icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
13. zář 2020

@anuliinka2013 tak pruhledna ryma muze byt i z alergie,jinak jde o rymu virovou.Proste na doma site hadry na puse a jejich ucinek neverim dokonce prasensis tu pise o kolik vyssi ucinnost ma ta chirurgicka rouska,site hadry jen kolem 50 procent,to je o nicem,lide ale nosi prevazne po domacku site jednovrstve,nezachazeji s tim jak maji a nestaraji se o to,nemeni dostatecne a vadi mi nejvic ten popreny semafor,my zde mame bilo a mame protiepidemiologicka opatreni jako bychom byli oranzovi.Nakonec by se mozna lide chovali jinak,kdyby svitila oranzova,ale ted zase lidi otravi a pak to bude treba a mine se to ucinkem. I ustavni pravnici pisi,ze plosna narizeni mohou byt jen ve vyjimecnem stavu nebo v regionech,kde to je podlozeno semaforem,takze to zrejme nebude jen o mem pocitu.Jinak jsem napsala,ze mame na semaforu bilo,proto to delat v bilem regionu nebudu,nemyslim si,ze v bilem regionu nekoho ohrozuju.V oranzove Praze jsem rousku mela,ale bylo to vtipne pri ceste do Prahy nikdo nic,nasadili to lide az ve meste. Stejne ale to neni o nejakych rouskach,ale o celkovem pristupu,ktery tady neni koncepcni,nosim rousku a sup s nemocnym deckem do skolky,to to urcite vyresi a rouska pomuze 😂 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Az si lide uvedommi,ze to neni jen o rouskach,ale o celkovem pristupu,jako Svedi,tak pak by mohlo byt lepe,do te doba budeme hrat rouskovanou a s dobrym pocitem,ze nosim rousku,posilat sve nemocne deti do skol a skolek...jak jsem psala,my to prezijeme,uz jsme takto prezili 3 roky,ale proste se jen bavim tou hlouposti ve stylu nosim rousku a to staci...

@pratensis tak hlavne ta chaba ucinnost sitych rousek,to prece nemuzes myslet vazbe,ze toto vydavas za studii,ktera podklada funkcnost tohoto opatreni.To je presne to,o cem tady celou dobu pisu,ze pokud clovek nema chirurgickou rousku,ze to je o nicem...nevim,moc jsi illone nepomohla,to by museli mit vsichni rousky chirurgicke a museli je menit jak maji atd. a to se nedeje...

pratensis
13. zář 2020

@marcicek84 Tobě přijde snížení vylučované virové zátěže o 50% a víc (v závislosti na použitém materiálu) chabé??
Tvá otázka zněla "prosim,ukaz studii,kde ten jejich ucinek je prokazatelny,ja zatim zadnou takovou nevidela,dekuji."

ilonne
13. zář 2020

@marcicek84 Ty jsi marná.....

llluckaaa
13. zář 2020

@anuliinka2013 Má to s námi Marci @marcicek84 těžké, vyskytla se tady přímo děsivá koncentrace nechápajících a neohleduplných matek...

marcicek84
13. zář 2020

@pratensis ve srovnani s chirurgickou rouskou ano,protoze i 50 procent viru je dost

marcicek84
13. zář 2020

@llluckaaa tak hlavne kdo by tuto kombinaci cekal u tech co fanaticky podporuji rousky,jako vsehospasne opatreni,to je marne

marcicek84
13. zář 2020

@ilonne vic nez ty,tezko...

pratensis
13. zář 2020

@marcicek84 Ty ses ale neptala na srovnání s chirurgickou rouškou, ptala ses na studii ověřující účinnost roušek. Je obrovský rozdíl, jestli někdo do prostředí vyloučí 500 000 nebo milion virových částic.

mourovatakocka
13. zář 2020

Já nevím, školy nemám a v matematice jsem nikdy silná nebyla, ale myslím si, že nám kdysi říkali učitele, že padesát procent je méně než sto procent. Ale třeba se od té doby něco změnilo 🤷

pratensis
13. zář 2020

@mourovatakocka Dokonce o polovinu méně. Kdo by to byl řekl, viď? 😉

mourovatakocka
13. zář 2020

@pratensis A stejně to větší půlka z vás nechápe. Ne promiň, já musela, to se tradovalo k údajně stejným polovinám jednoho celku, taki to vždycky naskočí 😂

pratensis
13. zář 2020

@mourovatakocka Jo, to je taky dobrý. 😀

marcicek84
13. zář 2020

@mourovatakocka vtip je v tom,ze i tak je jeste toho viru dost...

