Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@puhelin hele... tak jsem si to pustila a musim říct, že moje víra v to, že seriózní žurnalistika ještě žije, je obnovena :D no ne, opravdu. Toto je ten nejlepší rozhovor za posledních několik měsíců, který jsem slyšela. Otázky perfektně připravené, přesně k věci, relevantní. Pokud se týče faktickýho obsahu odpovědí, tak ano, Ulrika to vystihla. aby ne, vzhledem k tomu, že je u informačního "pramene" 😎 Líbilo se mi, jak několikrát zdůrazňovala udržitelnost strategie, dlouhodobost, a že ještě se ještě vlastně uvidí, jak bude fungovat dál. Tenhle věcnej a střízlivej pohled švédů je mi hodně sympatickej. zajímavý pro mě bylo vysvětlení, proč se ze začátku tolik netestovalo a netrasovalo. Prostě - summa summarum - vybornej zdroj info k situaci ve švédsku, díky žes to tu postovala. S dovolením bych ho vyvěsila na svůj profil (ne že by se k tomu někdo dostal, ale já to aspoň neztratím 😉 )
Zrovna teď debata na ČT24, mluví poslanec za STAN a dávám mu 100% za pravdu (že za to aktuální navýšení počtu pozitivních a taky hospitalizovaných může především AB osobně). Zůstává ten, kdo chyboval, odešli ti, kdo radili/činili správně
@ninive211 hele, to je pitomost hazet to na jednoho člověka. Rozhodování o celý ty situaci nebylo, aspon doufám, v rukou jednotlivce. Ačkoliv Babiše těžce nemusím, jestli to někdo shazuje jenom na AB osobně, tak je to rovněž těžký alibismus a sbírání politických bodů. Problém je mimo jinej vůbec v tom, že nikdo z kompetentních (a tím nemyslím Babiše), ani prymula, ani madar ani nikdo jinej, nebyl schopen doručit srozumitelným způsobem srozumitelnou strategii.
@puhelin Ještě to sem repostnu ať je to i na strance 266 když už tu o tom pindám. :D https://podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly9hcG...
jo ještě se mi taky líbilo, jak otevřeně mluvila o selhání strategie při ochraně seniorů a jak se na pečovatelský domy ze začátku "zapomnělo"... no prostě. fakt dobrej rozhovor. 👍
@odula Ale Andrej Babiš jako premiér a v podstatě ŠÉF vlády za to nese plnou odpovědnost (stejně jako za průsery podřízených v konečném důsledku bere odpovědnost vedoucí), koneckonců sám to přece prohlásil, že tu osobní odpovědnost za zrušení rozhodnutí bere na sebe (a tu odpovědnost jaksi nikdo nevidí)
@ninive211 kecy prdy. Babišovo myslím. Samozřejmě že má politickou odpovědnost, ale nevidím, jak by za navýšení nakažených mohl on osobně. A taky myslím, že v tom rozhodování rozhodně nebyl sám. Jak říkám.Volby se blíží. Je potřeba vytvořit černobílé odpovědi, aby lidé "věděli" koho volit. Babiš je idiot, ale to co jsi psala je stejný podpásový způsob získávání politických bodů, který praktikuje i Babiš sám.
@odula Tak takhle to bylo řečeno od toho poslance v PS, já ho jen citovala 🙂 (ale v podstatě s ním souhlasím). A jasně, přímo konkrétně za to navýšení "nemůže", může ale za to, že zrušil povinnost roušek už od 1.9., 3 dny poté, co Vojtěch rozhodl, že budou. Možná, kdyby byly všude uvnitř už od toho 1., ne až od 10., tak by se to třeba tak moc nerozjelo. Možná. Možná taky ne...ale už jen to, že jedna osoba ve vládě řekne - bude platit A a pouhé tři dny na to premiér řekne (poté, co se strhne vlna nevole na FB a idnesu)- nenene, lidi si to nepřejí, bude platit B...tak to jaksi nevyvolává důvěru mezi občany a pak mají problém dodržovat i to, co už nařízeno je.
Takže asi tak.
