Jak dlouho bolí růst zubu moudrosti?
Ahojky lidicky.. asi cca od nedele mi asi roste zub moudrosti..
mam oteklou dasen az uplne v zadu. Mam to zarudle, nemuzu poradne otevrit pusu a chvilema ani poradne zavrit. Nemuzu se smat. Boli to pri kazdym pohybu s pusou. Kdyz jsem v klidu a treba nemluvim tak to neboli jen kdyz proste hejbu pantem. Mimo toho taky cejtim i neustaly tlak v zadni casti celisti, hlava me taky boli a jde mi to az do krku. Na netu jsem cetla priznaky a vse mi sedi. Jen prosim uklidnete me tu nekdo jak dlouho to jeste bude bolet ??????? Brufen mi pomaha ne uplne ale o dost tu bolest zmirni ale uz me mebavi se cpat lekama...
Určitě zubař, zkontroluje, případně pomůže trošku v proříznutí, pak přijde velká úleva 😉 takhle jsem váhala a pak jsem se na sebe zlobila, že jsem nešla hned
@anonym_autor může tam být zánět, hned k zubaři. Já měla taky nateklpu tvář a zarudlé, jak mi vyrval zub byl tam hnis a zánět, ránu vyčistil, dál antibiotka a po týdny už úplně super a úleva 😉 . Mám 2 zuby moudrosti venku a trhání nebylo nějak bolestivé, jeden zub trhal který byl už venku a druhý byl pod dásní takže mě i zašívali a to mě bolelo až po zákroku (tam byl ten zánět), ale mám klid konečně 🙏
Od neděle je to dost dlouho, to bych už nečekala, že se to samo spraví. Může tam být ten zánět. Fakt to chce zubaře.
PS Ten strach, co jsem měla před extrakcí zubu moudrosti byl horší než samotné provedení.
Bolelo to týden, pak pár měsíců klid a takhle stále dokola. Trvalo několik let, než se vyklubal. Každý to má jinak. Sama musíš vědět, zda to vydržíš nebo si ho necháš vyndat a je klid.
Občas mě zub moudrosti bolí a je i z 1/4 venku. Překrývá ho dáseň, která není přilehlá, takže většinu bolestí mi způsobuje to, že si nevšimnu nějakého zaseklého jídla. A jo, umí to potrápit.
Pokud máš velké bolesti, tak je na místě lékař, aby se vyloučily jiné závažné potíže.

@anonym_autor okamžitě mazej k zubaři, prosím tě, a nebo rovnou na zubní pohotovost, zanícené osmičky nejsou žádná sranda