icon

Prodloužení rodičovské dovolené o rok - musí to schválit zaměstnavatel?

fikus12
9. led 2019

Dobrý den, ptám se ještě raději zde. Dnes jsem byla na sociálce, protože si chci prodloužit vyplácení rodičovského příspěvku. RD mi končí v září 2019( 3 roky) a já chci prodloužit vyplácení rodičovského příspěvku do 2/2020. Na sociálce mi řekli , že stačí jen občanský průkaz a vyplnit jeden formulář. Na dotaz, zda musí schvalovat něco zamestnavatel, mi řekla, že nic.Chci prodloužit RD na více jak 3 roky dítěte. Jak to tedy je.

Strana
z2
j.a.n.i
12. led 2019

@petulejan Ztrapnujes se ty... A píšeš blbosti.

petulejan
12. led 2019

@j.a.n.i můžeš mi tu blbost skopirovat? Nemůžeš že? 😁

j.a.n.i
12. led 2019

@petulejan Ale mužů... pokud RP nahlásila do 3 let a drží ji místo,tak ano.Uz minimálně zastupem.Mimochodem má u zaměstnavatele oznamovací povinnost.
Nic o sociálních dávkách oznamovat nemusí...

petulejan
12. led 2019

@j.a.n.i ty si hloupá a říkám to celou dobu! Tahle odpověď není moje,tak kdo tady neumí číst?? 😁🤦‍♀️

j.a.n.i
12. led 2019

@petulejan Tak to se omlouvám já..

petulejan
12. led 2019

@j.a.n.i no děkuji. Vím co říkám a píšu a zbrklost se holt nevyplácí....

petaov
12. led 2019

@dzogobela Ahoj, můžu se zeptat, jak je to s tím možným navýšením v roce 2020? Chci si příspěvek prodloužit tak jako tak, protože zřejmě nedostaneme školku, takže ještě nebudu moci do práce. V případě, že by syn chodil do školky a já do práce, tak už na to navýšení nebudu mít nárok, nebo se jako pečující rodič bere i ten, který chodí do práce a dítě dává do školky? Děkuji

petulejan
12. led 2019

@petaov co vím tak sestrenka měla nahlaseny tři roky,ale nemá školku,tím pádem se asi vleze do toho navýšení,ale už je problém s prací,kdy pokud zustanes doma,zaměstnavatel už ti práci držet nemusí. Ona má se šéfem dobrý vztah,takže v tom je ok. Nevím jestli jsem to dobře pochopila,ale pokud to schválí ve chvíli,kdy ještě čerpáš,i kdyby už jen poslední měsíc,tak do toho spadas také a můžeš si ty peníze vybrat i když už budeš muset nastoupit do práce.

petaov
12. led 2019

@petulejan Takže myslíš, že je důležité čerpat, ne být s dítětem doma? Já práci nemám, ale kdybych nějakou našla a sehnala školku, tak už bych do práce nastoupila (to můžu i při čerpání). Jen jsem si myslela, že to už nejsem "pečující o dítě", když s ním nejsem doma. Tam je právě napsané, že se to vztahuje na rodiče pečující o dítě do 4 let.

petulejan
12. led 2019

@petaov já nechci nic tvrdit,to už je asi na někoho víc kompetentniho 🤷‍♀️

dzogobela
12. led 2019

@petaov ja o tom moc nevim 🙂 Ani se o to nezajimam, dokud to neni schvalene, tak neresim 🙂 to jen, ze se to tady furt propira.

Strana
z2