@meesha Jojo, on se OSOBNĚ postará o spousty věcí...a pak když to nedopadne, tak ze sebe dělá chudáčka, že mu ale někdo něco neřekl (tak je kruci premiér, mohl si snad informace zajistit, ne). Chytrá karanténa nefunguje vůbec, kdyby fungovala, neřešíme tu teď opět plošně nouzový stav (chytrá karanténa měla zajistit, že se už NIKDY toto nebude opakovat, že se budou řešit lokální ohniska a tím se zamezí šíření...tak to fungovalo v červenci, pak se jim to vymklo z rukou)
@odula Taky si ten rozhovor poslechnu, jen co si uvařím oběd
@meesha říkám, kecy prdy. Babiš jenom blbě kecá. I ty kecy o osobní odpovědnosti - to jenom zní "cool", nikdy jsem si nevšimla, že by Babiš uměl nebo se chystal za něco vzít plnou odpovědnost. jak na začátku školního roku začaly narůstat případy, tak když se ho ptali novináři proč tak rychle zrušil opatření, jeho odpověď byla "ale lidi to tak chtěli". Je to bezpáteřní hovado. Pardon. 🙊 jenom jsem chtěla @ninive211 napsat, že ukazovat na jednu osobu (i když je ta osoba Babiš) a házet na ní zodpovědnost za vývoj pandemie je taky pitomost. (což dělal ten poslanec, ne @ninive211) 😉
@puhelin už to mám. Lenka Kabrhelová 😉 je fakt dobrá. https://plus.rozhlas.cz/strategie-svedske-vlady...
@odula mas naprostou pravdu. Ja to spis myslela v tom dmyslu, ze se nedivim, ze STAN chce, aby se k tomu postavil. Tady selhalo tech lidi opravdu hodne. Davala jsem sem treba rozhovor, jak se k tomu stavely hygienicky a spol, kdyz jim nabizeli lidi z covid19 pomoc. A takkvych figur bude 🙈 Je to straslive ....
Tak od pondeli se nestacime divit?zase z nas udelaji varene zaby? 🙏🙊🙈🙉
@marcicek84 hlavne me pobavilo krouzky omezene ale druzina ne..zeby v druzine korona nepusobila
@marketka_m no a co mají dělat.Když zavřou družiny, tak půlka rodičů nebude chodit do práce....kroužky jsou sice blbé, ale nikoho to moc neomezí. Tim se vůbec nechci vlády zastávat, ale je to logické řešení.
@marketka_m me bavi posledni dobou kde co,ale na Slovensku Matovic to vyhkasil od zitrka a na 45 dni...🙈🙊🙉
@odula ted ten podcast poslouchám a už první minuty mi daly za pravdu, že u nás se bohužel na lidskou zodpovědnost moc spoléhat nedá.. rozestupy? Nemocní nechodit mezi lidi? Jsem fotografka, fotím svatby i sportovní i firemní akce - ono stačí jít do obchodu - kdo dodržuje rozestupy u pokladen? Středoškoláci se normálně distančně vzdělávají, v barech se sedí... a tady je z toho neskutečné halo. Díky moc za tip - jdu šířit 🙂 Teď mám fotit ještě několik svateb, dnes jsem obesílala novomanžele s tím, jak budeme reagovat na nové opatření a odpovědi byly úplně stejné - s... na to, máme to v soukromých objektech .. a to nejsou malé svatby o 40 lidech.. mám doma seniory, větší akce i ted fotím s rouškou, koukají na mě jako na babišovce, ale mám zkrátka strach, že je ohrozím a hodlám v tom i pokračovat .
@kamino mozna bys mela zacit nosit respirator,kdyz se vsichni vyjadruji k tomu tak,ze na to s....Jedina s rouskou si moc nepomuzes....kazdopadne lituji vsechny co tu svatbu odlozili z jara na podzim a zas jsou omezovani...
@marcicek84 je na cestě - jsem z Prahy a hrajeme tu takovou pěknou hru - Chodí Covid okolo, nedívej se na něho....

@puhelin poslechnu, ale asi az pozdeji. je to dlouhy 😨