Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@hojda pokud ty lidi chceš vidět na vlastní oči, doporučuju se projet napříč Ostravou 1.9. v MHD, doporučuju si vzít mobil a natáčet, nebo fotit, nebo si do bločku psát čárky 😉
@marcicek84 Jezdím po Praze, kde metru jsou roušky taky povinné celou dobu a tam určitě není 50% osob bez roušky. Většina osob tu roušku má a má ji i správně nasazenou.
@alcar tak tak petice byla i proti rouškám na chodbách ve školách nejen v obchodech a jelikož ty hlasy byly silné, tak to hned druhý den bylo zrušeno. Každopádně pokud to bude mít půlka lidí v bude pod nosem, tak to opatření v MHD bude stejně neúčinné.
@hojda jenže teď je v Praze snad nejhorší situace...ale i tak je zajímavé, že v té Praze to přesto nemají všichni, že i ty vidíš, že někteří jsou bez roušek (píšeš o nějaké většině, tu však blíže nespecifikuješ)...opravdu bych přestala psát o něčem co je jen tvá domněnka, ale to nevychází z reality, lidé s těmi rouškami už právě problém docela mají a několikrát ti tady byly popsány praktické příklady, jak se bez váhání sundaly roušky, když nařízení v kraji bylo anulováno, nevím co více je vypovídající...
@marcicek84 Silná petice? Pokud by to bylo kvůli té petici, tak se na jaře školy vůbec neotevřely, protože tu byla petice proti otevření, která měla 5x více hlasů, než petice proti rouškám. Roušky ve školách byla politická hra. Hygienici je nepožadovali, ale roušky ve školách schváleny byly, proto aby je mohl někdo s velkou fanfárou zrušit a být tu za hodného....
@marcicek84 Ok, tak v létě, kdy byla situace dobrá se mnou ve vagonu byli 2 lidé bez roušky.
@hojda psala jsem o silném odporu, tento byl vyjadřován různě, někteří se vyjádřili v petici, jiní organizovali demonstrace (ty zatím neproběhly), pak různé skupiny na fcb, pak diskuze s odmítnutím roušek pod články, ty opravdu čteš jen to, co číst chceš...a významově to chápeš po svém...
@marcicek84 Pokud by to bylo s těmi demonstracemi, tak horké, tak se to tom někde píše a mluví. Já jsem si nevšimla palcových titulků v novinách ani to není v hlavních zprávách jako zprávy dne....nikde nic, ticho po pěšině....divné ne, když ty roušky všem tak vadí.....
@hojda spí dál, ti co se zajímají vědí, dokonce bych se nedivila, kdyby na to bylo informační embargo, aby o tom vědělo co nejmíň lidí, tak moc se tam nahoře bojí
@marcicek84 Informační embargo kvůli rouškám😂. Je to s tebou horší než jsem si myslela. Tak jsem zvědavá, kolik lidí bude na těch demonstracích o kterých se nikde nemluví🙂. Rovnou mi se napiš nějaké číslo, ať vím kolik lidí je pro tebe dost na demonstracích, když dle tebe většina lidí s rouškami nesouhlasí. Máme 10,5 milionu obyvatel, takže když nebudeme počítat děti, kolik dospělých bude tedy demonstrovat dle tebe?
@hojda uz ti to zatemnuje mozek,ale vazne,ja chapu,ze Praha uz pomalu ale jiste oranzovi a rousky vam doporucuji i ve skolach,ale ostatni kraje v CR nejsou Praha,takze uber,oni to zkouseli kvuli vam naridit vsem a ono se to nepovedlo,proto couvli,to uz se dovtipil kazdy obcan.
No zaverem bych podotkla,ze se tady par lidi vysmivalo,kdyz bylo oranzovo v MSK jaci jsme ignoranti,i kdyz se to rozsirilo ze sachet a polskych pendleru,chteli jste zavrit cely kraj,tak ted si urcite prahu zavrit nechcete, ale vzhledem k tomu,ze v praze zadne rizikove pendlery a sachty nemate,odkud se vam ty pocty berou,ze by prazaku bylo preci jen vice ignorantu nez ostravaku? 😂 A dokonce i kdyz rousky v tom metru mate,tak ono asi zas tak ucinne nebudou,jak se zda...
@hojda
Marna snaha.
@marcicek84
Cesi dodrzuji vzdy jen to, co je presne dane,narizene a co delaji vsichni ostatni. Bezne. Je jedno,zda se to tyka rousek nebo prechazeni na zelenou.
