icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

babanci
18. zář 2020

Doporučuji k přečtení Jan Pirk o koronaviru -Ve Švédsku jsou teď vysmátí,u nás jen lidi zemřou později.

hojda
18. zář 2020

@babanci Trošku se obávám, že u nás když teď zruší všechna opatření, tak si to většina vyloží, že už nemusí dodržovat nic. Ve Švédsku těch mrtvých nebylo málo a to pravidla vlastně dodržovali (ač byla jen doporučená), jen u toho nic nezavírali. Stejně to budeme vědět už brzy. Za pár dní se uvidí, jak poroste úmrtnost a třeba se opravdu ukáže, že dobrý a nic dramatického se neděje.

babanci
18. zář 2020

@hojda Já Tě začínám mít ráda!☺ Nic dramatického se fakt neděje. Tak už s tím přestaňme a začněme zase normálně žít.

hojda
18. zář 2020

@babanci Já myslím tím nic dramatického se neděje, že nebudou plné nemocnice a pokud ano, tak to nemocnice stihnou.

hojda
18. zář 2020

JInak prý jak se reprodukční číslo dostane na 2, tak distanční výuka.

marketka_m
18. zář 2020

@hojda tipuji od 1.10;)

hojda
18. zář 2020
marcicek84
18. zář 2020

@marketka_m až po volbách, tak od 5.10., pro ty děti s hadrami na puse to bude svým způsobem vysvobození...jsem zvědavá jestli zafungují ty všehospásné roušky, nebo se přijde na to, že to blamáž...

marcicek84
18. zář 2020

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/praha-v-po... tak snad celé česko nepojede podle Prahy, to už by byla síla...https://www.novinky.cz/domaci/clanek/praha-v-po... už bych se ničemu nedivila, když se něco děje v Praze, ostatní musíme držet basu a přestává se hrát na regionální problém... proč ten semafor zaváděli, když absolutně nefunguje!!! Kašpaři..

marcicek84
18. zář 2020

a největší sranda střední a výšky zavřou a děcka na 2. stupni utrápí rouškama, to je fakt logika!!!

babanci
18. zář 2020

Já pozoruju u lidí za poslední týden velikou změnu. I Ti,co jim na corona nesmysl skákali,obrátili. Po článku,že žáka s rýmou budou držet v separaci,se nakrkla i ta nejzarytější kolegyně. Na pondělí se bouří studenti,půjdou do ulic,tak si myslím,že už je revoluce na spadnutí.

babanci
18. zář 2020

Aha. Tak bude distanční výuka. Tak to študáci asi do ulic nepůjdou.

marcicek84
18. zář 2020

@babanci kééž by a už obnovují ústřední krizový štáb, takže aby se zas nevyhlásil stav nouze a tím by se nemohlo demonstrovat, však počkej to bude ráz naráz...a pořád si tu hrajeme na svobodné Česko???

marcicek84
18. zář 2020

@babanci bude, zatím jen v Praze...

marketka_m
18. zář 2020

@marcicek84 stredni zavreli? no pokud zase rozjedou stav nouze tak jsmr jasni...nastoupi vojsko a budou rozhanet demonstrace...hovno a ne svobodne cesko...je to jak za komancu..ne horsi..protoze za komancu vedeli co bude..a tady nevime co natane zitra..

marcicek84
18. zář 2020

@marketka_m chtějí zavřít výšky a střední zatím jen v Praze, že studáci tam přejdou na distančku, že Praha už je červená...no jestli vyhlásí zase nějaký super stav a všem bez ohledu na semafor, tak to ke svobodě má daleko, hrají si s námi jako kočka s myší...

hojda
18. zář 2020

@marcicek84 Střední ani v Praze ne.

marcicek84
18. zář 2020

@hojda no jo, když ani Hřib neví co plácá, tak to je pak těžké, tak to udělají o týden později, to už známe...

hojda
18. zář 2020

@marcicek84 A ty jsi překvapená? Vždyť to říkají pořád, že pokud se bude situace zhoršovat, tak se budou opatření přiostřovat. Nevím, čemu se divíš. A přitom to začalo tak nevinně, že?

marcicek84
18. zář 2020

@hojda tak červeno je hlavně u vás v Praze u nás bílo a zezelenala Ostrava, tam jezdí nejvíc studentů, tak to konečně v té Paze začněte brát vážně a něco tam se sebou dělejte, vždyť to je děs co se tam u vás děje...
pamatuj, to proroctví je pro Prahu katastrofické...

hojda
18. zář 2020

@marcicek84 No už jsem lekla, že bys nepoužila vy tam v té Praze. Tak já nevím, co mají dělat, abys byla spokojená. Když se měli zavést roušky, tak to byl problém, tak je nezavedli důsledně a tohle je důsledek a máš problém zase..... Koukni se do okolních států? Oni tam mají taky hrozně omezenou svobodu, protože nosí roušky ve veřejném prostoru, že? Mají hrozný problém s tím, jak mají omezenou svobodu a hrozně nám to nenošení roušek přes léto závidí.

anuliinka2013
18. zář 2020

@marcicek84 Jejdamane už! Můžeš mi říct, co "já tam v té Praze" dělám blbě? Roušky nosím, vyhýbám se kolektivům, do nočních barů nechodím... a pochybuju, že ti, kdo ano, tady čtou MK a tvoje rady! Jo a až zas budeš psát, že je něco "kvůli nám", tak bych si dovolila poznamenat, že já osobně semafor ani pravidla netvořím...

marcicek84
18. zář 2020

@hojda
@anuliinka2013
já nevím holky, o karanténě se pro Prahu ještě neuvažuje???

alcar
18. zář 2020

@marcicek84 od kdyz ze jsou zase ty rousky? Ja jen, ze vzhledem k tomu, jaka je inkubacni doba a jak ta cisla rostou, to asi nejak nefunguje... 🤔😃

marcicek84
18. zář 2020

@alcar to uz je delsi dobu,ty ve vnitrnich prostorach od 9.9. a samozrejme,ze to nefunguje,jen si to nekteri nechteji priznat,kdyby fungovaly Praha by zakonite nemohla zcervenat,uz by se to zlepsovalo,ale ono se to porad zhorsuje...Kde soudruzi z Prahy,udelali chybu? 🤔 😁

hojda
18. zář 2020

@marcicek84 A představuješ si tu karanténu konkrétně jak?

alcar
18. zář 2020

@marcicek84 aha, tak tomu dame asi jeste par dni. Ale vypada to, ze budou muset vymyslet take i nejaka jina opatreni, nez rousky. Asi by se melo zase vsechno pozavirat. Snad zacnou od Prahy. A kolem vanoc rozjedeme treti vlnu.

hojda
18. zář 2020

@alcar Opatření se projevují po 14 dnech a v této situaci se to projeví maximálně zpomalením tempa růstu. Pokud by se správně nosili od začátku, tak jsme na tom takto: https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/cesko-koron...

marcicek84
18. zář 2020

@alcar jj,tak nejak to muzou planovat,jen si myslim,ze vanoce si nebudou chtit kazit,ale od unora uz zas zacnou otravovat

marcicek84
18. zář 2020

@hojda ja si nijak nic nepredstavuju,ale kdybych to brala tak, co je pro CR lepsi,nez zase zavrene cele Cesko, tak jen zavrena Praha by mohla byt levnejsi...

Strana