Je možné vyjít na RD s příjmem 25000,-?
Ahojky holky,
je to spíš takový obecný dotaz. Přítel pořád naráží na to, že už by chtěl miminko (mně je 22 jemu 24.) Bydlíme spolu a máme hypotéku na stavební parcelu (na 8 let)... Mám takovou otázku, je možné vyjít pokud bude náš příjet cca 25 000? Pořád to počítám a budeme každý měsíc v mínusu cca 4000,-Kč.
Hypotéka: 6000,-
Nájem: 6000,-
Dítě: počítám 3000,-
pes: 1000,-
Stav. spoř. - 800,-
Stav. spoř. -1000,-
spoř. 1000,-
jídlo - cca 5000,-
nafta - 2000,-
přítel kouří -2500,- (prosím tohle neřešte, vím, že bysme tímhle ušetřili, ale prostě to tak je) -
+ další nečekané výdaje
Přítel bere 18 000,- + RD 7000,-
Jen chci vědět, zda jste to některá také před otěhotněním počítala a zjistili jste, že nevyjdete a pak byla skutečnost jiná.
Já zatím opravdu dítě neplánuju, když vidím, jak by to bylo, spíš mě to zajímá a myslím si, že nenajdu lepší místo na odpověď.
Děkuji 🙂
@marion2017 za měsíc utratíte za pečivo 600? To máte bezlepkovou stravu?
@zuzana_ka psala jsem zhruba 😊 a oper jsem čekala chytalky za slovo. Nemám čas si sednout a podrobněj vše vypsat, ale Teda pečivo na tyden: 1x toustovy chleba 36, 4-7×cokokobliha 50, 6-8×houska/kaiserka 50, občas mufin nebo šnek. Občas peču chleba. Tak to tak vychází, necpem se az tak pecivem, snídame jogurty, vlocky, sem tam toasty a dělám sendviče na prochajdy výlety. .
@marion2017 tak ovoce je i levnější než zrovna maliny a borůvky 😀 a na to, že pečivo prakticky nejíte mi ta suma za něj přijde taky přemrštěná. ale jo...pokud se živíte mufinama a čokokoblihama a počítáš to jako pečivo, tak asi jo 😅
@marion2017
víš jak, ale to že vy utratíte tolik peněz za jídlo neznamená, že to tak mají všichni 🙂
určitě bych tím zakladatelku tématu nestrašila🙂
@zuzana_ka taky žen, co mají hrobou přes 50 není tolik. to se pak utrácí jinak, než když nemá žena hrubou ani 20. to je prostě fakt. čím víc kdo máme, tím víc většinou utratíme
@blahova_andrea tak jak to pochopila tak, že utratíme málo od Zuzanaka. A psala jsem občas mufin apod, a co je špatného na tom, že si dcera 4x týdne koupi mufin? A že se cpeme mufinama mi nepřijde, ale proc to má byť něco hrozného. Nekouříme a ne pijeme a někdo, kdo nemá na muffin mě tu bude napadat??? Jinak kupujeme vše možné, maliny a borůvky jsem uvedla vzhledem k ceně. A proc bych je dceři nekoupila, když je má ráda a jsou zdrave? Ne každý si libuje v tom, že na nic nemá a je King, když uvaří kotel levného a nezdravého jídla. Nerozhazujeme, ale jsem ráda, že si můžeme koupit, co máme rádi a nemusíme kupovat levne bile rohlíky a levne parky. To bych nekoupila ani avokádo, které je zdravější nebo lepší rajčata, ktera mají alespoň chuť rajčat. . Ale ubijejte se v tom svém. ..
@blahova_andrea
My se momentálně máme taky dobře 🙂 ale už z principu bych v obchodě tolik peněz neutratila. A to si kupuji taky borůvky, maliny, avokádo apod. a na cenu moc nehledím....
Utratíme když hodně tak max 8tis vč. drogerky.
