icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
8. zář 2020

@hojda tak situace se zhorsuje vsude,ale kdyz my ty rousky skoro nesundali a ted jsou zas v MHD apod.,tak tim padem mame zbrzdeno a pokud se bude zase plosne utahovat vsude,tak moc prilezitosti to tu mit nebude,kdezto jesli v praze budou cekat jak se u nas cekalo s doly,tak to bude v Praze sileny podzim,jakoze snad se z chyb uz poucili,jestli jeste nebudou vsechny trasovat,tak jako v teto situaci je to pro prazaky dost nemila situace...

marcicek84
8. zář 2020

@vineta takze tobe prijde normalni hledat lidem dusevni diagnozy a pak jim psat,ze se divis,ze se to nekoho dotklo? A opravdu nemas s takovymi vecmi problem ty sama,to by odpovidalo tvym prispevkum,ze si to fakt neuvedomujes,ze uz to je pres caru...protoze jak jinak to napsat,mas vyhodnoceno i adminy,ze to nebylo vhodne,presto v tom pokracujes dale...🤷🏻‍♀️🙏

vineta
8. zář 2020

@marcicek84 Ta tvoje logika je opravdu dost zvláštní, sama tu rozdáváš na všechny strany invektiva a zároveň očekáváš, že s tebou se bude jednat něžně. Ano, když vidím možný problém, přijde mi normální na to člověka upozornit, máš absolutně nulovou sebereflexi a přijde mi to prostě mimo normu- já tedy ovšem doufám, že je to pro tebe jen druh relaxu, takhle “jet” v anonymním prostředí, a že se v reálném životě chováš jinak 🤷🏻‍♀️.

marcicek84
8. zář 2020

@vineta tak mi prosim te ukaz kde co rozdavam,pokud jimi nejsem prvne nekym sama pocastovana.Jako jestli se ocekava,ze budu sedet v koutku a necham si to libit,tak to se na me nezlob,ale na to jsem uz dost stara,abych tohle nekomu mela trpet.A pokud nekdo nezvladne odlisny nazor,nemuze se ucastnit zadne diskuze. Navic pokud dotycny kazdy napsany prispevek obrati proti sobe,byt k tomu ani toliko nema duvod a tim duvodem je ze to psal marcicek na ktereho ma tady cca 10 lidi pifku,tak to se na me nezlob,ale to neni o me sebereflexi,ale taky hodne o sebereflexi druhych.Jiz nekolikrate jsem psala,ze lidem nastavuji jejich vlastni zrcadlo a ja si pamatuji jak kdo se mnou v cem komunikuje,hold nekdy treba vratit stary rest.A na svuj nazor na dane tema snad mame pravo kazdy.A abych pravdu rekla,je mi de facto jedno co si myslis,mysli si to dal,ja si taky budu myslet sve a tim bych to uzavrela

vineta
8. zář 2020

@marcicek84 Tak ty ani nediskutuješ, jen valíš svůj pohled, nehledíš nalevo napravo a každého, kdo by se s tebou snažil diskutovat, prostě udupeš. Tohle není diskuze, to je vesměs tvůj monolog. Chápu, že máš na sebe jinej pohled než já, ale tak to už na světě chodí, já usuzuju jen z tvého psaného projevu, a koneckonců je to jedno, co si o tobě myslí nějaká vineta 🤷🏻‍♀️.

marcicek84
8. zář 2020

@vineta zde budou vzdy dva nesmiritelne tabory a ted jsme off topic,takze mysleme si kazda o te druhe sve a neplevelme diskuzi,vsak za chvili prijde Marketa a to uvidis,jak to zas pojede invektivne,preji dobrou noc...

autor
8. zář 2020

@mayunka1987 držím pěsti, ať je brzo lépe! Dej pak vědět, jak se Vám daří

autor
8. zář 2020

@mayunka1987 nikde jsem se nedocetla, Vy jste byli na Covid pozitivně testovaní, anebo si prozatím myslíš, že to je ono?
@hojda taky z toho mám špatný pocit
@meesha no to teda jo... Už tomu pomalu chtějí dát volný průběh, aspoň mi to tak přijde
@marcicek84 a jaký teď máš pocit z Covidu, když víš, že ta kolegynka zemřela? Mimochodem, neví se, zda to bylo covidem, anebo, jak to strašně rádi píšou, zemřela na něco jiného a Covid akorát napomohl (btw.bez Covidu by tu ještě byla hooodně dlouho), nebo Covid v tom byl nevině?
@werumka tak ta Ostrava nezvládala, protože se jednalo o celé okresy, nikoli jen Ovu
@vineta když něco chceš asdminům, musíš je označit, to jen tak mimochodem 😅

