icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

ivana354
1. říj 2020

@ilonne To nebylo myšleno proti tobě . Byla to všeobecná info.
člověk si rychle zvykne, lepší než sedět pořad doma. Jinak zpěv u děti na škole a i u nás ve školce pořad není doporučen. Zpívat se ma venku. Tělocvik nebyl do prázdnin , teď už normálně je, ale třídy se nesmí míchat. A v kostelech se taky nemá zpívat.
Takže prymula přebírá opatření ze zahraničí.
Jinak u nás nástup po prázdninách, každé dítě musí donest podepsáno od rodičů, ze nebyli v rizikové oblasti v posledních 14 dnech, v kontaktu s pozitivním člověkem a je bez příznaků. A i já ve školce jsem to musela podepsat. Takže sakra přemýšlís, kam pojedeš na dovcu, protože když jinak můžeš být v karantene zadarmo a děti nemůžou do školy. A to teď bude určitě pokaždé, co budou prázdniny. Do Čech se v nejbližší době nepodivam. Super.

marcicek84
1. říj 2020

@marketa11112 invektiva,to je tvuj styl,ja na ty predchozi schvalne nereagovala,ale to nebyl souhlas s tim,ze takto muzes pokracovat dal,tedy bych se opravdu na tvem miste nad sebou zamyslela,mozna zase mate doma nejake rodinne problemy,netusim,ale tady si ty frustrace opravdu nevybijes resp.tim nic nevyresis...

puhelin
1. říj 2020

@marketka_m Ani stat v kostele nesmime

marketka_m
1. říj 2020

@puhelin to mi nějak uniklo.. to už je mazec jako... já nevím, zda z nás dělají debily, nebo fakt někdo věří tomu že covid sedicímu a nezpívajícímu člověku se vyhne..

pratensis
1. říj 2020

Ahoj, mám teď nabitý týden a nestíhám přispívat, i když se zájmem nakukuji. Diskuze se pěkně rozběhla, místy velmi zajímavě. Mám pár poznámek k minulým příspěvkům, snad je nezapomenu. Teď jen v rychlosti vložím odkaz na článek, kt. jsem před chvílí četla na Seznamu. Krizový expert hodnotí situaci u nás. A velmi výstižně po všech stránkách - stojí za přečtení.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/krizovy-expe...

puhelin
1. říj 2020

@marketka_m To jsem cetla vcera. Hledala jsem vic, uz je to upresnene, ze se mame zdrzovat ve svem miste k sezeni. No, ani to se ale taky neda :/

marketka_m
1. říj 2020

@pratensis díky za článek.. souhlasím s tím, že se dělá něco "až hoří" ... a že nebyl pandemický plán... no mohl být.. ale stejně to je jedno.. zde na pandemii nehrajeme.. však covid nesplnuje epidemii u nás. nebo už jo???

jinak pobavilo, cituji: " Lidem se zakazuje shromažďování více jak 20 lidí venku a 10 uvnitř, ale že je v tramvaji 100 lidí, nikdo neřeší. "

blondynka400
1. říj 2020

@ivana354 mám technický dotaz, jak někdo přijde na to, že jsem udala falešné údaje? Docela by mne to v praxi zajímalo, protože vcelku nechápu, jak by toto mohli někomu dokázat...

marketka_m
1. říj 2020

@blondynka400 myslím že z kamer by to šlo... ne?

blondynka400
1. říj 2020

@marketka_m běžná restaurace přeci nemá kamery 🙂

ivana354
1. říj 2020

@blondynka400 prý můžou požádat o předložení tvého občanského průkazu, ale pochybuju ze to budou každému kontrolovat. Ale když nápises Kačer Donald nebo darth vader tak jses určitě verohodna. Tu pokutu schválili tento týden, pravé proto, ze mnoho lidi udává falešné údaje a nemůžou je dohledat. V nrw, Bayern je pokuta až 250€ , v Schleswig-Holstein dokonce až 1000€.

