icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

puhelin
19. zář 2020

@ninive211 My to meli super, rozdelili nas do skupin, znali jsme se vsichni a pomahali si. Jen to na nekoho obcas padlo, ze tam byl i v patek dlouho. Ale obcas se vyucujici ukecat dal. 🙂

puhelin
19. zář 2020

@ilonne To bohuzel jsou max. cizi jazyky. plus treba mene dulezite predmety jen za klasif. zapocet :(

ninive211
19. zář 2020

@puhelin Jo já toto na VŠ trochu postrádala, tu soudržnost jedné větší skupiny, pokaždé s někým jiným, to jsem se bavila s tím i s tamtím, ale pořádně jsem neznala vlastně nikoho

anehap
19. zář 2020

@ilonne to je marný, to je marný, to je marný 😀🤦, budou kníkat a budou 😀

pajula123
19. zář 2020

S VŠ je jeden zásadní problém: dost z nich by rádo přešlo na online výuku, ne distanční, ale opravdu online, samozřejmě mimo laborek atd., ale problém je v tom, že Národní akreditační úřad to striktně zakázal. Takže se počká týden, dva po začátku semestru, až se to rozjede všude, pak se vše zavře a stejně se pojede distancne. Online už možná tolik ne, když třeba bude mezitím dost kantorů nemocných... A že se to rozjede je očividné, důvodů, proč, jste už napsali dost, plus viz taky aktuální problémy s VŠ ve Francii...

marcicek84
19. zář 2020

@jelenice_zavodnice promin,ale ty jsi fakt marna 🤦🏻‍♀️
@ninive211 no podivej,kdyz se kolikrat rype do me,tak to proste pak vracim,asi bych ti doporucovala se nevmesovat nadale 😋
@ilonne jako kdyz se zavrou skoly a bude distancka,tak to OCR by se rem rodicum neplatilo?Ja nevim,ale oni se tomu zavreni chteji vyhnout,pro vysokoskolaky nehumanitniho smeru,kteri nebudou mit cvika,to bude peklo,nezavidim...

marcicek84
19. zář 2020

@pajula123 kdyz se zavre,aby se vubec jeste otevrelo,pak uz to je na opakovani rocniku,ty decka fakt lituju a nejhorsi je,ze se nevim zda uz pristi rok to bude ok,bude tim postizena cela generace a to je uz fakt pruser,velka chyba byly zavrene skoly kveten a cerven...

marcicek84
19. zář 2020

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/fotbaly-a-...
A je to pomalu tady,az se ochladi rousky i venku a dobre vsem tak,nechali jste to s tems rouskama zajit prilis daleko,meli jste rict dost ve chvili, kdyz to naridili detem a ted zase lidi z bytu bez zahrad budou uplne v haji,nebudou se mit bez te rousky jit kde vydychat...a ochlazeni se ceka od pulky rijna,pokud by to nekoho zajimalo a v zime mame jistotu lisaju bude mraz a my s vlkou rouskou,ale asi to je pro ty rouskare treba,nez si uvedomi,jak nam rousky nici zdravi...

werumka
19. zář 2020

Otázka do pranice 🙂 co říkáte na program eRouska? Máte stažený?

kaja2016
19. zář 2020

@marcicek84 Rousky venku se budou nosit, protoze lidi jsou d..m..n..ti a nejsou ochotny je nosit ani vevnitr. Manzel je taxikar (v taxiku je povinne nosit rousky) a slusne o to klienty zada, denne mu nekdo slovne vyhrozuje, nadava, pred par dny dokonce fyzicky utok, takze asi tak. Jinak samozrejme noseni venku, pokud by lidi nebyli, jak jsem jiz zminila mene inteligentni a dodrzovali rozestupy (coz by aktualne ani nebylo treba, kdyby je poctive nosili vevnitr), je spise zdravi skodlive, ano, souhlasim. Kazdopadne lepsi lysej nez masove hroby - ale tomu se tu, podle me, stejne nevyhneme. Z jedineho duvodu. Uz nebudu opakovat proc🙂

