Navýšení RD o 80 tis. - pro koho tedy bude platit?
Zdravím vás, našli jste někdo informací o tom jak je to myšleno s tou rodičovskou? Formulace " jen pro nově narozené děti" mi nic extra neříká a od kdy narozené. Máte někdo bližší informace o tom jak to teda má být?
Já to říkala rovnou že to tak bude. Nikdo mi nevěřil. Njn
@sudylichozrout no a teď ani kola na to co většinu lidí doslov sere, ekonomice se roky dařilo, schodek se nijak nepohnul. Naslibovalo se všeli co a pak taková arogance ještě v podaní Maláčové. A to se ti to i někteří lidi snažili dát vědět, logicky všichni brevíř už kvůli emocím a tomu jak to udělili ale pokud tu pak by dvě primárně píšete tak trochu tvrdé bez pochopení toho co vlastně ty lidi štve tak z toho vznikne až vřava. Blbě je to že jsou měst kde to jde a pak oblasti kde lidí živoří a pak to dává jen prostor Zemanovcům a manipulaci Babišem a pak ještě nic z toho ale prodáme do Ruska traktory. Za půl roku závod zkrachuje bez jakékoli pomoci pana Zemáka. A teď na tomto tématu se to ukazuje a rozumí mu všichni nemusíš sledovat info na pár neživých webech.
@mataharyy Take pujdu spat, neb tez zitra buduji 😀 Dobrou noc a dik za pokec 🙂
@sudylichozrout Také tak, však se tu ještě dozajista potkáme :D
@nikahavel Ja chapu, co te stve. Rozumim tomu, prijde ti to nefer, kdyz uz se to slibilo. Ale problem je v tom, ze i ta baba z financi si konecne uvedomila, ze tohle rozhazovani nas bude stat velke penize v budoucnu. Jsi mibsvymi postoji jinak sympaticka, tak uz to tady dal nebudu pitvat, kdybychom sedely na pivku, asi bychom nasly spolecnou rec i v tomto. Ja o pid, ty o pid a nekde bychom se potkaly. Tady je to slozitejsi, clovek pise a nenapise nikdy vse.
Dobrou noc 🙂
No já nemám brýle to je děs ty překlepy s tou únavou ... dobrou. Malá mě už kope, mámo běž konečně spát, tak jsem neponocovala ani nepamatuju....
@sudylichozrout jej já to nijak nebral špatně o tom je diskuze a není to osobní přece. Máš pravdu člověk chce tolik toho napsat. Mě se**** jak mě všichni peskovli za moje politické názory a teď se to úplně ukzlo
@nikahavel No jo, babinec, co bys chtela 🙂 Dobrou 🙂
Ať se na mě nezlobí, ale navýší se i důchody a taky ne jen určité ročníky a matky s dětma mají umřít hlady, u nás letos úplně všechno podražilo.
Ale ono je fuk, jak vysoke jsou mzdy. Jaka je zivotni uroven v UK nebo USA (zjevne spatna a proto tam za praci odjela ctvrtina mych znamych, snad se udaje o tom, kolik si kdo muze ze sve mzdy poridit daji lehce najit). Jde o to, ze se zvysil prispevek, na ktery se deset let nesahlo. Tj. zatim se fakticky jeho hodnota deset let snizuje. Mel se zvysovat driv a zpetne. Ja to zklamani chapu. To je cele.
@vendes To ne, ale věřím, že je spousta oblastí, kde by se dalo rozumně ušetřit. Třeba nedotovat molochy České dráhy a Českou poštu, mít rozumné a průhledné zakázky na dopravní infrastrukturu a ne nejdražší dálnice v Evropě, nevyhazovat oknem za vládní nesmysly.
Nebo by to chtělo nějakýho vlivnýho lobbistu ohledně rodičáků;).
Toto mě mimochodem pobavilo po ránu. Tak už jsme na tom líp jak Řecko! 🙂 https://zpravy.aktualne.cz/finance/nakupovani/n...
Něco dalšího https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/kvalita-zivo...
@vendes tady ale přece nevzniká dluh, jde jen o lepší distribuci těch peněz přece. Např příspěvek na dopravu a příkladů je hromada a jak jsem xkrat psala lidí štve ne to ne nepřidali vůbec ale jak rozhodli přidat. Já bych úplně byla za nenavyší ani a úpravu slevy na dani ale na druhou stranu by mělo slovo mít nějaký význam
No, kdyby někdo chtěl, kámoška založila petici.... https://www.petice24.com/signatures.php?tunnus=...
