Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@marcicek84
"@marketka_m prosím tě, ukaž mi, kde jsem napsala, že konkrétně já teď pracuju přesčas :-O"
???????????????????????????????? nic jsem nepsala Tobě.. čti komu je určený text!!!
@marcicek84 "prostě se řešíš nestandardní situace, to samozřejmě učitelé takové situace poznali teprve teď na jaře a poznávají to teď na podzim" - to je zase takové jízlivé uplivnutí, promiň. Ale on ten učitel těch nestandardních situací řeší docela dost. Plyne to z různých sociálních rozdílů dětí. A jejich psychiky. Já bych fakt nechtěla řešit ty věci, které musejí často řešit s dětmi učitelé. Bylo by mi do pláče. Fakt.
Nového se naučily přesně tolik, kolik je v osnovách.
@marketka_m Tři hodiny přesčasu jsem měla v osm večer, než jsem si dovolila prokrastinaci a začala psát sem 🙂 To, co dělám teď, nepočítám, protože už jen doťukávám zakázku. Dneska jsem vstávala v půl šesté ráno. Ještě mám dát úplný výkaz práce, abych se obhájila? 😀
@marcicek84 To jsem ráda, že to zmiňuješ. Více opatření je potřeba, když hoří, když se to nechytí včas a u vás hořelo, proto těch opatření bylo tolik. Stejně jako teď, takže budou přibývat nová a nová opatření s tím můžeš počítat.
@marketka_m prosím tě, co to tady na nás zkoušíš, všechno dělá učitel nastandardně byl zvyklý, že za to něco dostal, viz projekty, pak na tom má úvazek a peníze navíc, neucí celých 8 h, přípravu po X letech skoro nemusel dělat a pak stíhal další věci jako ŠVP či články do novin... jestli si myslíš, že ta účetní když má termín tam sedí zdarma ráda, když to nestíhá, tak jsi vedle jak ta jedle a myslím, že i projekty se ji můžou týkat, protože se vsadím, že pokud nějaký jako učitelé napíšete, tak jdete za ekonomkou školy, aby vám tam nastavila rozpočet, takže bych se uklidnila a nedramatizovala to.
@hojda budou nebudou a pak ze zjistí, že to je neudržitelné, víš co, mně to vlastně může být aktuálně celkem jedno, ale budou tací, co je každé opatření postihne a zasáhne a to není tak jednoduché je pak dělat...
@werumka že vůbec s někým řešíš co a kdy děláš, jako by to snad nebyla tvá věc...
uplivnutí to ale nebylo, byl to fakt, pro učitele je nestandardní řešit věci kolem koronaviru, vše ostatní už znali a bylo pro ně běžné, mohli si plánovat čas a věděli co a jak, ale ten koronavir jim to dost rozhasil, musejí dělat věci navíc, najednou dělat online vyuku, do toho mailovat, nejlíp ještě normálně učit, prostě tohle v tom školství běžné nebylo a musejí ted s tím poprat
@marcicek84 Tys to ale podala tak, že ve firmě se řešívají nestandardní situace a učitelé se s nestandardní situací setkali až teď. Proto jsem Ti psala, že to bylo jízlivé. Protože pokud jsi psala obecně o nestandardních situacích - jak text napovídal - tak jsem zcela zřejmě oponovala. Nestandardních situací mají učitelé dost a dost. Nestandardní situace kolem covidu zažívají všichni až teď. Učitelé i firmy.
Mně nevadí s někým řešit co a kdy dělám, když mi to zachová anonymitu, nijak mi to žíly netrhá 🙂
@werumka nemusis sr obhajovat..me to tak kuze byt jedno..jenom casto lide rikaji protoze ja porad pracuji..ale kdyz sr jich zeptas aby popsali co delaji..tak zjistis ze facebook,diskusr,nakupy..atd...
respekt pokud te prace bavi a venujes se ji prescas..
@marcicek84 na nas?tys nepochopila..rika. bez do skoly,abys mela konecne nezkreslenej pohled.staci se hlasit treba o misto asistenta..aspon trochu pochopis o cem.ta prace je..ja ji neznam na 100procent..ale neni to lehke..a prevazne ti co pindaji nejvice na ucitele..nejsou shopni delat tu praci ani jeden skolni rok!!
jo a napl ekonomky je ekonomika..ale ucitel ma napln ucit a ne resit novou ucebnu..nove pc..novy vylet..rodinnou situavlci u novaku..rozvod u jestrabu a spinavy svetr u novotnych..