werumka
8. zář 2020

@marcicek84 Ty na jednu stranu napíšeš "myslíme si každá o te druhe sve a neplevelme diskuzi " a pak hned nahodíš na Marketu laso. Pokud říkáš, že se jen braníš, protoze Tebe lide provokuji, tak touhle větou to paralelně vyvracis. Protože poslední komentář jsi vůči ní měla Ty a tykal se poznámky k její "nízké inteligenci". Což sama označuješ vůči sobě jako "ad hominem" A odmítáš na to reagovat. Tak zkus sama neprovokovat 😉

marulu
8. zář 2020

@marcicek84 taky by mě zajímalo, jestli si stále myslis, že covid je jen banální onemocnění a všechna opatření jsou jen omezování osobní svobody a buzerace od vlády. Paní od vás z firmy mohlo být kolem 60 let, když byla před důchodem a asi úplně polymorbidni nebyla, když ještě chodila do práce. Možná byla i mladší než tvoje rodiče, ne?

marcicek84
9. zář 2020

@marulu, anonymni neznam detaily,nevim co ji bylo k tomu navic,takze tady tezko soudit,rikalo se,ze mela v minulosti rakovinu a tu prezila,tak klidne mohla mit dalsi metastaze a covid to jen urychlil,de facto delala uplne neco jineho,ani jsem ji osobne neznala,zatim nevim,takze tezko delat zavery a nemyslim si nic,pockam az to donesou mistni drbny 😂

marcicek84
9. zář 2020

@werumka 😂😂😂 promin,ale precti si co mi ta osoba vsechno psala,v jake forme,uz jsem psala i jine uzivatelce zde,ze jsem dost stara na to si tohle od nekoho nechat libit a kdyz nekdo ti takto pise poslednich 10 stran,nekolikrat napises,at si najde na hadky nekoho jineho a bohuzel bez efektu,tak uz to opravdu jinak nazvat nejde,to nema nic spolecneho s provokaci,to uz clovek nevi,jak jinak te osobe rict,at se vzpamatuje a uz da pokoj ... Cilem te osoby je vyvolavani hadek,tos musela zaregistrovat i ty sama 🤷🏻‍♀️

mourovatakocka
9. zář 2020

@mayunka1987 No pane jo. Zvládněte to doma, ať jste brzo zase fit! Vůbec jsem si neuvědomovala, že zvracení může být taky součást 😬 Budu muset projet zase články ohledně příznaků. Uzdravte se a moc přeju, ať jde bez dalších následků, co a nima občas někdo vyhrožuje 🍀

marcicek84
9. zář 2020

Tak už máme denní přírustky přes 1000 osob, a stačilo více testovat, předtím jsme se holedbali jak se vše zvládlo, ale nebyla dostatečná testovací kapacita, ale evidentně je to všude stejné...

hojda
9. zář 2020

@marcicek84 ono taky musi byt koho testovat, pokud lide nemaji priznaky a neprisli do styku s nakazenam, tak je nikdo testovat nebude. Zhorsuje se epidemiologicka situace, navrat do skol a z dovolenych, lide jsou mnohem vice provazani hlavne pres ty deti. Ted uz ten odpor k rouskam nechapu vubec, rozprasi se to vsude...

mayunka1987
9. zář 2020

Byli jsme pozitivní

mayunka1987
9. zář 2020

@mourovatakocka diky. No manžel zvracel. Ja to mela asi k migrene

werumka
9. zář 2020

@marcicek84 dobrá, tak jinak. Dejme tomu, že Tvůj poslední příspěvek vůči ní byl "posledním slovem", kterým sis s ní vyrovnala účty. Proč ji tedy znovu oslovuješ a ještě navíc ve třetí osobě, která je konfliktnější? Není to náhodou z Tvé strany naprosto zbytečná provokace?

marcicek84
9. zář 2020

@werumka podívej, já ti to vysvětlila a teď se k tomu opět vracíš, asi bych to tedy uzavřela.

marcicek84
9. zář 2020

@hojda jenže ono to je dávno všude rozprášeno, je to tady pořád, jen se tolik netestovalo, teď se testuje a odhaluji se více případů i ohnisek, každopádně mi nepřijde, že by ty roušky až tak fungovaly...byť to zřejmě za chvíli zavedou všude, tak pochybuju, že ty čísla začnou nějak markantě klesat...

werumka
9. zář 2020

@marcicek84 Protože na to nemáš odpověď a musela bys uznat, že má někdy pravdu někdo jiný...? Stejně, jako Tvoje výtahy katastrofických článků z jara teď vysvětluješ změnou názoru. Přitom katastrofické články jsou na netu pořád. Dokonce ani Tvé obavy nebyly pořádně vysvětleny, abys mohla tu změnu názoru tak jednoduše předložit. Tehdy jsi argumentovala tím, že nikdo nezná dlouhodobé následky pro organismus po prodělání covid. Říkala jsi mimo jiné, že se ve svých předpovědích nemýlíš a proto jste zrušili dovolenou. Takže ses mýlila?
Ptám se. Neprovokuji 🙂

ninive211
9. zář 2020

A od zítřka pravděpodobně roušky všude ve vnitřních prostorách... https://www.seznamzpravy.cz/clanek/v-cesku-prib...
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/rousky-koron...

