icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

hojda
18. zář 2020

@marcicek84 Je to podstatné, tady mě obviňuješ ze lži a když to máš dokázat, tak řekneš, že to není podstatné!

marcicek84
18. zář 2020

@hojda tak tu lež vyvrať. Jak často jezdíš metrem v Praze, když ses námi hádala o používání roušek. Já nemám co dokazovat, sama sis to nakopírovala, žes tady o tom psala. Já chci vědět, jak moc byla tvá odpověď relevantní, nic víc.

hojda
18. zář 2020

@marcicek84 Tvrdíš: Přela ses se mnou ohledně metra a že o tom nemůžu vědět že tam denně nejezdím. Já tvrdím, že jsem ti nikdy neřekla, že se nemůžeš vyjadřovat k situaci v metru, když tam denně nejezdíš. Tak to bohužel musíš dokázat ty. Lžeš ty.

marcicek84
18. zář 2020

holky už to začíná Babiš připustil možnost vyhlášení dalšího nouzového stavu, stihnou se vůbec ty volby??? 😂

marcicek84
18. zář 2020

@hojda neotáčej to, snažíš se to otočit, abys nemusela odpovídat? Tedy stále čekám na tvou odpověď ohledně toho, jak často jezdíš po Praze metrem. Každopádně pokud neodpovíš, je jasné, že jsi svou argumentaci a svoje výroky ohledně situace v metru opírala o dedukce z jedné návštěvy a byla účelová fabulace a přesto jsi měla žaludek na to se tady o tom s námi dohadovat a věděla o tom míň než my. Smutné.

hojda
18. zář 2020

@marcicek84 Tak sama teď tvrdíš, že to byla Jelenice. Tak já nechápu, proč toto řešíš se mnou a ptáš se mě? Ale můžeš být klidná, opravdu to není dedukce z jedné návštěvy.

marcicek84
18. zář 2020

@hojda asi budeme mít všichni jiné starosti než nějaké žabomyší války a ještě budeme rádi pokud vůbec vystrčíme nos z baráku, když je ve hře další stav nouze...

hojda
18. zář 2020

@marcicek84 Asi nejlépe použít tvá slova, ne? Úplně zbytečná zkušenost, kterou jsme si mohli odpustit. Jestli jsi od Babiše někdy čekala, že se k něčemu postaví čelem, tak to tě fakt nechápu. Už brzy čekám, že bude mávat tou peticí a ukazovat na ty, který to podepsali. On totiž není slušný a klidně ty jména řekne, jak to učil Vojtěcha. Prý odborníci jsou překvapení....

hojda
18. zář 2020

Třeba se bude někomu hodit
Protiepidemické desatero:
1) Zachovávat sociální distanc – nepřibližovat se k jiným lidem blíže než na 2 metry a nedotýkat se jich.
2) Umývat si ruce mýdlem, jakmile se dotknete předmětů, kterých se dotýkali jiní lidé.
3) Doma i kdekoli jinde desinfikovat sdílené předměty (klávesnice a podobně).
4) Nosit kvalitní roušku, nejlépe s nanovlákny a vyžadovat, aby roušky nosili lidé ve vašem okolí.
5) Nevycházet mezi lidi, když to není nezbytně potřeba. V rámci možností pracovat z domova, a to i za cenu změny zaměstnání či dokonce povolání.
6) Nakupovat vše co lze pouze po internetu.
7) Nezúčastňovat se žádných hromadných akcí – hromadná akce se rozumí cokoli, kde je více než 5 lidí. To samé vyžadovat od členů domácnosti.
8) Větrat a udržovat v místnostech vysokou relativní vlhkost (nad 40%), například tím, že budete mít v místnostech nastavenou nižší teplotu a budete tam nosit teplé oblečení. V suchu kapénky vysychají a virus se udrží ve vzduchu dlouho a doputuje na delší vzdálenost.
9) Udržovat se v dobré fyzické kondici – jíst dost zeleniny, ovoce, vitamínů (především D a C – obojí jen v doporučeném denním dávkování), pohybovat se na čerstvém vzduch v místech, kde nejsou lidi. Dostatečně odpočívat a spát.
10) Udržovat se v dobré psychické kondici – komunikovat telefonicky či elektronicky s přáteli, známými a příbuznými, přednostně s těmi dříve narozenými, konzumovat na dálku kulturu (hudbu, divadlo, filmy) číst knihy, vzdělávat se, pomáhat druhým, snažit se si dělat v rámci možností radost.

marcicek84
18. zář 2020

@hojda u něho jsem to čekala, spíš se bojím aby se nezařízly ty volby...možná se budou důchodci bát mohlo by to pro něj dopadnout neslavně...tak uvidíme co vymyslí ušáci...

hojda
18. zář 2020

@marcicek84 Volby mají být za 14 dní, se podívej co se všechno stalo během jednoho týdne..... S volbama nepočítám, budou úplně jiné starosti.

mourovatakocka
18. zář 2020

@hojda To jsou pěkné jednoduché rady, u nás ne vše proveditelné, ale nic složitého.

marcicek84
18. zář 2020

@mourovatakocka ale jak to realne vypada
Bod 1) uz pro cekani na bus se lide na zastavkach mackaji
Bod 2) myjou ale jak dlouho?
Bod 3) tezko rict zda to je standard v kazde domacnosti
Bod 4) domaci spichla latka prece staci
Bod 5) menit praci kvuli covidu nikdo nebude
Bod 6) ne vse takto lze koupit
Bod 7) lidi chteji s rodinou slavit narozeniny,poradat svatby a toho se nevzdaji
Bod 8) vetrani je snad normalni a bezna vec
Bod 9) pokud nebude narizena izolace,tohle nikdo resit nebude
Bod 10) clovek jentvor spolecensky a druzny, pokud nebude narzeno,spise to nikdo nebude preferovat,navic nekteri lide bez sportu a posilky nevydrzi,nikdo nema zajem o to zit dobrovolne jako na jare...