@werumka tak já to myslela tak, že učitelé poprvé zažívají to, že něco nestihnou udělat v pracovní době a musejí si to vzít domů a dodělat (prostě to nestihnou, nemají po 8h padla), což je ve firemním prostředí kolikrát běžné, na učitele to přišlo právě teď s covidem, ale zase na druhou stranu, pokud chtějí mít platy jako ostatní vysokoškoláci ve firmách, tak hold je třeba se také nastavit ochotně i na tyto nestandardní situace, ve firmě je řešíš pořád, pořád něco nestandardního a někdy jsou i pracné věci, které jsou nesmyslné a protože to po tobě chtějí třeba na tom nejvyšším vedení tak je hold musíš udělat. To tak prostě v životě bývá a buď si učitelé teď na to zvyknou nebo ne. Pro ně může být útěchnou, že to třeba na pytel ještě tento školní rok a pak se to třeba uklidní, pokud se teda nechají ti rizikoví naočkovat a nebudou zase dělat problémy...
@marketka_m tak když tě o obtěžuje, nedělej třídní, protože i za to třídnictví je příplatek.
@marketka_m Právě, že vím, o čem jsi psala, proto jsem měla potřebu Ti to za sebe říct 🙂 Kdybych měla vykazovat i ty časy, kdy se věnuji napůl práci a napůl běhám s dítětem na hřišti, nebo piju kafe a koukám na zpravodajství, tak bych tu linii výkazu práce propálila 😀
@marcicek84 Já pořád nějak nevím, z jaké zkušenosti čerpáš. Učitelé, které mám kolem sebe - i v rodině - fakt nemají po osmi hodinách padla. Jenže je to prostě o osobní odpovědnosti, vzdělávání, motivaci. Kdo ji nemá, nebude pracovat víc. Obchoďák nebo učitel. Není to závislé na zaměstnání.
@marcicek84 23.13
ty mas dost..o jake tridni meles vubec nemam tuha.neco si umyslis a ficis
@werumka souhlasim..takr znam ucitele co vyrabi pomucky..a pripravuji se a vzdelavaji a prijde mi ze misto 8 hodi delaji 16..protoze tu praci zerou a jsou pro to povolani
@marketka_m psala jsi, že učitel má učit a neřešit novy vylet..rodinnou situavlci u novaku..rozvod u jestrabu a spinavy svetr u novotnych - a já ti odpověděla, protože to řešíš obykle když jsi třídní, třídný výlety, rodinnou situaci dětí a prospěch na třídních schůzkách, nedostatečnou hygienu dětí ve třídě atd. Já myslím, že tak mimo nejsem, těch učitelů v okolí právě nějak moc...
@marketka_m Přesně. K tomu třeba ještě dělají školní kroužky. To jsou fakt učitelé s velkým U. Mrzí mě, když čtu, jaká nálada tady obecně vůči nim panuje a nedivím, se že se pak studenti do tohohle povolání vůbec nehrnou. Rodiče v dnešní době obecně mají tendence svoje rodičovské selhání ve výchově reklamovat u učitele a vynadat mu za něco, co způsobili sami.
@marcicek84 ale ta třídní má pár stovek!!! za to bys ani PC nezapla se vsadím!! je to výsměch.. 2 kč na den? nebo kolik? a musí to dělat..začni se víc zajímat o to jak to ve škole vypadá... hovno o tom víš a strašně to komentuješ!
@marcicek84 ne,opravdu nemam dalsi prostor. Asi by jsi se divila, co vse musim behem dne stihnout a jak plny je muj diar. Z sesti hodinoveho spanku s minimalne jednou prestavkou, uz nejsem ochotna slevit.
A ano,doufam,ze vyberu tu spravnou variantu pro nas pro vsechny.
@marketka_m já jsem ale nic nepsala o tom, že to je dobře placené, já vím, že to je o ničem, ale psala jsem, že pokud tě to obtěžuje, že nemáš dělat třídní právě s ohledem na ty směšné částky. Tak snad to takhle do detailu psát nemusím, možná už jsi pochopila, že do toho vidím celkem dost.
@marketka_m hele market, je to jedno, prostě každá to vidíme jinak, pravda bude někde uprostřed, pro dnešek dobrou noc.