blondynka400
19. zář 2020

@kaja2016 masové hroby ... To jsou zase řeči 😂😂. Proč dementi, že v taxi,kde obvykle sedí 2 lidí a není problém dodržet rozestup tak budu mít roušku? Za mne kdyby to taxikář chtěl,tak taky ani náhodou, bych si okamžitě vystoupila. Jezdím taxíkem dost často a ještě se mi to nestalo a ani jsem neviděla taxikáře, který by měl roušku. Naštěstí. Při řízení totiž omezuje a zmenšuje dost často zorné pole a hlavně v kombinaci s brýlemi je to dobře vražedná kombinace. A sorry,ale radši koronavirus než autonehodu 😂

marcicek84
19. zář 2020

@kaja2016 nezlob se,ale ty to proste opravdu uz prehanis...stejne vidis,ze to nicemu nepomaha a jestli myslis,ze to s nosenim venku bude lepsi,tak spi dal...

pajula123
19. zář 2020

@werumka eRousku mám

meesha
19. zář 2020

@blondynka400 protoze je to velmi maly uzavreny prostor a protoze se pak virus drzi v klimatizaci. Jedny z prvnich tezkych pripadu u nas i ve svete, byli taxikari, predpokladaji, ze to bylo prave zpusobene tou virovou nalozi. Nekdo mu to tam naprska a on v tom potom celou dobu jezdi, i kdyby po kazdem vyvetral, tak se to vraci tou vzduchotechnikou. Zrovna tam to povazuji za velmi dulezite

marketka_m
19. zář 2020

@werumka vůbec.. bych byla v karanténě hned.... to je jenom o kontrole lidí a cílem je co nejvíce lidí v karanténě.

werumka
19. zář 2020

@blondynka400 Prosimte, jak v taxíku dosrzos dvoumetrový rozestup? To jezdíte transitem? 😀 taxikáři jsou jedna z nejohrozenejsich skupin. Viz. jaro. Takže já ty řidiče budu milerada chránit vlastní rouskou 🙂

werumka
19. zář 2020

@marketka_m Ta apka te ale neposila do karantény, jen te upozorní, že jsi po dobu více jak 15 minut byla v blízkosti menší než dva metry u osoby, která pak odeslala kód, kterým potvrdila nákazu. Kdyby to mohlo pomoct, aby se nemusely rušit kulturní a sportovní akce, tak by to bylo super 🙂

meesha
19. zář 2020

@marketka_m takze si jeste vysvetlime jak je to s tou aplikaci. Ten, kdo si to nainstaluje, dostane ID, pokud je nakazen, tak DOBROVOLNE v aplikaci toto oznaci a vsem ID, kteri se s nim setkali na dele nez 15 min/mene nez 2M se rozesle upozorneni, ze byl v kontaktu s nakazenou osobou. To vubec hygiena nedostane do ruky, neshromazduje to zadna data, krom tech ID. Zaridis se, jak uznas za vhodne. Kazdy normalni clovek treba pak vynecha navstevy prarodicu apod...ID se meni kazdych 10 minut, aby se zabranilo zneuziti.

marketka_m
19. zář 2020

@meesha
@werumka
klidně tomu věřte, já tomu nevěřím 🙂

werumka
19. zář 2020

@marketka_m A čemu nevěříš konkrétně? Nebo čeho se bojíš?

