icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
30. srp 2020

https://www.novinky.cz/veda-skoly/clanek/redite... 🤔😂 Trochu se ztracim,oranzova znamena,ze to ma vyhlasit hygiena,ta i Vojtech vydala jen doporuceni,tak bud jsou ti reditele padli na hlavu,nebo maji v tech manualech neco jineho a ridi se tim,vzdyt jim ani ten semafor nefunguje,to bude opravdu dlouhy podzim i zima🤦🏻‍♀️

babanci
30. srp 2020

Ahoj. Tak jsem zpátky. Tam jsem se odstřihla od tohohle šílenství,protože v Itálii se opravdu žije normálně. Byla jsem v Lignanu a mluvila s lidma,vzhledem k tomu,že mluvím italsky slušně a to oni obdivují,tak se se mnou bavili rádi. Říkali, že si dezinfikují ruce a nosí roušky do obchodů. Ale,když jsem já zapomněla,mávali rukou,že je to jedno. Jinak se druží,líbají, dávají si ochutnávat zmrzliny jako vždycky. Včera večer jsem zažila rozlučku se svobodou a tak se to olíbalo všechno.😊 Na pláži jsem ještě nikdy nezažila tolik lidí. Fakt hlava na hlavě. Manžel mi říkal,vyfoť to a napiš Itálie,sužovaná koronou. Ty davy lidí korzující po pláži, že,když jsem se šla koupat, musela jsem si zamávat,ať můžu projít. V obchodem lidstva,fronty před restaurací. Prostě Itálie jako vždycky, nepustili jsme ani TV a vyčistili si hlavu perfektně. Mezitím tu moje mamka onemocněla,teplota,dušnost,je ode dneška na JIP. Test jí nedělali a můžu prý dnes večer na návštěvu. Tak to zírám,teda.

marcicek84
30. srp 2020

@babanci tak to je super,ze jste si to tam uzili,tady je to porad stejne nekteri maji vyplach mozku rouskama,to nase vlada odvedla docela solidni praci...my jsme hodne vyletovali posledni dobu a jeste v zari mame v planu navstivit par mist v nasem kraji a de facto bych mohla rict,ze jsme dodrzeli nas kazdorocni standart co se tyce letnich aktivit a dovolenych...
Snad bude mamka v poradku,povinnost testu myslim vyhlasuje krajska hygiena,pokud to nemate vyhkaseno,tak to delat nemuseji...

alcar
30. srp 2020

@babanci diky za echo - je to zajimave 🙂 a drzim pesti, at je maminka brzy v poradku. Snad to nebude covid. 😕

marulu
30. srp 2020

@babanci víš co je zajímavé že v ČR nejsou ani z poloviny taková opatření jako v Itálii, ale tady to nazýváš šílenství a tam normálním životem. Tady si pořád stěžuješ na rousky a vše kolem, šiješ si protestne rousky z krajky, ale v Itálii to adoruješ. Trochu schíza, ne? Vždyť tady taky nikdo nechce nic jinýho než aby se za dodržování pár pravidel normálně žilo, jen někteří tvrdí že rouska poškozuje ekonomiku a omezuje svobodu. Evidentně dle příkladu Itálie neomezuje ani jedno. 😃 Jinak přeju ať je maminka brzy v pořádku.

babanci
30. srp 2020

@marulu Já to vidím jinak. Tam nikdo od nikoho neodskakuje.A tady ode mne prodavačka odskakovala. Připadala jsem si jako póvl. Mluvili jsme s majitelem agentury o tom,že naše média nám nedoporučují cestovat a ten se tomu divil. Tam byli snad všechny národnosti. A roušky z krajky tam prodávají. Koupila jsem si jí za 6 euro. 😀 Je tam prostě všechno jako obvykle a to mě hodně uklidnilo. Oni jsou prostě srdečnější a to nezměnil ani covid.

marulu
30. srp 2020

@babanci já s tebou souhlasím, že žijou jinak, ale to tak je odjakživa, to přece s covidem a opatřeními nesouvisí. Duši národa krize nezmění, jen ji možná víc odhalí. A tak narozdíl od nás asi míň remcají, chovají se podle pravidel a žijí běžný život. U nás si všichni furt jen stěžují.

marcicek84
30. srp 2020

@marulu no hlavne asi tam nikoho nelyncuji,coz kdyz clovek rekne tady svuj nazor na neucinnou sitou rousku,tak tu nekteri maji potrebuji ti dat "pojeb",ze jsi neohleduplna,kdyz nechces zvytecne nosit neco proste nefunguje...

alcar
30. srp 2020

@marulu tady se lide zmenili hodne. Bohuzel... A jak rikas, ze nekteri tvrdi, ze rouska poskozuje ekonomiku, tak ano, i to je castecne pravda. Co tak kolem sebe skysim, tak hodne lidem se ted nechce chodit do kin, divadel a kdyz byly rousky povinne jeste i v obchodech, tak jsem kolem sebe slychala, ze lidi kvuli tomu ty nakupy (takove to carani po shoppinu) radikalne omezuji (coz plati 100% v mem pripade).