@marcicek84 ty si myslis ze ucitel rekne nebudu tridni a rida rekne ok?ojojoj..myslim ze ani jedna nevi na 100 procent jak to funguje..protoze bychom aspon rok museli zakusit..ale vlastne ty vis vzdy vse hned aniz bys zakusila...doufam ze uz v teto diskusi vynechas ucitele..me to urazi jak sr do nich poustis!!!!!
a doufam ze cela diakuse dostane rad prvniho mista!!tolik stran a vsude ty...dobrou
@marcicek84 Meleš nesmysly pořád dokola. Nevíš o práci učitele nic a tvářís se jako největší odborník na školství. Jdi si to zkusit a pak kritizuj.
Btw, ty roušky se nosí proto, že je to narizeni a nařízení s zákony se dodržují. Ne proto, že si to zlí učitele vymysleli.
@ilonne nesmysly to nejsou to vis i ty.Ano oni to vymysleli na popud nejakeho radce,ze nejdriv pokud obe strany nosi rousky nebo jedna respirator tak nemuseji do karanteny a pak aby se chranili uciteke tsk to naridili,ale to,ze ti je nesmysl,kdyz je 2 x tydne celocvik s jednou tydne hudebka a tsm to byt nemusi s ministerstvo napise,ze rousky proto,ze by pri karantene tridy zrovna 2 dny predem nemusel byt jeden z techto predmetu a trida se ji vyhnula je opravdu nepravdepodobne a vetsi hloupost jsem dlouho neslysela,takze ani to narizeni nejsou schopni poradne zduvodnit,to je pak smutne...
@marketka_m tak asi takhle,mam v okoli ucitele,kteri tridni byt nechteji a nejsou,takze je to mozne a jde to,bohuzel jak mi rekli jsou ucitele,kteri to berou a trepou se i na tech par stovek,coz nechapu.Ja tady diskutuju o covidu,tento bohuzel zasahl i do skolstvi viz rousky a dalsi opatreni,proto se to tady resi,kdybyste tady nezacali rozepisovat off topic temata jak to mate tezke pri vyuce apod.,tak asi jsme zustali u rousek a distancni vyuky zda ne ci neni realizovatelna a kdy a uz by to davno zhaslo.🤷🏻♀️🤦🏻♀️
@ilonne Vim teda pouze o jedne skole (stredni), kde dali studentum se rozhodnout, zda si nepreji pendlujiciho vyucujiciho u nich bez respiratoru. Chodi z kolektivu do kolektivu, mohl by je nakazit. Jelikoz tomu uciteli nebylo rozumet, ve studenti chteli, at si ho sunda. Takze ted neni rozumet nikomu, studenti jsou po par hodinach unaveni. Neni to udrzitelna situace. Odhadujeme, ze do rijna budou skoly zavrene.
Na zase vim o skole,kdy v hodinach TV se deti uci soc distancu,ukazuje se jim kolik je odstup 2 a pak se snazi plnit ukoly s timto odstupem,maji i rozcvicku.Chodi do skolni jidelny a nacvicuji si tyto odstupy.
Jenom si nedovedu predstavit jak vypada takova hra fotbalu, predtim se kricelo vem mu ten mic,vem mu ten mic a ted se krici drz si odstup,nepriblizuj se 🤣🤣🤣
@werumka Na jaře jsem učila 20 hodin přímé práce ve škole, ve smlouvě mám 22 (plný úvazek). Po klasickém vyučování jsem vedla online hodiny, případně se s dětmi učila nekde na hřišti. Nechtěla jsem, aby děti přišly o kontakt se mnou i mezi sebou. Navíc učím Aj i v jiným třídách a ktem jsem tenkrst v rámci výuky nesměla (1ucitel =1 skupina). A protoze jsem nechtěla, aby přišla i moje třída o sociální kontakt mezi sebou, brala jsem je i po odpolednech na zmrzlinu. A to nemluvím o tom, že v době plošného uzavírání škol přišla moje dcera o 80% online výuky, protože jsem k online výuce využívala jediný notebook, který máme doma. Školní nemáme.
A to vše na úkor vlastních 3 děti. Ale to je
@marcicek84 pořád málo.....
@marcicek84 Tak ať z toho nedělají tohoto "kockopsa". Bud ať řeknou nic se neděje, smirte s další chřipkou a v kašlou se na tyhle polovicate opatření nebo se tedy děje a udělejte poradna opatření...

@marcicek84 "de facto se ty děti nic nového neučily"
PRAVDA... měla přijít reforma vzdělávání.. tak přichází!!! akorát blbý směr.. naše děti budou blbější a blbější...