marketka_m
1. říj 2020

@blondynka400 "běžná" ale co je běžná restaurace... podle mně už restaurace mají minimálně u vchodu a to stačí... samozřejmě vesnická putika to má na háku.. ale ta má na háku i celý corona virus.. tak to je fuk

marketka_m
1. říj 2020

@ivana354 já napíšu souseda.. a řeknu že občanku mám v jiné kabelce.. takže verdikt??? nenajím se v restauraci.. pecka.. 😀

blondynka400
1. říj 2020

@ivana354 tak restaurace přeci nemá právo po tobě požadovat OP... Jinak jasně, Kačer donald asi chápu, ale když napíše jiné reálné jméno, ale ne tvoje. Já se ani nedivím, že lidi nepsali svoje jména, bylo to hned první, co mne napadlo.... Já třeba ani na rezervaci nikdy neudávám svoje pravé jméno. Restauraci do toho nic není.

blondynka400
1. říj 2020

@marketka_m nemyslím si, že by toto běžná restaurace udělala. Určitě ne v ČR, kde teď bojují o každého hosta a přijde mi, že jim je vlastně jedno, kdo co dodržuje, hlavně že mají alespoň nějakou tržbu a nejsou v mínusu..

marketa11112
1. říj 2020

@marketka_m oplacim stejnou minci. Ty jeji neustale vymysly nejsou preci normalni.

Jinak zakaz zpevu asi chapu. Tezko se pak rozlisuje,kdo a kde zpivat muze a kde ma zakaz platit. Jen by me zajimalo, co by udelali s clovekem,ktery by jen tak na ulici zacal zpivat. Zbali ho policie?

marketka_m
1. říj 2020

@blondynka400 přesně tak.. restaurace bojují p řežití... řeknu vám že jsme chodili často před covidem do restaurace kde nešlo sednout.. tedkom jsme tam byli tento týden.. po dlouhé čase a šok... prázdno.. doslova... nechápala jsem.. žádné rezervace.. se lidé pomátli.. nechápu.. jo ano já také po dlouhém čase ale covid není důvodem.

marketka_m
1. říj 2020

@marketa11112 zpívat nemůžu ale kýchat můžu?? absurd ne? ještě mi chybí aby zavedli OD TED NEDYCHAT, NEKOUKAT, KDO SI KYCHNE - BUDE ODVEDEN ARMÁDOU.. :d:d:d:d

marketka_m
1. říj 2020

@marketa11112 jinak vymýšlet můžu kde co, ale umění člověka je regovat, říct svůj názor.. ale nadávat asi nemá smysl.. také se někdy nechám stáhnout, ale víám že to je pod moji úrověň.. člověk by měl vyslechnout, říct názor pokud se liší a tím skončit, max vést rozhovor o svých názorech.. ale nadávat si??? ono často jakákoliv další reakce je mimo vlastně... je to logické...

marketa11112
1. říj 2020

@marcicek84 nebudu se opakovat. Jsi smesny clovicek. 🙂. Ty tve dedukce a vymysli. Zamet si pred vlastnim prahem - bud chudaka manzela privazujes k topeni nebo dostavas pres papulku a vybijis se tady. No, tedy pokud s tebou mekdo vydrzi. Pokud ne,tak chapu ty tve flustrace. Nekde tu svou nenavist k lidem,zavist a neschopnost, vybit musis.

Opet kecas. S priblblyma poznamkama jsi opet zacala ty a muj komentar jsi nechala smazat. Jsi dusevni mrzak. Je mi te lito. Hlavne mi zase nepis sz, opravdu s tebou nechci kamaradit.

blondynka400
1. říj 2020

@marketa11112 no nemyslím, že úplně oplácíš ... Ok, výmysly jsou jedna věc, ale napsat někomu jen tak, že je trapná a hloupá, to asi taky není úplně ok....
@marketka_m nevím kde žiješ ale v Praze už je to od jara, přijdeš a prázdno tak, kde se bez rezervačky nedalo sednout. Za mne se lidé nepomátli, za prvé nejsou cizinci a za druhé velká část lidí nemá finance, bohužel.... Navíc restaurace na perifériích jsou ok, ale centrum je v háji a většina lidí těmto restauracím už nevěří, že se umí chovat normálně, což je škoda

