icon

Jak zvládat úzkost a ztrátu čichu po covidu?

flowerstone
29. pro 2023

Ahoj, trpím občas úzkostmi takže ztráta čichu mi ted vůbec nepomáhá .. byli jsme na Vánoce nemocný a asi od 25.12 jsem zaregistrovala ze nic necitim☹ dnes je to 3-4 den a jsem zoufalá.. uz rymu nějak moc nemam.. dnes jsem zjistila, ze když si čuchnu ke kávě tak ji cítím trosku aspoň.. i můj jeden parfem ale pak uběhne třeba 20 min a zas nic . A takhle se to opakuje ... mám strach ze o cuch přijdu. Chuť mám da se říct normální ☹
Covid jsem prodelala i v lednu a taky jsem ztratila čuch ale tam si vůbec nepamatuju za jak dloiuho jsme ho získala zpět, proste jsem si toho najednou vsimla ☹ resila jsem v ty době jiný věci ...

Strana
z2
properjoey
30. pro 2023

Já měla covid teď popáté. Poprvé jsem ztratila čich jen asi na 3 týdny, při třetím jsem ho ztratila taky a je to přes 2 roky a už se nevrátil. Maličko se to zlepšilo, ocet cítím, nějaké vůně lehce, smrady necítím vůbec. Zvyknout se dá, jediný průšvih je, že se mi už párkrát podařilo sníst něco zkaženého. Teď pro jistotu chodím k sousedům, ať si cichnou, když se mi nějaké jídlo nezdá 🤷

daasqua
30. pro 2023

@flowerstone Vracel se mi postupně, napřed jsem cítila ty výrazné vůně/pachy, postupně zbytek (asi během 3 dnů se to ustálilo). Známá měla čich takový, že všude cítila ryby 😀 Z voňavky, z jídla, z kafe, všude. Je to dost variabilní prevít.

petulkadodo
30. pro 2023

@flowerstone Měla jsem to na podzim. Čich se začal vracet asi za 14 dní

michaelka83
30. pro 2023

@flowerstone dr mi nasadila Prednison a pomohlo to. Čich se mi vratil

swan42
31. pro 2023

@denski24 mam to uplne stejne jak ty. Evidentne ten samej typ covidu.
Po 2 letech porad citim jen neco, tak 50% a co citim, tak smrdi. Cibule, cesnek, kafe, i moje vonavka. Vubec nic nevoni.
A vsechno je cejtit jinak, nic ne stejne. I pot, i ruze.
A chlap mi od ty doby taky smrdi 🙈

michaelka83
31. pro 2023

@flowerstone jen tedy já k tomu měla ještě další problémy, otok sliznice v dutinách , nemohla jsem dýchat, atd. Veškerá léčba selhávala, Covid to pak již dodělal . Prednison mi nasadili na 14dni. Úleva okamžitá, ve všem. Samozřejmě vím, ze to je kortikoid.😔 jen jsem zvědavá, zda se i ty další problémy vrátí . Každopádně čich se mi vrátil téměř okamžitě .

zlobr
31. pro 2023

Poprve jsem mela Covid loni o Vanocich. Chut i cich jsem mela. Letos Covid podruhe,zase pres Vanoce. Silena ryma a uplna ztrata chute i cichu. Jako varit a pect bez chuti bylo fakt "super". Nicmene chut se vratila vcera po cca 14 dnech. Cich taky ale mam pocit,ze zatim jen tak z pulky. Snad se to zlepsi,protoze zit bez chute a cichu je deprese s velkym D.

denski24
31. pro 2023

@swan42 je to šílený že. A nikdo neví co stím. Občas už z toho mám úzkost, že už to nebude nikdy jako dřív

flowerstone
autor
2. led 2024

@lenkalubina nebyli vám nabídnuty kortikoidy ?

lenkalubina
3. led 2024

@flowerstone ne🤷‍♀️

flowerstone
autor
4. led 2024

@lenkalubina takže doktor se vůbec nezmínil? Tady paní jedna psala ze ji pomohli hned kortikodiy .. a když jsem volala ke svoji na orl rekla mi ze to takhle taky resi...

michaelka83
4. led 2024

@flowerstone kortikoidy pomalu vysazují dam vědět , zda se stav vratil

lenkalubina
4. led 2024

@flowerstone no možná to je tím,že to bylo tak nějak ze začátku,takže dr ještě nevěděli co s tim🤷‍♀️ a pak si zvyknete🤣

swan42
5. led 2024

@flowerstone mne kortikoidy nezabraly 🤷‍♀️

tereza_hru
21. led 2024

zkusila bych inhalaci molekulárního vodíku..obnovuje buňky..některé ale můžou být už nenávratně poškozené :(

Strana
z2