Je fakt, že máme výhodu v tom, že já mám obědy za 500 v práci, manžel má stravenky a na každý den 70kč a malá má jídlo ve školce. Kdybychom chtěli šetřit, tak si myslím, že se pod 5tis vč. drogerky určitě dostaneme...
@blahova_andrea taky jsem se k tomu těžce dopracovala a nečekala, zda mi někdo někde zavolá, že mají super teplých flíček za 50 a jestli bych nebyla tak ochotna a nevzala to..
@marion2017 není na tom nic špatného, každý to holt máme všechno nastavené jinak a také jiné možnosti. ale prostě když rodiče nevydělávají vaše částky, tak jsou rádi za chleba, což považuji za pečivo. mufin je u mě pamlsek. a mě upřímně i kdybych peníze měla, přijde tedy mufin 4x týdně dost. to tedy za zdravou stravu, kterou se oháníš nepovažuju. rozhodně tě tu nikdo nenapadá! tak se zbytečně nerozčiluj 😉 a nenapadej ty ostatní! nemám problém dětem koupit maliny nebo mufin, ale ano...ne xkrát týdně
@marion2017 fakt se uklidni. nikdo tu nenapadl tvoji schopnost vydělat peníze ani to, jak jsi k nim přišla nebo co s nimi děláš. napsala jsi výčet, který prostě zaujal. nic víc.
@blahova_andrea ty mi neříkej kdy se mam či nemam uklidnit. Evidentne jsi ani nepochopila, že Z píše, že utratíme malo, ne moc! Necpem se pecivem denne. A mor na ty, co si koupi pamlsek 😊, lepší celý život drit a cpát se laciným chlebem... dcera má 1xtydne lososa či jinou rybu, denne ovoce a zeleninu. Hodně sportuje a to, že si dá 4x týdne mufin je tedy odsouzení hodne! A to ani nevíš, že když jedem na dovcu, tak dostane Coca Colu 😮. ..Oproti cemu je ten mufin tolik špatný od bábovky, kterou pecu? Vidím matky kouřící, v košíku Bile rohlíky, margarín, levne parky a šunky, lacine pamlsky a ty mě tu budes napadat za tohle - Mimoň. ..radši si uvař hrnec kytu na týden a zajez laciných chlebem..
@zuzana_ka a jak to uděláš, když jsem psala pouze ten základní výčet? Jinak jsem mela, když jsem pracovala, 2000 ve stravenkach, ale počítám to normálne jako utracene penize, 600/tydenoc. Ted manžel 600 za týden a dcera 700.
@marion2017 já vůbec neřeším co píše zuzana. napsala jsem vlastní názor. na to mám právo. víc s tebou komunikovat nebudu. očividně nemáš svůj den
Musim se smat and prispevkem, ajk pani pise, ze mame cca 70tisic a davame to dobre, sakrys, s takovym prijmem by to musel dat clovek i poslepu, pokud tedy nema hypo na 60tisic.
M u prvniho ditete museli vyjit i s mene nez 25000 a zvladlo se vsechno. je fakt, ze jsme nechodili dorestauraci, na vylety jezdili k nasim anebo po okoli, varila jsme doma vzdy na 2dny...snazila jsme se kojit... vse jde ke vsemu.. u druhe rodicovske jsme si uz zacala privydelavat, manzel mel vetsi plat a slo to vsechno lepe.
@marion2017 Jak myslíš "jak to uděláš" tomu nerozumím
@marion2017 Holka, v jedne diskuzi jsem se ti omluvila, ale koukam, ze ty jsi vazne snob. Holky tady resi, jak vyjit s 25tis a ty se tady neustale.ohanis penezi - opet. U nas se tem, co maji neustalou potrebu zdůraznovat kolik maji penez, rika "navonena bida". A pokud si myslís, ze je extra zdravejsi kupovat muffiny nez bile rohliky, tak si nejdriv precti slozeni. A napr. takovy bily rohlik je daleko.zdravejsi nez kaiserka obarvena karamelem, coz mam vyzkouseno na vlastni glykemii. Jo, kdyby jsi napsala - pecu muffiny ze spaldove mouky, domaci kvaskovy chleba atd., tak smeknu. Nicmene jinak kupujete stejne vyrobky jako vsichni ostatni.
