Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@puhelin necestovala bys... hmm i kdyby děti nemohly třeba na školu v přírodě v rakousku? nemohly by na lyžák atd?? já nevím... já prostě taky říkám, ne nebudu, ale strašně těžce se mi bude koukat na ty smutné dětské oči.. fakt že jo.
@marketka_m Skola v prirode je i v Cesku, to same lyzak. Nikdy jsem nebyla na lyzaku v zahranici.
@puhelin tak to pak jo..od znamych jezdi do zahranici prave..
@marketka_m já jsem to cestování hodila, že mi to fakt zajímá, jak to mají ostatní. Mě by totiž život bez cestování nebavil, takže já v tom mám jasno. Jinak na Švédsko je tu @odula, ale co vím, tak mrtvých mají hodně a dodržovali distanc a celkově se chovali zodpovědně a poslouchali doporučení vlády - někde jsem četla, že když je vláda nebo kdo Švédy poprosili, aby zůstali na Velikonoce doma s nejezdili na venkov, tak jich opravdu 90% doma zustalo
@marulu no jako ja bych to povinne ocko treba tezce zkousavala. Ackoliv decka ockuji - nejsem antivac, s timhle budu mit problem. Paklize tady zacnou lidi umirat jak na bezicicm pase, tak to by me donutilo, ale aktualni situace spis ne. Ja te rychlokvasce anticovid vakcine proste neverim. Fakt nevim, co budeme delat. Ale pokud to bude necim podmineno, tak to bude hodne prekerni situace.
@hojda a vsimla sis toho data??? Ono to ma vyvoj,o tom viru uz preci jen neco i vime,prosim te prestan se tady uz ztrapnovat,kazdy mame pravo svuj nazor prizpusobit aktualni situaci,prece nezijeme v rigodni dobe,kdyz se vse meni z hodiny na hodinu,kvuli toho je i semafor.Ja ooravdu nevim co tim chces dokazat,nekolikrat jsme zde verejne psala,ze jsem na pocatku mela nazor jiny a jak jsem jej postupem casu mela,tak zkus najit tohke a taky to sem nskopiruj,at to nemusim stale dokola psat 😜
@marulu ted jen muj pohled... ja si totiz myslim, ze ten virus fakt unikl z laboratore, ze to neni “prirodou stvoreny” virus. Takze uz to, ze nekdo behem par mesicu stvoril vakcinu proti umelemu viru je pro me tezce neduveryhodne. Tezko si predstavit, ze tuhle chemickou mnamku do nas budou na jare bodat.
@marcicek84 no ja radsi ani nehledam, co jsem tu psala na jare. To bych se asi posmala (nebo stydela). 😅😂
@marketka_m ja souhlasim ohledne tve uvahy o rouskach,kladu si stejne otazky a opravdu nenalezam odpoved🤔 prijde mi,ze tou medialni masazi si mnozi rouskovou kampani nechali docists vymyt mozek...jak jinak to chces nazvat?
@marulu neni duvod ockovat kvuli skol,lyzaku a ja nevim ceho,to se vzdycky nejaknudela i kdych mela.diteti udelat nahradni dovcu s nami 😉
Cestovani a covid pas je pekns myslenka ale pokud se proti ockovsni vetsina nsrodu postavi,tak ej nepruchozi,jako clen EU bych mela mit volny pohyb o bez covid pasu a ze se nedostanu mimo EU,to uz by me netrapilo...
@marcicek84 🙂. Zajima me,jak dle tebe donuti lidi k ockovani.
@marketa11112 dyt to tady piseme cely vecer🙂)) nevime jak..jenom si mysli.e ze prijde neco...a pokud to bude podminka zamestnani..ok..ale ja si myslim ze to bude prekvapko..protoze oni potrebuji podminku aby se naockovalo co nejvice lidi...zde mi mozek neprodukuje napady co by to mohlo byt
@marketa11112 vzdyt se tu o tom bavime. Tim, ze ti treba nedovoli cestovat, kdyz nebudes mit v pase razitko p, ze jsi naockovana. Ze ti nevezmou deckamdo skolky. Ze te vyrazi z prace atd. Timhle te “donuti”.
@marcicek84 Pokud by to spadlo do kategorie "povinne ockovani", pak by neockovane dite na lyzak, skolu v prirode, tabor apod. nemohlo.