Jak jsem jiz rekla nekolikrat, nejsem nadsena z rousek, opravdu nejsem ,,rouskofil,, , jak tu nekdo tvrdi (vsak uz ani nevi,co rika), ale pokud to bude nutne, budu je nosit tam, kde bude treba. Jak je videt, cely svet se zblaznil a na celem svete ziji sami pitomci,kdyz vsude jsou rousky pouzivane. jen jedna ceska ( ba ne,je jich o neco malo vic) se rozhodla, ze ma pravdu a vsichni ostatni mohou jit do kelu.
Povinne ockovani proti corone neni a nebude. A uz vubec ne u rizikovch lidi- tedy u zavazne nemocnych. Ockovani by jim mohlo prinest dalsi komplikace zdravotniho stavu a zhorseni stavu ci dokonce smrt. Vetsina nemocnych se bezne distancuje od zivota mezi ostatnimi a chrani se i ted,jak to jde. Pokud se naopak budou ockovat zdravi jedinci, bude tak zabraneno nakaze a sireni nemoci ve vetsich kolektivech a mezi verejnosti. Tim samozrejme ochrani i tu ,,rizikovou,, skupinu. Je jasne,ze budou chtit sirit ockovani mezi lekari,vojaky, zachrannymi slozkami statu. Dalsi budou zrejme urednici, mozna i ucitele.
@marcicek84 Ale to jsem prave psala - ze mi lide prijdou neohleduplni, a proto musime mit vse "prikazem"...
@marketa11112 zapomnela jsi na duchodce a pendlery a pak i rikali ze dalsi rizikove skupiny,uz jsem ti tady nekolikrat psala,ze rizikova skupina ohledne covid je nerovna rizikove skupine ohledne kontraindikace ockovani a dokonce ti co maji kontraindikace nutnennemuseji byt rizikovi na covid. Tech pravych kontraindikaci je v populaci k celku malinko. No a pokud vis kolik lidi se kazdorocne ockuje proti chripce (viru),nemysli si,ze lze ocekavat ze tvoje strategie ohledne proockovanosti zdrave populace vyjde,to se lide vzbouri,protoze v mem okoli nemam jedineho z nerizikove skupiny cloveka,ktery by do toho sel,vsichni shodne tvrdi,ze ockovani je urceno pro rizikove skupiny a ze se urcite ockovat nenechaji.Ve chvili kdy bude ocko na trhu,nerizikovi se omezovat v pohode muzou prestat a jelikoz je jasne,ze stat pro vsechny dost ockovacich latek mit nebude,takze je to zcela utopicka myslenka. Takze zacni premyslet strategicky a dojde ti to take. Rizikovi maji tri moznosti nechat se ockovat,nosit dozivotne respiratory nebo se dozivotne izolovat. Pomalu se zaciname presouvat k te individualni zodpovednosti a co si kdo zvoli je na nem,ale pokud bude malo proockovanych,bude to hold opet muset stat temto skupinam naridit.No marne...
A jestli si holky pamatujete my jsme tady psali,ze po letu bude v MSK de facto stabilizovana situace jelikoz se tu vychytaji ohniska,kdezto v ostatnich regionech to zacne zurit a je to pomalu tady viz ta Praha a dalsi ohniska,Frydecko-Mistecko rozvolnuje a bude platit jen celostatni narizeni od zari. Takze zase neverte tomu co pisu a zase si to za nejaky cas povime,kdo na co ma ci nema odhad 🙂
@hojda prosim te, v kterem vlaku byli ti dva lide bez rousek? 😃 Jako fakt se o tomto nemusim prit, protoze tohle je vycucany kec. Muj muz jezdi pravidelne (opravdu pravidelne pracovne) na hlavnich trasach a je to presne naopak. Dva lide v celem vlaku s rouskou. Od cervna, kdy byla opatreni (vyjma msk) s rouskami uvolnena.
@alcar ale ona si mele porad to svoje,jezdi metrem a tam rousky od brezna z pusy nesundali a jestli mela strach i jet na dovolenou,tak to proste jinde nezna 🤷🏻♀️ hlavne,ze tady od nas chce neco podkladat a dokazovat a ona sama ma prazdna nepodlozena slova,domnenky,nelogicnosti 🤦🏻♀️
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/hygienici-... a tady mam jako dukaz dotaz novinare,ktery pri jeho pokladani priznal,ze ne vsichni prazane pres leto dodrzovali rousky v metru. A vyzvy k dodrzovani opatreni v ramci CR pouze Prazanum,hlavne zes me tady @hojda skolila,ze jsem neohleduplna,ze se vsude dodrzuje,jen ja to nechci dodrzovat,tak vis, ono se me to evidentne v Ostrave az tak netyka,ale tyka se to vas v Praze,protoze cely MSK je snehobily a to mi nikdo nevymluvi,ze ty rousky v MHD mame jen kvuli oranzove Praze,kde svete div se zadna jina opatreni navic nechystaji...🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️Takze s temi dukazy momentalne dost pokulhavas,prosim o predlozeni neceho konkretniho,protoze v opacnem pripade jsi nas tady v diskuzi presvedcovala jen o svych nepravdach a utocila jsi na me uplne zbytecne.