@zuzana_ka ted jsem přečetla, že máte všichni tři zajistěné obědy, tak je jasné, že ta cena nebude jako když doma vařím dennodenně, za měsíc se toho navaří hodně, i když člověk prokládá levnými jídly, stejně to leze do peněz, dcera má dietní omezení, takže spoustu jídel nemůže, nebo to ani nesní, takže se prostě doma člověk nedostaně na cenu závodního stravování a dotovaného školkového jídla, potom chápu ten náš rozdíl. 😉 Na tohle se těším až budeou mít všichni jídlo zajištěné, práce, škola, školka, a já budu vařit jen víkendy a max někdy večeře, to bude labůžo 😀
@petrasipkova1 Ba naopak. Manžel projí jednu stravenku, kterou sám dotuje tuším 55% plus ještě přidá 20kč aby mu to vyšlo na meníčko, takže má za +-70kč jednu porci jídla, což není málo. Určitě bych mu uvařila levněji...🙂
@petrasipkova1
Jinak dcera má též omezení co se týče mléka☹ takže musíme kupovat alpro popř. v dm drogerce koupím rýžové mléko za 40kč. Z toho pak dělám i buchty, pudinky, kaše apod. ☹
@ilonne Tvá omluva je mi jedno, je to tve rozhodnuti a pokud si za nim nestojís, tvůj problém. Penězi se neohanim, resilo se tu šetření a zakladatele jsem psala názor: ze Teda za každou cenu do toho jít není ideální a pak se tu čište resilo co kolik stoji. Bez zmínky peněz to asi nepůjde. Ted jsem na MD a hledala jsem typy, jak a kde ušetřit. Ale aby se někdo do mě navážet kvůli tomu, že koupím mufin nebo vydělám 55 je mimo. Ano, slunickarky, poraďte, ať do toho jdou i ti v mínusu a pak za ne zaplatíme jejich dětem obědy ve školce. Nebo,ať to není o penezich: ať se jdou past....Jinak jsem nepsala, že jsem biozena a jedu zdravou stravu. Ale když to jde, jíme relativne Dobře. Tak mě tu nenapadejte. A pecu z bílé mouky Ooohh. Obcas ze spaldove-jejda, já si ji sama nevypěstovala 😭.unavuje mě, že clovek nemůže mít svůj názor a je hned horší, když bere vic.Říkejte si mi jak chcete, tomu zase já rikam závist. .
@marion2017 Tak rozhodne si po precteni tvych poslednich prispevku za tim, ze jsi do penez zahledeny snob......
@zuzana_ka No nevím, já prostě když vařím, tak to stojí za to, finančně myslím 😀 maso každý týden za 500 Kč, zelenina a ovoce také tak, mléčné výrobky, ořechy, pečivo, máslo, jednodruhové mouky - rýžová, cizrnová, špaldová, prostě mi to všechno dost naskáče, no. Pravda je že nejíme kuřecí, na tom spoustu lidí šetří. Manžel má oběd v práci za 110 Kč, ale nechodí každý den.
Jinak teda mléka chápu, za mě lepší dělat domácí, Alpro je teda pro mě šílenost, když jsem nestíhala šáhla jsem po tom z DM, ale jinak zkuste mandlové, rýžové doma. Na internetu najdete spoustu receptů. Malá byla 1,5 let na dietě a já s ní, bez lepku, vajec, soji, mléka, kuřecího. Takže jsem musela studovat a studovat a ted už nejsem schopna jen tak v obchodě něco koupit, vše čtu čtu, aby to byla kvalitní potravina. Ted teda zustalo jen omezení vajíčko, soja, kuřecí maso. Takže už úplná pohodička 🙂
@marion2017 Pouč mě prosím, v čem je čokokobliha nebo muffin lepší než rohlík? Peče se ze stejné bílé mouky, ale navrch obsahuje hromadu bílého cukru, ztužené tuky, barviva, aromata, kypřidla, konzervanty, ... Jasně, jsou drahé, to jsi king, že na ně máš a můžete je jíst obden. Zatímco kdo vaří levně, musí jíst takové nezdravé hrůzy jako je zelenina, cizrna, pohanka, bulgur, ...
