Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@babanci Trošku se obávám, že u nás když teď zruší všechna opatření, tak si to většina vyloží, že už nemusí dodržovat nic. Ve Švédsku těch mrtvých nebylo málo a to pravidla vlastně dodržovali (ač byla jen doporučená), jen u toho nic nezavírali. Stejně to budeme vědět už brzy. Za pár dní se uvidí, jak poroste úmrtnost a třeba se opravdu ukáže, že dobrý a nic dramatického se neděje.
JInak prý jak se reprodukční číslo dostane na 2, tak distanční výuka.
@hojda tipuji od 1.10;)
@marketka_m 😔
@marketka_m až po volbách, tak od 5.10., pro ty děti s hadrami na puse to bude svým způsobem vysvobození...jsem zvědavá jestli zafungují ty všehospásné roušky, nebo se přijde na to, že to blamáž...
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/praha-v-po... tak snad celé česko nepojede podle Prahy, to už by byla síla...https://www.novinky.cz/domaci/clanek/praha-v-po... už bych se ničemu nedivila, když se něco děje v Praze, ostatní musíme držet basu a přestává se hrát na regionální problém... proč ten semafor zaváděli, když absolutně nefunguje!!! Kašpaři..
a největší sranda střední a výšky zavřou a děcka na 2. stupni utrápí rouškama, to je fakt logika!!!
Já pozoruju u lidí za poslední týden velikou změnu. I Ti,co jim na corona nesmysl skákali,obrátili. Po článku,že žáka s rýmou budou držet v separaci,se nakrkla i ta nejzarytější kolegyně. Na pondělí se bouří studenti,půjdou do ulic,tak si myslím,že už je revoluce na spadnutí.
Aha. Tak bude distanční výuka. Tak to študáci asi do ulic nepůjdou.
@babanci kééž by a už obnovují ústřední krizový štáb, takže aby se zas nevyhlásil stav nouze a tím by se nemohlo demonstrovat, však počkej to bude ráz naráz...a pořád si tu hrajeme na svobodné Česko???
@babanci bude, zatím jen v Praze...
@marcicek84 stredni zavreli? no pokud zase rozjedou stav nouze tak jsmr jasni...nastoupi vojsko a budou rozhanet demonstrace...hovno a ne svobodne cesko...je to jak za komancu..ne horsi..protoze za komancu vedeli co bude..a tady nevime co natane zitra..
@marketka_m chtějí zavřít výšky a střední zatím jen v Praze, že studáci tam přejdou na distančku, že Praha už je červená...no jestli vyhlásí zase nějaký super stav a všem bez ohledu na semafor, tak to ke svobodě má daleko, hrají si s námi jako kočka s myší...
@marcicek84 Střední ani v Praze ne.
@hojda no jo, když ani Hřib neví co plácá, tak to je pak těžké, tak to udělají o týden později, to už známe...
@marcicek84 A ty jsi překvapená? Vždyť to říkají pořád, že pokud se bude situace zhoršovat, tak se budou opatření přiostřovat. Nevím, čemu se divíš. A přitom to začalo tak nevinně, že?
@hojda tak červeno je hlavně u vás v Praze u nás bílo a zezelenala Ostrava, tam jezdí nejvíc studentů, tak to konečně v té Paze začněte brát vážně a něco tam se sebou dělejte, vždyť to je děs co se tam u vás děje...
pamatuj, to proroctví je pro Prahu katastrofické...
@marcicek84 No už jsem lekla, že bys nepoužila vy tam v té Praze. Tak já nevím, co mají dělat, abys byla spokojená. Když se měli zavést roušky, tak to byl problém, tak je nezavedli důsledně a tohle je důsledek a máš problém zase..... Koukni se do okolních států? Oni tam mají taky hrozně omezenou svobodu, protože nosí roušky ve veřejném prostoru, že? Mají hrozný problém s tím, jak mají omezenou svobodu a hrozně nám to nenošení roušek přes léto závidí.
@marcicek84 Jejdamane už! Můžeš mi říct, co "já tam v té Praze" dělám blbě? Roušky nosím, vyhýbám se kolektivům, do nočních barů nechodím... a pochybuju, že ti, kdo ano, tady čtou MK a tvoje rady! Jo a až zas budeš psát, že je něco "kvůli nám", tak bych si dovolila poznamenat, že já osobně semafor ani pravidla netvořím...
@hojda
@anuliinka2013
já nevím holky, o karanténě se pro Prahu ještě neuvažuje???
@marcicek84 od kdyz ze jsou zase ty rousky? Ja jen, ze vzhledem k tomu, jaka je inkubacni doba a jak ta cisla rostou, to asi nejak nefunguje... 🤔😃
@alcar to uz je delsi dobu,ty ve vnitrnich prostorach od 9.9. a samozrejme,ze to nefunguje,jen si to nekteri nechteji priznat,kdyby fungovaly Praha by zakonite nemohla zcervenat,uz by se to zlepsovalo,ale ono se to porad zhorsuje...Kde soudruzi z Prahy,udelali chybu? 🤔 😁
@marcicek84 A představuješ si tu karanténu konkrétně jak?
@marcicek84 aha, tak tomu dame asi jeste par dni. Ale vypada to, ze budou muset vymyslet take i nejaka jina opatreni, nez rousky. Asi by se melo zase vsechno pozavirat. Snad zacnou od Prahy. A kolem vanoc rozjedeme treti vlnu.
@alcar Opatření se projevují po 14 dnech a v této situaci se to projeví maximálně zpomalením tempa růstu. Pokud by se správně nosili od začátku, tak jsme na tom takto: https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/cesko-koron...
@alcar jj,tak nejak to muzou planovat,jen si myslim,ze vanoce si nebudou chtit kazit,ale od unora uz zas zacnou otravovat
@hojda ja si nijak nic nepredstavuju,ale kdybych to brala tak, co je pro CR lepsi,nez zase zavrene cele Cesko, tak jen zavrena Praha by mohla byt levnejsi...

Doporučuji k přečtení Jan Pirk o koronaviru -Ve Švédsku jsou teď vysmátí,u nás jen lidi zemřou později.