@bayt taky to zklamání chápu. je pravda, že za těch 10 let se to všecko posouvá, kromě rodičáku. Ale pořád by bylo lepší, kdyby stát na to reagoval zvýšením slevy na dani. To prostě když člověk vidí tu vejplatnici, tak se mu chce brečet🙂)) A ještě ta sleva ani není reálně tolik, jako to vypadá. Superhrubá mzda je jen umělej konstrukt, nicneříkající, aby si asi českej člověk neuměl spočítat, kolik % mu vlastně stát fakt bere a zase vrací na slevách. Reálně je to nějaká tisícovka? trapné. jenže holt sleva na dani se týká množem většího počtu lidí a na dlouho, než rodičák. tak je tenhle populismus jednodušší.
@normalnimatka No, dobře, ale tím se zvýhodní jen pracující, ne? A co matka samoživitelka, nebo prostě matka, která s dětmi zůstane doma? A někteří lidi se neživí jako klasičtí zaměstnanci, ne? Možná to úplně nedomýšlím, ale nahradit tím rodičák by mi nepřišlo fér.
@bayt nahradit určitě ne. já bych rodičák rozhodně nerušila. samozřejmě, samoživitelky, to je dost problém, a tam by bylo na místě podporovat taky ještě jinak.
a ted si vemte, jaky uzasny politicky tah by to mohl byt? ted je jakysi navrh. za mesic by mohl babis prijit s tim, ze to neni spravedlive, ze maminky s tim pocitali. tak jim to tedy dame. a sup, ma volicu hned zase mraky. on je preci ten hodny pan.
pritom by stacilo, kdyby jeho milovany agrofert a dalsi firmy nedrbali stat o dotace .
ja tedy priznavam, ze 80 tacu by se mi hodilo, at si myslim o babiskovi, co chci a volit ho nikdy nebudu. ale treba zavedeni vetsiho odpoctu dani na deti pro pracujici nebo neco jako kindergeld v nemecku by bylo spravedlivejsi. stejne tak posileni poctu skolek, at i ta mamina samozivitelka muze jit v pohode pracovat. ja ted treba skolku resim, potrebuji tam dostat dcerku o pul roku driv a jit pracovat, abych detem mohla prilepsit, vzit syna konecne k mori (moc po tom touzi) ci na jinou dovolenou (jeste na zadne nase deti nebyly, ja s manzelem prakticky 13 let take ne... ja vim, nas problem). a jsem bohuzel v takovem stadiu, ze obvolavam zname, zda nemaji ve skolce zname, a neprimluvili by seza nas. jako des. pokud se to nepovede, budu pristi rok absolvovat dalsi obdobne kolecko a doufat, ze tentokrat uz dcerku vezmou (syn v jedne skolce uz je, ale casove stihat z prace dve skolky, kazdou v jine obci? to fakt nejde. nemluve o tom, ze v nasem kraji sehnat praci na ranni je problem. a prace na zkraceny uvazek ci na doma? co to je? to tady vubec neni. maminky, ktere to tak maji a jeste treba vydelavaji krasne penize, vubec nevi o cem je rec. zaplatit si hlidani? tak jsem na tom hur , nez kdyz zustanu s detma doma. takze ja klidne priznam, ze bych 80 tacu brala, stacilo by postavit levneji dalnici, kopirovat vice teren, nevymyslet silene mosty, nadjezdy a podjezdy, nevyplacet davky mnozirnam deti, ktere stejne konci po decakach, nekrmit nadstandartne vezne ( a nekupovat jim vybaveni jak pro onasise.... v praci jsem toho byvala casto svedkem) a pod. je hodne mist, kde je mozne usetrit. ale to se nehodi....
@marketa11112 K těm školkám - když si řeknu, že třeba v Norsku nebo kde mají nárok na školku rodiče už od roku dítěte, je tam tak max. jedna paní na pět dětí....A samozřejmě ta školka nestojí 15 tis. jako tady ta soukromá....
Hm, tak to se nás to teda netýká. Rodit se bude v červnu.
Blbé na tom celém je, že ačkoliv za posledních 10 let rostla cena zboží, rostly mzdy atd., tak rodičák se nezměnil a co hůř - pro ty, které se rozhodly být s dítětem na 3letém rodičáku, dokonce klesnul 😲
Mne zarazi, jak se mluvi o nejake zrade..ja si delala dite a jsem vdecna, ze ho mame, 300 tisic je fajn ale do toho jsme sli preci s tim, ze dostaneme 220..to, ze navysuji je jejich dobra vule. Nekde se hranice stanovit musela. Jestli vas ted tizi nejaky existencni problem, asi jste opravdu zle hospodarili a pocitat s penezmi, ktere jeste nemate je nezodpovedne. Budte radi, ze mate miminko, ze to vyslo. Doplacet tyto penize zpetne by byl bordel. Zpetna retroaktivita se u zakonu vseobecne nevyuziva, tak proc zde

Nu nic, loučím se, za pár hodin vstávám, abych mohla jít budovat hodnoty pro tento stát a jeho obyvatele. Myslím že ta pravá sranda v diskusi nastane zítra, až se lidé probudí z rozčarování :D Dobrou noc