uplne nevim, o co tu jde za hadku,-) ale ja teda at setrim (ne tedy na kvalite jidla), jak to jde, tak se pod 11500 kc mesicne za jidlo a drogerku taky nedostanu. A to tam nezapocitavam manzelovo pivo. Hodne tady na diskuzich ctu, ze je bezne utracet 8tis. na mesic, ale nikde jsem nenasla treba vzorovy jidelnicek, tak tezko soudit v cem to je. Ja si rikam, ze by to u nas mohlo byt tim, ze nedelam treba relativne levna jidla ceska, jako treba cocka, mozecek, burtgulas, vinna klobasa, manzel to bohuzel neji a maso kupuju asi drazsi nez se asi bezne kupuje, manzel je kuchar, tak proste nedovoli koupit bezne kure, namlete maso na karbanatky a podobne. A nebo jestli je to tim, ze rada pecu a mam vlastne porad napeceno buchtu, kolac, ale zase spis to jsou posledni dobou takove ty normalni veci: tvarohove buchty, kolace a podobne. U nas treba vcera pro tri dospele a jedno rok a pul stare dite: snidane: domaci kolac se svestkama, jogurt (cena cca 50Kc), obed: masove knedliky (cena cca 250Kc), svacinky: ovoce, domaci pribinacek (cena cca 50), vecere: Lilek se smetanou, chleb (80Kc), plus nejaky ten caj, kava (10Kc). To je varianta, kdy je manzel doma, jinak ja obedvam zbytky a vetsi jidlo je vecere. No nevim, co vy takhle treba varite?
@kaja2016 a co třeba vaříte u vás doma? 🙂
Třeba taková rajská s paprikovým luskem je levné jídlo...
nebo vepřo zelo knedlo....
Hodně často děláme sýrové omáčky se sušenými rajčaty s těstovinama...
Nebo třeba dělám ze dvou kuřecích stehen vývar a jak je maso uvařeno, tak se z toho dá udělat rizoto nebo ještě dát do marinády a na chvilku strčit do trouby a péct - hned je dvouchodový oběd...🙂

Dobry napad s tym vzorovym jedalnickom. My napriklad v CR nezijeme, tak zbytocne tu budem pisat ceny. Ale je pravda, ze kvalitne maso nieco stoji. Teda my nemame nic z domaceho chovu zadara, vsetko vratane aj takych hluposti ako su cibula, cesnak, zemiaky, jablko a ine kupujeme v bio obchode.
Mlete maso je super, da sa urobit na milion sposobov.
Kupujes mlete alebo si robis doma?
@trdelnik234 Já teda kupuji hovězí mleté... nebo si necháváme namlet z masa, které si řekneme.... 🙂
JO SORRY ZA TY KONÍKY. NEVÍM PROČ, ALE JINAK MI NEJDE ODESLAT PŘÍSPĚVEK 🙂

@dd44 no, my sem tam taky něco dostaneme. Ale, počítám např. Jen obědy pro nás 3: 700+600+600×4=7600, snídaně manžel 30x20=600, maso (1xza dne losos, občas hovězí a veprove či kure=cca 600x4=2400, jogurt 12x50=600, ovoce (maliny 50,boruvky 60) 400×4=1600, zelenina 300x4=1200, pečivo 150x4=600, sýry +suněkým 150x4= 600 a to už je ke 14 tis a není v tom mouka; věci na peceni, mlsky, apod. Je to jen zhruba, ale nic extra nejime. Pardon, udělala jsem chybu, mam jen 55 hrubého, ne čistého. ..Tak držím palce, také chceme svůj dum.PS: vlastni nemusí byt dražší. ..