Lze vybrat zbytek rodičovského příspěvku a jít na nemocenskou?
Ahoj všem, chtěla bych se zeptat, zda vůbec lze taková možnost. Jsem na rodičovské, kterou mám na 20 měsíců a ještě mi zbýva 8 měsíců, ale znova jsem otěhotněla a tak jsem přemýšlela nad jednou možnosti, abych z toho aspoň něco měla, zda lze teď ukončit rodičovskou a vybrat si ten zbytek a jít na nemocenskou, protože jsem zaměstnaná na dobu neurčitou a z té nemocenské jít pak na mateřskou a z mateřské opět na rodičák. Jde to vůbec? Nebo dat si rodicak jenom na 3 měsíce pak jít na nemocenskou a jaká by byla výše nemocenské? Když jsem otěhotněla poprvé, byla jsem okamžitě od prvního dne na nemocenské kvůli vysokému riziku, tak by mě zajímalo jaká by byla ta nemocenská teď? Byla by stejná jako predtim? Děkuji moc všem za odpovědi,
@merope No to HHC by snad nemělo být vůbec...
@klokanka31 alkohol by třeba taky neměl bejt. Nejhorší droga. Nejdostupnější všude. Od večerky po benzínu. U nas levnej, protože si pěstujeme národní alkoholismus. A do nedávná jsme měli alkoholika přímo na hradě. To je humus droga.
@klokanka31 Jo, už jsem četla, že poté, co v létě vybojovali, že se to na seznam zakázaných látek nedostane, tak pojednou to vypadá, že to projde, že se to tam dostane. Třeba to bude odstrašující příklad pro budoucí výrobce dalších podobných látek, že jakmile začnou cílit na děcka, tak to pak zatrhnou pro všechny.
Pak to vypadá, že za trošku drogy u sebe jsou málem větší tresty než za znásilnění.
@merope Já nechápu jak někdo může říct "troška drogy". Drogy jsou svinstvo a nemají co dělat u dětí ani u dospělých...
@klokanka31 Tak jsou-li drogy výhradně věci napsané na nějakém seznamu, má to ještě další aspekty jako že to, co na seznamu není, je vlastně v pohodě (alkohol, nikotin,...) - a co na něm je, je to nejhorší (třeba konopí) a přitom je plno seniorů, co jim to pomáhá (jo, můžeš si vyběhat nějak extrémně drahé "schválené" - anebo je kupa léků, co je lidi místo drog používají). Přitom co jsem studovala, tak konopí, alkohol a nikotin by měly být přinejmenším ve stejné "skupině".

@klokanka31 Zase dřív se výrazně víc kouřily cigarety. Nevím, jaká je přesně statistika, ale tipuji, že děcka sice zkouší, ale těch, co jsou v 15ti už aktivní kuřáci nebude zase tolik, co bývalo. A ty otravy HHC napovídají tomu, že děcka tomu prd rozumí = nejsou úplně aktivní a pravidelní uživatelé.