icon

Je test na covid pozitivní při jedné tlusté čárce?

22. pro 2021

Je to prosím pozitivní?

autor
22. pro 2021
michaelarousova
22. pro 2021

Ano je

nikjean
22. pro 2021

anooooooo, viz příbalový leták !

autor
22. pro 2021

Samozřejmě si hned necham udělat Pcr. Příznaky nemám.

autor
22. pro 2021

@nikjean ptám se, pardon, jestli mám hned rano běžet na Pcr. A ano jdu.

aneta15
22. pro 2021

Měla jsem to stejně a byla jsem pozitivní

barunkiss
22. pro 2021

Měla jsem takhle a byla jsem pozitivní.

broskvicka21
22. pro 2021

PCR jsem měla negativní.

lilian2111
22. pro 2021

Já měla takhle a pcr negativní. 🤷🏻‍♀️

levandule85
23. pro 2021

@lilian2111 Slaba carka pozitivity muze byt zacatek nebo konec infekce (nebo taky mene kvalitni test). Falesna pozitivita byva velmi zridka, takze pokud byl pak PCR neg., mohla jsi byt ke konci infekce, zalezi v jakem odstupu se PCR delal…

ilonne
23. pro 2021

Může i nemusi. Zažila jsem u dětí oboje.

ilonne
23. pro 2021

@levandule85 To není pravda, tyhle antigenní testy reaguji i na určité viry rýmy a vykazují pozitivitu, i když následný PCR ji vyvrátí. A stává se to docela často. Ve třídě se mi to stalo hned několikrát. Konzultovala jsem to i s pediatriou a nejsou moc spolehlive a falešnou pozitivitu vykazují celkem často. Což ovšem neznamená, že by si člověk neměl zajít na PCR pro potvrzení nebo vyvrácení Covidu.

malinkaelinka
23. pro 2021

Jeee oni už se hodí duchové i na testech na covid?? 😅😅

autor
23. pro 2021

@malinkaelinka videla jsem se s pozitivním, tak jsem si ho radši udělala.

merope
23. pro 2021

@ilonne @levandule85 Ono jen záleží, čemu se říká "zřídka" - podle vyhlášky maximálně 3% - tzn. 3 testy ze 100 budou falešně pozitivní - to je skoro jeden na školní třídu.

Typicky ale testy mají 0,1-1% falešné pozitivity - to je na větší ZŠ třeba jeden na ročník nebo jeden na školu. Je to moc nebo málo?

Bohužel pokud ses viděla s pozitivním, může to opravdu být reálná pozitivita s vyšší pravděpodobností než falešná. Držím pěsti, ideál jít co nejdříve na PCR. Chtěla jsem napsat, proč čekat do zítřka a teď se dívám, že jsi to psala včera večer - ano, dneska co nejdřív na PCR, ať máš ideálně při troše štěstí na místo i třeba do večera výsledky.

tali85
23. pro 2021

Nám vyšel antigen dvakrát falešně pozitivní a na PCR dvakrát negativní. Odběr byl dělán plus minus stejný čas. Doma jsme udělali dceři test, byl pozitivní, jeli jsme na odběr a PCR negativní. Druhý den (stejný antigen) byl opět pozitivní, následoval znovu PCR a opět negativní, takže ano, stát se to může.

lilian2111
23. pro 2021

@levandule85 To nevím, dělala jsem další dvě značky z lékárny a oba negativní. 😀

lilian2111
23. pro 2021

@malinkaelinka My taky měli kontakt tak jsme raději dělali. 😁

levandule85
23. pro 2021

@ilonne @merope
Mate pravdu, zalezi na typu ag testu. Treba nektere slinne vubec nereaguji na ty nove mutace. Delam v ag testovacim centru a z provedenych cca 50.000 testu jsme meli 3 falesne pozitivni-pouzivame zejmena Flowflex 🤷‍♀️ Takze asi tak… A v pribalovem letaku nebo ve studii je i rozepsano na co mohou zkrizene reagovat (ryma, chripka atd), ale u tech co pouzivame neni zadna zkrizena reaktivita na jine onemocneni 🤷‍♀️ Chce to vybrat do skol lepsi testy 😔 takove testovani je pak na dve veci.. ale chapu, ze za to skoly nebo koncovi uzivatele nemohou.

ilonne
23. pro 2021

@levandule85 přesně, ty školní jsou příšerný. Kvůli nim jsme loni odjížděli na SVP o den později. A ty nervy, abych sehnala ještě na ten den místa na PCR testy, kde to ještě ten den vyhodnotí.

tali85
23. pro 2021

@levandule85 ano, to byl přesně případ dcery, reagovalo to na jiný druh viru.

vladenkamaminka
23. pro 2021

Ano, dcera takhle měla, měla pak negativní pcr, ale měla příznaky, tak jsme šly znovu a jinam a tam už pozitivní a pak i celá rodina

jahodalahoda
24. pro 2021

@ilonne přesně. Já jsem měla plně pozitivní domáci test a PCR testy negativní. Nakonec jsem měla zánět nosohrtanu a antibiotika.