icon

Kde pořídit kvalitní oblečení a boty do tanečních?

2veverka
1. zář 2025

Holky, pokud máte zkušenost s vypravováním synů do tanečních, můžete se prosím podělit, kde jste dobře pořídili fajn oblečení, ale klidně i společenské boty? Synovi jsme vloni chtěli koupit pro jinou společenskou příležitost, ale nebylo to vůbec jednoduché... Děkuji moc.

Strana
z2
dashyyy
1. zář 2025

šla bych do levnější verze Bandi, dá se sehnat celkem za služný peníz nebo případně v Polsku, zrovna jsem byla v sobotu na trhách a výběr opravdu obrovský

2veverka
autor
1. zář 2025
@dashyyy

šla bych do levnější verze Bandi, dá se sehnat celkem za služný peníz nebo případně v Polsku, zrovna jsem byla v sobotu na trhách a výběr opravdu obrovský

@dashyyy Hele, levnější peníz - jakou máš asi představu? Do Polska se bohužel nedostanu.

dashyyy
1. zář 2025
@2veverka

@dashyyy Hele, levnější peníz - jakou máš asi představu? Do Polska se bohužel nedostanu.

@2veverka já jsem tam mužovi kupovala loni oblek, kalhoty a sako necelých 10tisíc to bylo za klasickou cenu, vedle nás zrovna oblíkali kluka do tanečních a sako, kalhoty a cena kolem 6500, což za mě celkem jde.. kolega si kupoval sako v Polsku, vypadá moc hezky a dávala za něj dvojec, s kalhotama si myslím kolem 4000 by se mělo dát sehnat

2veverka
autor
1. zář 2025
@dashyyy

@2veverka já jsem tam mužovi kupovala loni oblek, kalhoty a sako necelých 10tisíc to bylo za klasickou cenu, vedle nás zrovna oblíkali kluka do tanečních a sako, kalhoty a cena kolem 6500, což za mě celkem jde.. kolega si kupoval sako v Polsku, vypadá moc hezky a dávala za něj dvojec, s kalhotama si myslím kolem 4000 by se mělo dát sehnat

@dashyyy Když tam koukneš na boty, jdou skoro ke 4 tisícům. Zatím jsem si myslela - teda nevím, jestli nejsem zpátečník - že v tomto věku nemá smysl kupovat luxusní oblek, až později třeba kolem osmnácti, kdy se s tím lépe identifikuje a fakt ho bude nosit...

boban
1. zář 2025
@2veverka

@dashyyy Když tam koukneš na boty, jdou skoro ke 4 tisícům. Zatím jsem si myslela - teda nevím, jestli nejsem zpátečník - že v tomto věku nemá smysl kupovat luxusní oblek, až později třeba kolem osmnácti, kdy se s tím lépe identifikuje a fakt ho bude nosit...

@2veverka pořizovali jsme synovi loni v tuto dobu... Oblek i košili jsme pořídili v Reserved... Cena 4500 za vše... Motýlka a rukavice si koupil někde za pár korun a boty si vzal od manžela 😉 jinak v Deichmann mají boty za pár korun 😉

2veverka
autor
1. zář 2025
@boban

@2veverka pořizovali jsme synovi loni v tuto dobu... Oblek i košili jsme pořídili v Reserved... Cena 4500 za vše... Motýlka a rukavice si koupil někde za pár korun a boty si vzal od manžela 😉 jinak v Deichmann mají boty za pár korun 😉

@boban Dekuju! Ja teda v Deichmann nenakupuju, takze nevim, jestli společenské boty z Deichmanna jsou použitelné...

apacheee
AMBASADORKA
1. zář 2025

Pokud mohu doporučit, koupila bych taneční boty - pohybují se kolem 2.500 Kč, nebo se dají pořídit i bazarové🙂

dashyyy
1. zář 2025
@2veverka

@2veverka boty bych u Bandiho taky neřešila, jsou to pálky.. ale zase na druhou stranu jsou fakt super, já jsem potřebovala manžela hodit do gala, takže jsme kupovali všechny od ponožek, přes pásek, boty, košile, kravaty atd., tak to bych klukovi taky nepořizovala, ale oblek se dá určitě slušně poslat dál, kdyby z něho vyrostl .. zkus ještě hledání, myslím, že celkem nedávno tu byla podobná debata a myslím, že holky často zmiňovaly i HM

