Mateřská při dvou zaměstnavatelích, máte zkušenost?

zuzanavasickova
7. dub 2017

Zdravím,

chtěla bych se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenost s vyplácením mateřské, když jste byly zaměstnané u 2 zaměstnavatelů? Já mám 2x smlouvu na dobu neurčitou, v obou zaměstnáních jsem odváděla zdrav. poj. i soc. poj., u obou zaměstnavatelů jsem podávala žádost o mateřskou. Včera mi mateřská přišla, ale částka odpovídá jen jednomu zaměstnání (tomu s vyšší mzdou). Když jsem podávala dvě žádosti, budou mi mateřskou vyplácet ve dvou částkách? Nebo se mateřská počítá jen z jednoho platu? Proč bych tedy podávala 2 žádosti a 2x odváděla pojištění?
Děkuji za zkušenosti.
Zuzka

xpila
7. dub 2017

@zuzanavasickova Dvě částky to nejsou. Sečte se příjem z obou zaměstnání a z toho součtu se vypočte mateřská. Takže to není tak, že jsou dvě mateřské, ale jen jedna. Navíc tam jsou redukční hranice, takže čím vyšší příjem, tím míň se mateřská zvyšuje.

westie
7. dub 2017

@zuzanavasickova Ja to mam stejne, dve smlouvy na dobu neurcitou. Gynekolog mi dal dve potvrzeni a o materskou jsem zadala s dvema prilohama od zamestnavatelu. Materska mi chodi ve dvou castkach.

zuzanavasickova
autor
7. dub 2017

Super, děkuji za odpověď, připadalo mi zvláštní, že by se mateřská danila nebo, že by byla nakonec méně než polovina z průměrné měsíční mzdy 🙂

westie
7. dub 2017

@zuzanavasickova Taky jsem se bala, jestli mi to vypocitaji z celkove castky, abych zbytecne u jednoho platu odvadela socialni a zdravotni a pak z toho nic nemela. Ale muzes byt v klidu, dostanes stejne, jako kdybys mela stejny prijem v celku z jedne smlouvy🙂