babanci
30. srp 2020

@alcar Ano. My to v ČR radikálně omezily, nechodíme po krámech. Tam sice v obchodech taky roušky byly,ale ta jejich móda,to je odvaz. 😀 Tam jsme nakupovaly jak divé. A Ti obchodníci z toho udělají show.

meesha
30. srp 2020

Damy nechci vam brat nadseni, ale jim jde hlavne o kseft, kdyz na vas budou koukat nevrazive prijdou o eura 😂😂😂

babanci
30. srp 2020

@meesha Právě,umí to. 😀Tam mě to vždycky baví. Je fakt,že tam člověk nespěchá nikam a to vpodstatěnoční nakupování mu nevadí. A zajde si pak na aperol a žádný distanc tam není. Jeden stolek nalepený na druhý. 😀A lidi se seznamují a tlachají....je to moc příjemné.

mayunka1987
30. srp 2020

Tak jinak já a mladší syn jsme negativní. A starší kluk pozitivní.. Nechápu

mayunka1987
30. srp 2020

@hojda Tak jinak já a mladší syn jsme negativní. A starší kluk pozitivní.. Nechápu

marcicek84
30. srp 2020

@mayunka1987 budete mit opakovane testy?bud se to jeste projevi,nebo jr zrejme,ze to ah tak nakazlive nebude,jak nsm tvrdi,jebze kdyby to priznsli,skonci ksefty s testy,rouskami,respiratory...kdybychom jako narod nrbyli hloupi a vice se ptali,bylo by razem po pandemii...

alcar
30. srp 2020

@mayunka1987 drzim pesti, at jste ok. A starsi ma nejake priznaky?

marcicek84
30. srp 2020

https://moravskoslezsky.denik.cz/zpravy_region/...
@hojda,tebe zajimalo,kde se o tech demonstracich pise,tak posilam odkaz

marcicek84
30. srp 2020

A zase neco na tema ockovani,prvni chteji ockovat ty vazne nemocne,zdravotniky a policisty ... https://echo24.cz/a/SQFYC/vojtech-prvni-budou-o...

mayunka1987
30. srp 2020

@marcicek84 opakovane testy jen ja a prcek

mayunka1987
30. srp 2020

@alcar zatim nema. Akorat dneska polehava. Je unavenejsi

marulu
30. srp 2020

@marcicek84 ale to je přece známá věc, že se v jedné rodine nemusí nakazit všichni....to tak je od začátku a jistě to nikdo netají 😀

alcar
30. srp 2020

@mayunka1987 a chranite se doma nejak? Jak to resite? Ty jo, to je mazec... 🙈😬

hojda
30. srp 2020

@mayunka1987 Já o víkendu mluvila s jedním příbuzným a u něj v práci prý taky teď měli covid na jedné poradě a chytili to z té místnosti jen ti, kteří seděli přímo vedle toho nakaženého. Také by mě zajímalo, jak to doma řešíte prakticky.

hojda
30. srp 2020
marketa11112
30. srp 2020

@marcicek84 budou mit moznost ockovat se mezi prvnimi - opet ani slovo o povinnem ockovani

marketka_m
30. srp 2020

@marketa11112 vydrz prdka vydrz..to prijde..ono hold jsi inteligentni osoba a urcite jsi pochopila ze slovo povinne v clancich je zakazano...nemuzes rict musite..ale musis vytvorit situaci ve ktere lide reknou chceme ockovani. oc tu bezi v cele dobe covidu!!!!!!!!!!???

marketa11112
30. srp 2020

@marketka_m samozrejme chapu,jak to myslis. V tuto chvili jde ale o utopii.

hojda
30. srp 2020

@marcicek84 To je regionální deník a mají tam chybu v datumu. Pondělí bude 31. srpna.

marcicek84
30. srp 2020

@hojda nevim o tom,ze tvuj pozadavek byl na nejaky specificky tisk,psala jsi jen,ze o tom nikde ani zminka, no jo asi hold organizatorum je jedno,ze nejaka hujda na MK vymysli...mmch,maji tam i to spavne datum a ano pokud se jedna o ostravskou frakci demonstrace,je to v hlavne v regionalnim deniku,predpokladam,ze v tech dalsich mestech to bude tez v regionalnim tisku...

marcicek84
30. srp 2020

@marketa11112 vedle jak ta jedle,maji pul roku na to zmasirovat narod, aby to chtel dobrovolne a kdyz se nepovede bude se masirovat a naznacovat dal a bude to povinne,ale samozrejme,ze ted tim nebudou strasit lidi,uz jen to,ze ti chronicni nemocni napr. cukrovkari, jsou zde uvedeni,o tech ses se mnou hadala,ze tem se to dat nemuze,tak se ti divim,ze nezapojis hlavu a nezacnes o tom tochu vic premyslet,smer je dany...

Strana