@marcicek84 ockovani je dobrovolne i ted a bude dal. nikdo ho nenaridi. ac si myslim o nasich zakonodarcich kde co, takovi idioti zase nejsou.
@marketa11112 za pul roku si muzeme napsat co a jak a uvidime 😜 Nohuzel se ve svych prognozach malokdy mylim,pokud virus chcipne,tak to povine nebude,ro souhlasim,ale pokud ne a bude to cim dal horsi tak bohuzel se na tuto variantu povinnosti priprav a zacni s ni pocitat,at pak nejsi prekvapena.
Nicmene to video je i pro tebe,mne jsi tady o bezohlednosti castovala zbytecne asi vubec nejsem jedina 😂 jak vidis i v Praze se v tom metru az tak rouchy neujaly a pritom jde uz o komunitni prenos...Proto jsem si jista ze rousky budou v MSK od zari pod nosem a bude to tak dlouho dokud nas stupen na mape nezacne menit barvu na oranzovo,pak to lidi nasadi do doby nez zase zbledne,tak to bylo i ted 🙂
@marketa11112 Ockovani chteji naridit povinne. Uvidime co z toho vzejde, ockovat se ale nedam.
@rosemary777 ona o tom povinnem ockovani slyset nechce,zdravi jedinci ho odmitnou a stat je ve velkem nedonuti,rouzpoutali by demonstrace,proto maji jedinou schudnou variantu rizikovych,na ne bude tlacit i zdrava vetsina a de facto jim nezbude nic jineho nez se izolovat,kupovat respiratory nebo se nechat ockovat, uz prosakuji i informace o poradnicich...
Nevim o nikom v okoli,kdo nespada do rizikove skupiny,ze by se nechal ockovat,treba mi rodice jsou rizkovi v duchodu a ti to ockovani chteji,takze tim to je u nas doma poresene...
@marcicek84 Vis co je nejhorsi? Ze vyrobce vakciny nebude nest zadne nasledky za vedlejsi ucinky. Uz to doufam lidem dojde o co tady jde. Vsechno je o penezich a moci.
@rosemary777 pred par dny jsem cetla clanek...nebudu tady teda davat odkaz, je to konspiracni a dost casto i hoax web. Vetsina clanku se da asi zpochybnit, ale vyjimam z nej tady jednu vetu, ktera - si myslim, nema k pravde daleko.
@rosemary777 samozrejme,ze o to jde,ale mi rodice chteji nest to riziko,abychom my mladi co mame zivot pred sebou toto nemuseli podstupovat,prijde jim i logicke,ze se ockovsni bude tykat jen rizikovych skupin...
Ale ano mas pravdu jde o penize predevsim...
@alcar Vis, ze tyhle hoax weby maji velice casto pravdu? Az pozdeji se ukaze, ze konspirace nebyla jenom konspirace. Bohuzel lide chteji verit, ze tak zle to byt nemuze a snazi se pochovat jakoukoliv myslenku o tech hruzach, tak jim radeji rikaji konspirace, protoze nechteji vedet pravdu. Nejsou dost silni tu pravdu unest.
@marcicek84 zrovna dneska jsem se o tom s mym tatkou bavila a v Rusku maji “pry” uz nejakou vakcinu otestovanou na desitkach lidech (to je podle me strasne malo) a u vsech se pry vytvorily protilatky. Jako hned me napadlo, ze to bude asi hodne velky dryák, kdyz dokaze uz v dobe testu takhle nabudit imunitu. Mela bych i obavy, aby ve vysledku nakonec nevyvolal i nejake autoimun. chorobu.

@hojda jestli s tím má nebo nemá problém, poznáme od 1.9., pokud je zase bude mít většina pod nosem v tom MHD, tak to bude vypovídat spíše o tom, že s tím lidé problém mají, takže nepředjímejme, já jsem na to sama zvědavá, už v létě to bylo 50:50, tedy jaké to asi bude od září...