marcicek84
18. zář 2020

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/deti-maji-... to ministerstvo opravdu plodí kraviny na n- tou.... plodná je diskuze pod článkem, takže ty děti to mají kvůli ochraně učitelů, učitele stejně kníkají i v rouškách, jak sem očekávala respirátory odmítli úplně, raději to přehodili na děcka, hnus.

bombat
18. zář 2020

@mourovatakocka Tak mě se to taky nečetlo dobře, opravdu velmi znepokojivé, přestože jsem něco takového připouštěla. Tady je když tak anglicky celá případová studie k tomu. https://www.nature.com/articles/s41467-020-17436-6

ilonne
18. zář 2020

@marcicek84 Tvé vyjadřování je hnus. Pokud si ten článek přečteš celý a ne pouze titulek, doctes se, že si žáci na učitele nestezuji, že naopak učitele jsou k nim benevolentni a dělají maximum, aby roušky děti neobtezovaly.

marcicek84
18. zář 2020

@ilonne já jsem ho četla takže cituji "Učitelé nám to vysvětlili tak, že roušky máme kvůli jejich ochraně,” řekla Anna." tak co kdybyste ty děcka nechali žít, když jsou z toho hotové a začali se chránit sami, to se nechce, že? Vy učitelé jste dospělí lidé, nejste děti, proboha...a to jak se chovají učitelé k dětem, do je taky kus od kus, už jsem četla taktéž negativní zkušenosti...

alcar
18. zář 2020

@hojda “Opatření se projevují po 14 dnech a v této situaci se to projeví maximálně zpomalením tempa růstu. Pokud by se správně nosili od začátku, tak jsme na tom takto:”.
Vzhledem k aktualne prezentovane inkubacni dobe covidu by se to melo projevit uz aktualne ted behem dvou dni. A proc jen zpomalenim rustu, kdyz jsou rousky tak “ucinne”? A ony se “spravne” nosily od zacatku a kdyz to epidemio situace dovolila, tak se od nich na chvili upustilo, coz bylo spravne rozhodnuti. Ja jsem jen zvedava, zda jsou tak “spasne” jak se nam rouskari snazi nakukat. Ale asi ne, kdyz rikas, ze se to projevi tak maximalne zpomalenim tempa rustu. Na to zpomaleni jsem tedy zvedava. Jenom abychom to tu nakonec neutli jako na jare a za par mesicu se budeme potykat opet s dalsi vlnou. To asi nikdo nechce...

ilonne
18. zář 2020

@marcicek84 Uz se uklidní. Ani nemáš dítě školou povinné, takže můžeš klidně spaz. Navíc sama požaduje, aby ostatní chránili tvé dítě před pouhou rymickou. Tak přestaň být sebestredna a nech si své dítě doma. Jsi dospělá, tak snad pochopíš, že nemůžeš omezovat ostatní.....

marcicek84
18. zář 2020

@ilonne jj, s teplotou 38 to byla super rýmička, moc dobře víš, co jsem na toto téma psala, chytli jsme to celá rodina, to byla rýmička...hele kdyby nehrozily kvůli toho děckám roušky nebo zavíraní škol či školek, nad tím mávnu rukou, ale takhle co k tomu chceš říct...doma možná zůstaneme za chvíli všichni, neboooj...vím, že se učitelé těšíte ze všech nejvíc...

ilonne
18. zář 2020

@marcicek84 Odpovím ti tvým stylem- nech své dítě doma a ostatní nech žít....

marcicek84
18. zář 2020

@alcar nejsou spásné, ví to i zpráva WHO, mají nejvíce psychologický efekt pro lidi, sdílela jsem o tom i odkaz...

marcicek84
18. zář 2020

@ilonne nos laskavě respirátor a nech děcka ve třídě žít...já narozdíl od tebe mám problém jedlé blbky ve školce vyřešený, leč se to nelíbilo ani ředitelce, takže není důvod nechávat dítě doma a mělo by to jít už hladce...

marketka_m
18. zář 2020

@marcicek84 prijde mi ze jsi mela jednu zkusenost s ucitelkou a hofila jsi vsechny do jednoho pytle...ty co ja znam lituji deti..i srbe..prptoze to nejdr ucit v tom..a dokoce nechteji distancni.. ja nevim proc jsi tak zaujata na ty ucitele...

marcicek84
18. zář 2020

@marketka_m tak samozřejmě by bylo nejlepší to zrušit oběma stranám a max. jim dát štíty, pokud to je třeba, ale pokud někdo toto nařízení zdůvodňuje ochranou učitelů, tak v tom sem nekompromisní - rizikoví učitelé respirátory nebo nanoroušky...

ilonne
18. zář 2020

@marcicek84 Asi tě zklamu, ale my nemusíme mít ani roušky, ani respiratory. Ani my a ani děti. Jen roušky ve společných prostorech.

marcicek84
18. zář 2020

@ilonne no jo I. stupeň tak to se divím, proč ses ozývala, ale jako jo, zakníkala jsi nám pěkně...

werumka
18. zář 2020

@marcicek84 hele, proč si pořád mykáš? 😁😁

mourovatakocka
18. zář 2020

@bombat Zkusím to přelouskat, to bude ořech 🙈 Mně z toho je smutno, vždycky si tak naivně představuju, že dítě je v bříšku chráněné. Úplně jsem ten malý uzlíček viděla a říkala jsem si, kolik jich vlastně bude a jestli to pro ně bude mít následky ☹️

Strana