marcicek84
9. zář 2020

@werumka spis mi prijde,ze at napisu co napisu,bude to zase spatne,takze radeji uz nepisu na toto nema nic.
Svou zmenu nazoru jsem zde vysvetlovala uz nescetnekrat,promin,ze uz znovu nebudu,prosim dohledej si,je to pro me stale dokola a nemam zajem do toho vkladat dalsi zbytecnou energii,je to tady dokola co cca 10 stran.
Mozna mi neco uniklo,ale Covid tady je a bude s nami dale,tedy v cem jsem se dle tebe mylila?

marcicek84
9. zář 2020

@ninive211 hlavne uz nezavedou zadne plosne opatatreni,tak k cemu ten semafor vlastne je,tohle ma byt v ohniscich,odmitam s Prahou drzet basu

bombat
9. zář 2020

@werumka Mám ve svém okolí docela blízkého známého s rodinou, kteří na jaře absolutně nevycházeli, tenhle známý se tak bál nákazy, že nechtěl např. přijít ani k deset metrů vzdálené brance mé maminky (sedmdesátiletá paní bez projevů infekce tou dobou už několik týdnů úplně odříznutá od světa kvůli prasklé achilovce) a k odesifinkované tašce s odesifinkovanými léky uvnitř. Teď ten samý člověk říká, že covid je smyšlené případně zcela neškodné onemocnění, které bylo vymyšlené k ovládnutí lidstva apod., takže onemocnění se podle něj není třeba vůbec bát, zato se bojí zjednodušeně řečeno budoucí světovládné diktatury nastolené pomocí roušek a očkování. Moje maminka (tu to tehdy hodně mrzelo) a můj muž vědí, že jsem tento vývoj u lidí, kteří se na jaře covidu panicky báli, předpokládala a už jsem si za to od nich vyslechla svému psychologickému odhadu i chválu. Byla to ode mne ale jen jednoduchá hypotéza poté, co si člověk uvědomí ten rozdíl mezi normálním zdravým strachem a strachem panickým, patologickým.
Vlastně nikoho neodsuzuji, ti lidé musí žít pod strašlivým psychicky tlakem a toto je způsob, jak se s tím srovnávají (ovšem zase patologický), ale poslouchat třeba v případě toho známého ty apokalyptické vize o ovládnutí lidstva je fakt něco, je s tím velmi neodbytný. A ještě to teď vykládá té mé mamince, které na jaře nemohl ani dopravit tu odesifinkovanou tašku, přičemž by při tom nepřišel s kýmkoli do přímého styku, oni běžně bývají s mojí maminkou jako sousedi a přátelé ve stylu i několikrát týdně, tehdy ale jen zvedal telefony a nevystrčil ani nos.
Co naděláš...

ninive211
9. zář 2020

@marcicek84 Jako za včerejšek přes 1100 pozitivních,letí topomalu exponenciálně,nějaká reakce se dala čekat.,...právě jsme si ráno říkala, jak na to budou reagovat. na ČT24 ještě Jágrová říkala, že opatření se určitě zpřísní,ale že se to asi přidá k té vlně se společnýma prostorama ve školách v Praze od pondělka.
A hodinu na to...ale ještě to budou upřesňovat,jak to bude...

shaun40
9. zář 2020

@ninive211 U me žádná zmena od dubna musím delat z hadrem na hube v 35 stupních denne.Nevím k čemu jsou mokre propocené roušky.A to znám osobne lidi co nosí týden jednorázovku.Strašný.Co nás to potkalo.

ninive211
9. zář 2020

@shaun40 K čemu jsou mokré propocené roušky...k ničemu.
Jako já to zpřísnění čekala, že přijde (jen jsem nevěděla,kdy),v okolních státech i jinde podobná opatření mají po celou dobu a nikdy to ani nezmírnili...na druhou stranu kdyby nic neudělali a během 14 dnů jsme tady měli denně třeba 3000 pozit., tak bude průser...

shaun40
9. zář 2020

@marcicek84 Není jen Praha dnes jsem si volala z ex tchýni a v Ostrave zavřeli školu ex muže neteř je doma .

bbn
9. zář 2020

@hojda osobně si myslím, že to má/měla skrytě bez příznaků více jak polovina populace. Kdyby se udělalo totálně plošné testování všech, tak bychom koukali. A pak je jasné, tmě čím více testů, tím více pozitivních a tím více lidí v nemocnicích.

Strana