meesha
19. zář 2020

@werumka Asi, ze se ji zjevi hlavni hygienicka v obyvaku. ALe nezjevi, nemaji cas 🙂 Fakt neni ceho se bat🙂

blondynka400
19. zář 2020

@werumka obvykle v Audi A6, když vezmeš řidiče a já sedím za spolujezdcem vzadu, myslíš,že od sebe nejsme 1,5m, který je braný za doporučený? Z jednoho případu budeme dělat ohroženou skupinu? 😀 Vždyť ten taxikář byl obézní, a bůhví co ještě. Určitě nebyl prototyp zdravého člověka.
@meesha záleží jak máš nastavené okruhy v autě, to co píšeš tak úplně neplatí 😀 Jedině když si dáš vnitřní cirkulaci vzduchu a to snad normálně myslící člověk nepoužívá, ani když jede sám. Jeden těžký případ viz to co jsem psala včera a budeme z toho dělat drama 😀 Za mne ať si každý taxikář dělá co chce, jestli to vyžaduje ok, jeho boj. Já si vystoupím. Ale alespoň v Praze si může být jistý, že bude skoro bez přijmu a už takto na tom taxikáři nejsou úplně dobře.

werumka
19. zář 2020

@meesha Ani kdyby čas měli, tak se nemají k těm datum jak dostat...

blondynka400
19. zář 2020

@marketka_m souhlas, jak si někdo může myslet, že se to nedostane "nikomu do ruky" , to mne fakt baví 😀 Je to dobrý sledovací materiál.... A za mne fakt ani náhodou

werumka
19. zář 2020

@blondynka400 A víš, na jakém principu to funguje? Kdo tu aplikaci vytvářel? I kdyby se komukoliv dostaly do ruky všechny ty kódy, tak z nich v životě nevypaci identifikační údaje jakéhokoli člověka.

blondynka400
19. zář 2020

@werumka hlavně vím, jak to ve světě IT funguje a co je tam možné .-) Ale klidně si tomu věř že je to naprosto čisté .-)

meesha
19. zář 2020

@werumka ja vim :D

@blondynka400 ten taxikar nebyl jediny taxikar na celem svete, tento jev by popsan i v zahranici. Je to proste velmi blizky kontakt.
Kdyz ta apka nic nesbira, tak nemuze byt zneuzita.
A kdybychom udelali, ze jsme paranoidni, jaka data. myslis, ze by byla problem. Jako, ze by Jágrová nebo Babiš věděli, ze jsi sla nakupovat do samosky? Na to mame dneska MK, Facebook, platebni karty a cookies :D

werumka
19. zář 2020

@blondynka400 Já mám vývojáře a ITaky v rodině, takže si dělám taky úsudek podle toho 🙂

marketka_m
19. zář 2020

@werumka
@meesha
bude to jenom otázka času.. teď možná bezpečné.. ale každá aplikace se vyvíjí...mění i její podmínky.. počkají až si lidé zvyknou na eroušku.. a pak hura… uprage 🙂a veř mi že budeš souhlasit a odklikneš. 🙂 každý operační systém má tvoje informace.. nemusí to bt přímo aplikace. nemluvě o tom, že u některých mobilů (nevím zda u všech) je povinné mít zapnuté GPS 🙂 takže ty informace kde se pohybuješ mají 🙂 aha 🙂
když čtete o aplikaci tak je tam slovo TÉMĚŘ anonymní.. jak si to mám vyložit? téměř?

@blondynka400 ono už jenom dámy, když už tak sledují ty zprávy, by mohly vědět, že už jedna aplikace u našich sousedů měla problém a unikly osobní údaje.. divné že...

@werumka když máš vývojáře doma... tak to pak vůbec nechápu že to máš v mobilu... a nebože by to vyvojář vyvíjel přímo eroušku? tak to pak chápu :D

aplikaci ZDAR!

werumka
19. zář 2020

@blondynka400 Jinak taková tresinka 🙂 ty nejlepší aplikace, které pomáhají nemocným lidem, vytvořili ITaci bez vědomí medicínských okruhů. Pro potřeby zdravotnictví se jich more použít nedá, protože jsou tak velké požadavky na bezpečnost, že to holt pak mezi pacienty koluje na "cerno" 🤣

Strana