Mmch cetl nekdo co Prymula vymyskel,pry na mesic mame odlozit oslavy

marcicek84
13. zář 2020
pratensis
13. zář 2020

@marcicek84 Co dle tebe tedy znamená "dost viru"? Nebo naopak, kolik by ho muselo být, aby ho bylo dostatečně málo? A dostatečně pro co vlastně?
Nějak jsem se totiž ztratila. Nebavili jsme se náhodou o tom, zda má či nemá prokazatelný smysl nosit roušky? Ano, i prostý doma ušitý hadr na puse zredukuje vylučované viry na polovinu, bakterie dokonce ještě víc. Dokonce jsou materiály, které, jsouce na puse, zredukují ty patogeny i víc.
Možná bys měla jít vysvětlit autorům té studie a celé redakční radě toho časopisu, že to nemohou myslet vážně a vydávat to za signifikantní výsledky.

hojda
13. zář 2020

@marcicek84 K tomu tvému semaforu. Roušky měly být zavedeny již koncem srpna a to bylo bílo skoro všude.

marulu
13. zář 2020

@hojda trochu doufám, že se tenhle pán aspoň trochu plete, ale obávám se, že ne....uvidime na konci září.

hojda
13. zář 2020

@marulu I já doufám, jako kdybychom měli potvrzení, že těch vážných průběhu bude málo, tak je nám opravdu jedno, kolik tu bude nakažených, kteří si to vyleží doma, ale prostě nechat to rozjet a doufat, že vir oslabil, mi přijde jako totální blbost.

marketka_m
13. zář 2020

jdu teprve číst, takže prozatím bez názoru.. kdyby to někoho také zajímalo 🙂
https://www.badatel.net/v-15-krajinach-maju-hro...

llluckaaa
13. zář 2020

Holky, a co nanoroušky? Je to nějak zásadně lepší? Zatím jsem to nezkoumala používám je bavlněné. Prý je budeme fasovat v práci.

hojda
13. zář 2020

@marulu I když třeba Izrael ten vývoj☹.... Nevím, tedy jaké mají zdravotnictví ve srovnání s námi...https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/koronavi...

ninive211
13. zář 2020

Svědci Babišovi by se teď měli dívat na CT1 a 168 hodin....jako jestli to Babišovi tohle nezlomí vaz v těch blížících se krajských volbách, tak už nevím...🤷‍♀️

mourovatakocka
13. zář 2020

@ninive211 Škoda, že nemám televizi a vlastně asi ani nervy na podobné pořady. Nicméně si osobně myslím, že nádherně nazvaní fanatičtí obdivovatelé Bureše, nikdy nepřipustí nic, co by v jejích očích vůdce poškodilo. Nevím, co na něj redaktoři vytáhli, ale neumím si představit, co by ho mohlo poškodit...

ninive211
13. zář 2020

@mourovatakocka Ono to pujde pustit zpětně i z netu.

marulu
13. zář 2020

@mourovatakocka koukni se na to, stojí to za to 😀

ninive211
13. zář 2020

@mourovatakocka Nevytahli na nej nic, znemoznuje se sam svym postojem celkově. Hlavně to, ze Vojtech chtel zavest rousky od 1.9. a on to tri dni nato dementoval, zrusil...a ze se ridi v podstate verejnym minenim, netozhoduje se dle odborníků, ale dle lidu...no a tak jsme tam, kde jsme. Lid se nechal pres leto ukolebat, ze je vsechno v cajku..."vudce" je "uklidnil", ze "virus tady treba uz nebude, treba zadna druha vlna nebude, nedelejme predem paniku"

marulu
13. zář 2020

@hojda https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=101... koukni na tohle, pár postřehů z Izraele....

hojda
13. zář 2020

@ninive211 Koukám na těch 168 hodin a to by člověk fakt brečel, když vidím, jak jsou na tom okolní státy a u nás. A stačilo jen používat ty roušky.😢 Jako nevím, jaký důkaz antirouškaři ještě chtějí. Stačí se podívat na mapu Evropy a porovnat.

marulu
13. zář 2020
https://www.youtube.com/watch?v=4FQZwce_NuM

a ještě tohle stojí za shlédnutí

ninive211
13. zář 2020

@marulu Jo to uz jsem videla, Kovyho mam rada ☺️

Strana