si moc nenalhávám, že čínské zboží koupené v Česku je lepší...
Syn 18r. tam nakupuje a platí předem a vždy vše došlo v pohodě. Já nakupovala asi 2x skřipce a gumičky do vlasů,ubrousky proti obarvení prádla, silikonové stěrky a prachovku....nekoupila bych třeba oblečení a tak, ale takové drobnosti....a též vše ok.Do pár dnů doma balík .
@patypresdevaty To už dávno není pravda - pro nás bohužel. Do toho to trochu vidím díky profesi partnera a už teď jsme zaspali v elektroautech o minimálně 5 let. Pokud to pujde, pokusím se ti poslat do SZ video z čínského autosalonu a jakmile tato auta přijdou na náš trh, tak bude mít Evropa hodně velký problém. Známý tam byl ted 6 let a asi je pravdou, že bychom se už měli začít učit čínsky ( nadsázka, ale ne moc velká ) jelikož co se týče tahu na branku, pružnosti a dravosti, tam Cína vede na plné čáře.
@hanula11 Dekuji🙂
Jinak, tedy, ackoliv nechci plevelit vlakno o Temu, musela jsem se podivat, co je noveho u Petry Lovelyhair - kdyz uz jsem ji tu zminila, tak jsem trochu doufala, ze pani Vancurova mozna dostala rozum a nekupuje uz tu levnou asijskou modu, ale to jsem se spletla! 😀 Jeji predposledni video postovane pred dvema tydny se jmenuje; 'Holicek. Levne Spolecenske kousky....' a obleceni je opet z Sheinu. Priznam se, ze jsem videla asi prvnich pet minut, protoze ty hadry hadrovity, co tam ukazovala, ty uz z dalky vypadaly jako levnej polyester, takovej ten, co si oblecete, ale rychle se v tom zpotite a smrdite jak bolava noha.
Byla jsem o vikendu na plese a bylo to 'vyzivne'. Hned bylo poznat, ktera dama mela na sobe levny saty z polyesteru, protoze ten zpoceny oder (nebo spise smrad), to se fakt nedalo. Ten polyester jakoby smrdi specifickym zpusobem a kdyz se clovek zpoti - coz se v polyesteru stane velmi snadno a rychle i v klidovem rezimu, natoz pri tanci, tak se opravdu obraci zaludek. 'Zlaty hreb vecera' byla pro me navsteva toalety, kde si nekolik dam upravovalo makeup a vlasy, ale oder tam byl horsi nez z zumpy. Ale tak co, hlavne ze ty saty byly levny a ze se trpyti, ze😅
@kamino zrivna ckanek na seznamu o cinskych autech o 20% levnejsi. Tohle bude CR hodne bolet, pokzd se to rozjede, automobilovy prumysl je tahoun ceske ekonomiky. Pracuje tam plno lidi a do budozcna zadne oekne vyhlifky pro ne. Urcite se tam rozjede robotizace a ted jeste konkurence z Ciny. Platy tam maji pekne, takze dalsi robotizasece bude velka uspora pro vyrobce.

@marge_s Ono se neni cemu divit (te spotrebe levneho obleceni), kdyz i predni ceska influencerka (ehm, ehm, Petra Vancurova alias Petra Lovelyhair), si castecne zalozila karieru na tom, ze dela hauly - tedy videa, ve kterych se predvadi v obleceni Shein. Nevim, jestli je jeste stale dela v roce 2024, ja ji musela prestat sledovat, kdyz v jednom videu priznala, ze si koupila asi desate triko v matove barve! Jako opravdu?! Skutecne je potreba mit doma kvanta levnych hader, ktera clovek nemuze, proste NEMUZE, pri nejlepsi vuli vsechna vynosit, takze skonci buhvikde? Pamatuju, kdyz v Cesku oteviral Primark (= levne hadry), nemohla u toho pani Vancurova chybet. Jeji videa byla nekoukatelna, protoze po kazdych dvou minutach reklama a ve zbytku videa se Vancurova nakrucovala v levnych hadrech z Asie (ve kterych navic vypadala zhusta jako diblik, ktery neumi starnout). Spousta lidi ji vycitalo, ze propaguje levny sunty (casto mivala z SHein slevove kody pro sve sledovatelky) a ze s jejimi prijmy si muze urcite dovolit kvalitni ceskou vyrobu.....ale co naplat; s jejim kolotocarskym vkusem si nebude kupovat kvalitni veci, kdyz ty levny kramy z Asie uspokoji jeji nenasytnou touhu kupovat dalsi a dalsi veci (neni to snad nejak diagnoza tohle nezrizene nakupovani obleceni, ktere vubec nepotrebuje?). Co potom cekat od lidi, kteri opravdu maji hluboko do kapsy, kdyz tahle radoby celebritka si udelala karieru na tom, ze davala vydelat sragoram typu She in atd. Lidi jsou lehce ovlivnitelne ovce. Kdyz vam do feedu na YouTube zacnou skakat videa od treba tady Vancurove nebo ji podobnych, malokdo v sobe najde tu osvicenost nekoupit ty levny hadry.