marketa11112
1. říj 2020

@blondynka400 ok,takze nekdo ti napise,ze nemas mozek, mas vymeteno, chudak manzel a obdobne kecy a ty to prejdes bez mrknuti oka a v klidu si s tim clovekem budes povidat dal? Zadny problem. Hm, to jsi dobra. Ja nesnasim.megery, ktere vsem nadavaji,hadaji se,neprijmou cizi nazor, vynucuji si souhlas s kravinama,lzou, prekrucuji skutecnosti, z celeho textu si vyberou jedinou vetu a na ni reaguji. Sory. Ale napsala jsem presne to,co si o danem cloveku myslim. Ja vim,strcit hlavu do pisku a mit klid,je jednodussi.
@marketka_m Je videt,ze jsi necetla drivejsi diskusi. Jo a kychat? Ted? To se ted moc nenosi,ne? A to zpivani chapu. Nekteri lide prskaji na vzdalenost 5 metru, mrkni nekdy proti svetlu. Je to nechutne i normalne. A ted na to proste neni spravna doba. Doma zpivat muzes ostosest. Ted to proste chvili vsichni musime prezit. Ja bych take sla na nejaky poradny koncert, letos jsme meli planu, chybi mi to. Ale preziju to. Holt s detma doma nazhavym klavesy a stahneme nejakou hudbu z netu. Na jednu stranu treba tato situace trosku ztmeli rodiny a budou travit vice casu spolu. Treba je to i zamer.

marketka_m
1. říj 2020

@blondynka400 hele praha to mi bylo jasné... nejsou turisté.. ale u nás to byli místní.. a to mě celkem překvapilo... byl soused vedle souseda.. čísnie říkala že je to krize.. že lidé přicházeli ale byli takoví, kteří nadávali že někdo kýchnul .. a lidé začali nepřicházet.. drsné ne?? já jsem v šoku. člověk se bojí člověka.. hnus fakt... já s tím emám problém.. minulý týden mi mi přišli udělat dveře.. a první otázka.. bude v pohodě když budu s roučškou?? a já cože?? sundujte si ji.. já jsem v pohodě, mi to nevadí.. a chlap byl uplně mimo.. že co.. já nevím zda čekal že může být nahý ( ne sranda - sorry)

blondynka400
1. říj 2020

@marketa11112 nebudu, budu ho ignorovat. Tím, že něco oplácíš se vlastně snižuješ na úplně stejnou úroveň a jste na tom obě dvě stejně.... A za to si myslím, že ti to nestojí. Někdy je to fakt těžké to ukočírovat a nenapsat to, co si člověk myslí, ale snižuješ tak sama sebe....

blondynka400
1. říj 2020

@marketka_m já si popravdě pořád myslím, že hlavní problém jsou peníze. Zasáhlo to víc lidí, než si myslíme... Ale máš pravdu v tom, že řada lidí je naprosto hysterických a nechá se zfanatizovat těma kecama o mrtvých a atd.... Ti pak těžko budou někam chodit.

marketka_m
1. říj 2020

@marketa11112 no.. začněme trochu jinak.. zakážeme stát v kostele.. ono lidé stejně tam pujdou.. tak zakážeme jim zpívat, to už možná jich příjde méně.. dost logické ne?? co když nejde vubec o coronu ale o něco jiného??

marketa11112
1. říj 2020

@marketka_m no jeste ty kosteli mohou zavrit. Ted uz tam bude moci byt max 10 lidi, ne?

marketka_m
1. říj 2020

@blondynka400 to tady řešíme už hodně dlouho, že to jesou peníze.. neboli politický záměr.

marketka_m
1. říj 2020

@marketa11112 10 lidí?? what the fuck,... já to nestihám.. tio posrali.. jako tohle i když ateistická země si nezaslouží..

marketa11112
1. říj 2020

Ja neverim konspiracnim teoriim. Podle me to proste popo.. v cine. Diky cestovani to roznesli vsude. Kdyby to bylo jen v urcitych
zemich,ktere spojuje nejake hledisko, tak mozna. Ale neverim,ze by se dohodl cely svet a ,,vudci,, zemi nebo jina skupina lidi. Teorii padlo dost.

Strana