2veverka
autor
1. zář 2025
@apacheee

Pokud mohu doporučit, koupila bych taneční boty - pohybují se kolem 2.500 Kč, nebo se dají pořídit i bazarové🙂

@apacheee Ty taneční boty jsou reálně příjemnější? Jaké značky tě prosím napadají?

hojda
1. zář 2025
@apacheee

@apacheee Taneční jsou na podpadku, že? To na něj nedostanu😂.

apacheee
AMBASADORKA
1. zář 2025
@2veverka

@apacheee Ty taneční boty jsou reálně příjemnější? Jaké značky tě prosím napadají?

@2veverka hele, na pohled vypadají velmi podobne jako panské společenské. Musíš kouknout po těch na standardní tance. My hodne kupujeme na dance-point, nebo na Heller dance. A jsou pro pány strašně příjemné, je to lehoučká a měkoučká bota

apacheee
AMBASADORKA
1. zář 2025
@2veverka

@2veverka treba na tyhle mrkni, vzhled jako klasické společenské, ale nesrovnatelné komfortnější

https://dance-point.cz/cs/panske-boty-na-standa...

verunnaj
1. zář 2025

Za me oblek v HM, manžel si tam kupoval oblek i na svatbu 😁 kalhoty okolo tisícovky, sako do dvou tisíc 🙂

2veverka
autor
1. zář 2025
@apacheee

@2veverka treba na tyhle mrkni, vzhled jako klasické společenské, ale nesrovnatelné komfortnější

@apacheee super, dekuji. A pokud z druhe ruky, tak na zakazanem bazaru nebo jinde?

boban
1. zář 2025
@2veverka

@boban Dekuju! Ja teda v Deichmann nenakupuju, takze nevim, jestli společenské boty z Deichmanna jsou použitelné...

@2veverka do tanečních určitě ano... Nás byl jen na kurzu.. dále nepokračovali, takže stačily úplně

2veverka
autor
1. zář 2025
@verunnaj

Za me oblek v HM, manžel si tam kupoval oblek i na svatbu 😁 kalhoty okolo tisícovky, sako do dvou tisíc 🙂

@verunnaj jj, taky by mi to prislo dostatečné

zuzkasim
1. zář 2025
@2veverka

@2veverka Ten první oblek jsem koupila na bazaru, projela jsem marketplace na FB a vyhledávala v našem městě, aby si to mohl syn vyzkoušet. Protože on tehdy ještě rostl a na maturitu potřeboval oblek větší. Pozor na taneční boty, co ti někdo doporučuje, mají na podrážce kůži a nesmí se s nimi chodit ven, musel by se přezouvat, za mě je to do tanečních mimo. Obyčejné boty jsme koupili v CCC nebo Deichman, jedno z toho.

leiladelly
1. zář 2025
@apacheee

@apacheee Díky moc za tip, Alex se chce posunout na vyšší level v tanci, tak určitě kvalitní boty budou základ.

leiladelly
1. zář 2025

My jsme koupili oblek u Koutného, jsou to kvalitní a moc hezké věci. Otázka je, zda Tvůj syn ještě roste (to potom bych nedoporučovala, není to úplně levné), a zda je také potenciál, že oblek i více unosí (což je případ našeho syna). U Koutného mají občas výprodej a dá se oblek koupit za velmi solidní cenu. Dostala jsem tip na nákupy v Polsku, my to máme ale dost daleko, osobní zkušenost nemám, ale prý dobrá kvalita za výrazně nižší cenu. Boty jsme kupovali jedny "obyčejné u Bati , na běžné taneční hodiny , další pak hezčí , na přehlídky a tak. Ty byly od Koutného. Paradoxně ty obyčejnější boty jsou pohodlnější 😀

2veverka
autor
1. zář 2025

Holky, děkuji všem. Souzním s myšlenkou, že bych zatím do toho neinvestovala tolik. Moc nepočítám, že by syn rostl, to však neznamená, že by tenhle komplet chtěl použít za dva roky k maturitě. Tady je podle mě více neznámých, proto bych byla střízlivá. Díky moc za navedení.