@puhelin peoto jsem psala o nahradnim programu,toto neni neresitelny problem,opravdu ne
@marcicek84 Samozrejme. Bylo by to jen vydirani, hrani na city.
@marcicek84 jaky “nahradni program”?
@marcicek84
@puhelin
ted mi unikla pointa?hrani na city? neresitelny problem?! pardon asi pozdni hodina🙂)))
@marketka_m taky to ted nechapu
@marketa11112 jedine jak lidi donuti k povinnemu ockovani je,ze te bez toho nikdo nikde nezamestna,ale ani toto neni bezbrehe,zase si muzes zalozit zivnostnsk a obejdes to,to museli dat i podminku na toto,ale neverim ze by si to nechali libit...to by byla vzpoura narodu jak hrom
@alcar přesně tak, o školce je jasná věc, ale o táborech také slyším po prvé....
@marcicek84 každé zavedení povinného očkování vyvolá vzpouru.. proto musí udělat tak, abychom chtěli sami se očkovat a mysleli jsme si že to chceme my, ne vedení.. to je to, co chystají... jednoduché a přitom tak moudré.
@marketka_m @alcar ja o neresitelnem problemu nepsala,jestli se bavime o tydnu na lyzaku nebo ve skole v prirode na ten termin vymyslim zabavnejsi program na horach a dite si ze skoly omluvim a nekde spolecme vyrazime jako rodina
My tabory neresime,hlidani se zatim vzdy nejak vymysli...me timto naji jak donutit...
Oprava nemaji
@marcicek84 tak me by treba tohle hodne mrzelo (sralo), ze musim decko naockovat, aby mohlo jet na tabor nebo do skoly v prirode, jinak nepojede. Ale to by zase nemohlo chodit ani do skoly. Tohle jak by udelali teda nevim. 🤔 To je uplne desive...
@marketka_m tak na to,abychom to chteli sami potrebuji hoodne casu a hodne dostupne ockovaci latky a ve stejny cas aby vyvolali ihned hysterii a hned neco na to vytahli,to zkusi tak po 10letech
@marcicek84 Tady nejde o datum, tady jde o tvůj styl komunikace, který se bohužel nemění. Jdeš z extrému do extrému. Nevím a jakých důkazech mluvíš, žádné relevantní jsem od tebe neviděla.

Jinak doufám že ted nikoho neurazím, že se vrátím k rouškám, stále jsem zde chtěla napsat, ale je to delší... nebyl čas...
někteří jste zde psali, že roušky pomohly, aby msk kraj byl bílý...
a já tedy se ptám, jakto že švédsko bez opatření roušek zvládlo epidemii? Příjde mi že švédi prošli koronavirem úplně jinak.. jakoby protisměrem, prostě jinak než jiné země. Nezavřeli hranice, ani školy, bary atd. Doporučovali, co se má dělat.. ale nic nepřikazovali. Jo vlastně zakázali v nějaké době shromáždění nad 50 lidí myslím /opravte jestli se mýlím/. dokonce si pamatuji článek, kde bylo uvedeno že švédi provádějí vysoký počet testů - a proto mají vysoká čísla.. úmrtnost měli "normální" v tomto období. Takže zase nějaká čísla covidu jsou na prd, protože nic neříkají.
jakto že neměli opatření=zákony jako jiné země a čísla nejsou zas tak vysoká? jakto že smrtelný virus, před kterým u nás jsme chráněni rouškami, ve švédsku, nezabíjel v každém domě? Jaktože nemocnice nebyly plné?
Lze snad roušky zařadit do psychologické stránky věci? protože v létě nebyly roušky povinné a hele, neviděli jsme radikální nárust nemocných.
a tak se ptám sama sebe (a doufám že to nevyvolá zase hádkuú, kde je ten důkaz že jsou roušky účinné? dokonce WHO připustilo, že roušky mají skoro nulovou účinnost... tak jak je možné, že jsme schopni je nosit? já když jdu očkovat dítě, ptám se, jaká učinnost, jaké vedlejší efekty, co říká studie, jaké jsou výsledky.. ale tuhle s rouškama se neptáme ale šijeme ... je to velmi zajimavé... kdybych měla psychologii možná tomu porozumím více..
omlouvám se za projev.. ale musela jsem se k tomu vyjádřit.. je to můj názor.. nějaká úvaha snad...?