2veverka
autor
1. zář 2025
@zuzkasim

@2veverka Ten první oblek jsem koupila na bazaru, projela jsem marketplace na FB a vyhledávala v našem městě, aby si to mohl syn vyzkoušet. Protože on tehdy ještě rostl a na maturitu potřeboval oblek větší. Pozor na taneční boty, co ti někdo doporučuje, mají na podrážce kůži a nesmí se s nimi chodit ven, musel by se přezouvat, za mě je to do tanečních mimo. Obyčejné boty jsme koupili v CCC nebo Deichman, jedno z toho.

@zuzkasim Zuzko, a věděla bys prosím značku toho obleku?

hojda
1. zář 2025
@2veverka

@2veverka Kolik mu je? já kupovala oblek v devítce na ples v červnu a v březnu další rok na ples na střední už mu nebyl, oni pořád rostou v tomto věku, ten dražší oblek bych nechala třeba až k maturitě, kdy už mu asi zůstane delší dobu.

2veverka
autor
1. zář 2025
@hojda

@2veverka Kolik mu je? já kupovala oblek v devítce na ples v červnu a v březnu další rok na ples na střední už mu nebyl, oni pořád rostou v tomto věku, ten dražší oblek bych nechala třeba až k maturitě, kdy už mu asi zůstane delší dobu.

@hojda Teď je mu 16.

leiladelly
1. zář 2025
@zuzkasim

@zuzkasim Souhlasím, na běžné taneční určitě "víceúčelové" boty s podrážkou, která se dá nosit i venku 🙂

plksv
1. zář 2025

Syn protančil vyšší gymnázium 🙂, do tanečních chodil všechny čtyři roky a teď tančí občas pro radost. Obleky má dva, oba i s několika košilemi a doplňky ze zakázaného bazaru. Boty od Bati. Se vším je maximálně spokojený.

zuzkasim
2. zář 2025
@2veverka

@2veverka Vůbec netuším, značka mi byla jedno, celý oblek, který vypadal jako nový, nás stál 1500Kč, paní ještě přihodila bílé rukavice, které u nás chtějí též. Zadala jsem heslo oblek do tanečních. Na maturitu jsme pak kupovali v obchodě nový, ten mu už přece jen pár let vydrží, teď už neroste.

2veverka
autor
2. zář 2025
@plksv

Syn protančil vyšší gymnázium 🙂, do tanečních chodil všechny čtyři roky a teď tančí občas pro radost. Obleky má dva, oba i s několika košilemi a doplňky ze zakázaného bazaru. Boty od Bati. Se vším je maximálně spokojený.

@plksv Děkuji, souzním s tímto založením. Můžu se ale zeptat, jak jsi odhadovala velikost? Běžně tam pořizuji věci pro sebe i pro mladší sourozence, ale zrovna u šestnáctiletého syna mám pocit, že ty velikosti lítají nebo jednou je to tak, podruhé onak.

plksv
2. zář 2025
@2veverka

@plksv Děkuji, souzním s tímto založením. Můžu se ale zeptat, jak jsi odhadovala velikost? Běžně tam pořizuji věci pro sebe i pro mladší sourozence, ale zrovna u šestnáctiletého syna mám pocit, že ty velikosti lítají nebo jednou je to tak, podruhé onak.

@2veverka Vždy požádal o míry a kupodivu to vždy vyšlo 🙂.

2veverka
autor
2. zář 2025
@plksv

@plksv A ještě k tančení pro radost: syn zatím mrmlá, že taneční jsou trapárna pro starce, opravdu by mě potěšilo, kdyby tento názor pozměnil...

verunnaj
2. zář 2025
@2veverka

@2veverka kvalita je taky ok, kalhot má spoustu z té kolekce okolo 7 let a v pohodě 🙂

Strana
z2