icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

werumka
15. říj 2020

@marcicek84 A u vás ve školce se před tim nosily rousky? Tady nikdy (Pokud jsou mysleny děti a ucitele). Nosi pouze rodiče, kteří předávají dítě uvnitř.
Ta nepřipravenost se tehdy ale podle mě opět týkala určitých skupin. To opatření tehdy byl spíš takovej kočkopes.
Tady ve školkách už personální potíže nastaly, takže není o čem. Holt se kousnem a necháme místo tem, kteří ho potřebuji nutně víc.

werumka
15. říj 2020

@odula to jo, skupina "zaci a studenti" jsou dost širokou skupinou...

meesha
15. říj 2020

@marcicek84
“ já myslím, že to příliš hrotíš, měla by ses naučit respektovat odlišný názor,“

marci, ale problem diskutovat mas objektivne ty. Ty nerozporujes jiny nazor, ty toho cloveka rovnou zesmesnis nebo sprdnes. A nekdy preventivne i vsechny okolo. Pokud si takhle predstavujes diskuzi, tak tohle diskuze neni, to te ujistuju. Zkus si to nekdy po sobe jeste jednou precist.

marketka_m
15. říj 2020

polni nemocnice?nebo co to hlasilo v polednich zpravach🙂to jako pri obsazenosti jip 13procenty(aktualni clanrk na.novinkach)musime stavet nove polni nemocnice?tomu nerozumim..asi se zde chce zase nekdo nabalit

ilonne
15. říj 2020

@odula Jasně. To budes mít pravdu.

marcicek84
15. říj 2020

@werumka od konce května do konce června byly ředitelkou vyžadovány roušky nebo štíty, někteří rodiče nesouhlasili (menšina), tak dítě poslali bez, tak tomu štít dala školka a stejně ho to dítě nakonec mělo...teď to chtěla paní ředitelka zavést znovu, ale de facto souhlasí ze třídy 28 dětí max. 5 rodičů v každé třídě, takže to asi nemá na základě čeho zavést...

@meesha hele tak asi takhle, pokud se tady na mě zase slétla skupinka vos útočných s tím, že jsem sobec, že posílám předškolní dítě do školky (školky de facto nikdo nezavřel, ani u nás nikdo neomezuje provoz, nechybí personální kapacity), tak tohle jako diskuzi opravdu nelze považovat a proto teď tvůj příspěvek spolu s oním žoviálním oslovením na mě působí velmi komicky 🙈🙉🙊

mourovatakocka
15. říj 2020

Ředitel fakultní nemocnice ve městě, jehož jméno nechci vyslovit, aby se toho místní jámámsvápráva nechytili, v rádiu říkal, že studenti medicíny už pomáhají v nemocnici nebo se na to chystají a studenti pedagogiky hlídají nebo přímo učí děti zdravotníků. Vypadlo jim hodně zdravotnického personálu, ať už kvůli karanténě, přímo pozitivitě nebo kvůli OCR. Třeba je šance, že to zvládneme, když se zapojí různí dobrovolníci. Nevím, jestli to platí celorepublikově, ale prošla kolem mě taky výzva ke všem se zdravotním vzdělání, třeba sestřičky v důchodu, ale i normální smrtelníci, že budou zaškolení a ať jsou pomáhat do nemocnic. Ochranné prostředky jsou prý k dispozici. Chvilku jsem přemýšlela, kam to napsat, přijde mi to jako sci-fi 😢

marcicek84
15. říj 2020

@mourovatakocka u nás v kraji se také hledají dobrovolníci, ale nejsem si jistá, že výzvy jsou reálné, lidé v důchodu jsou rizikové skupiny, dále každý má nějakou práci a musí plnit v ní úkoly aby mohl uživit rodinu, takže to bude asi prekérka...
Myslím, že by šlo využít nezaměstnaných z oněch nerizikových skupin, kteří čekají na podporu, i když i tady se v minulosti ohrazovali, že je nikdo k práci nemůže nutit a byl nějaký soud, ale už si za boha nevzpomenu jak to dopadlo, bylo to kolem té povinnosti veřejně prospěšných prací v souvislosti s vyplacením podpory, ale je to asi jediná cesty, kdy by ti lidé mohli mít čas, i když zase budou argumentovat, že hledají práci. Možná je motivovat, že by mohli mít podporu a neomezený příjem k tomu, kdyby vypomáhali v krizové oblasti, nad tím by se možná zamysleli, s lidmi takhle na výpomoc se sepisována dohoda...

jelenice_zavodnice
15. říj 2020

@marcicek84 Tak to shrneme v krátkosti, když se k tomu nemáš ty, ať se nám to neplete a zůstaneme trochu konzistentní při dalších tématech.
Co si vybavuji ještě z doby začátku diskuze, je, že v březnu, kdy jsi stála na druhé straně barikády, tvůj postoj si nutila všem ostatním, např. si vyzývala k plošnému zavření školek bez výjimky pro všechny, podporovala i jednu z prvních petic k uzavření školek, když se vláda rozhodla ponechat je otevřené a kompetence dala zřizovatelům. Dále si vyzývala všechny k omezení, ke stejnému, k jakému si byla donucena ty, dali vám práci z domova a nařídili zůstat doma. I když pak si zase psala, že máte překážku a jste doma za 100% platu, protože vám zavřeli firmu, to jsme se nedozvěděli, jak to doopravdy bylo, asi bylo blbé přiznat, že sedíš doma a bereš 100%. Ještě mezitím bylo potřeba nakoupit tuny potravin, protože nebudou, plivat jedovaté sliny na všechny, co si troufli přiblížit se k hranicím okolních zemí, kde ještě plašení nebylo v módě, dále si se přikláněla i k možnostem omezení pobytů venku v přírodě a nakonec vám zavřeli i školku. Necelé tři týdny a došlo na názorový obrat a přešla si na druhou stranu barikády. Už to byla nafouknutá bublina, Gates, zlá Čína a už se objevili i kníkající učitelé, lidé co si zvykli na domácí pohodlí, prázdné ordinace lékařů a už si se nevěděla dočkat otevření školek, kam si hodlala poslat dítě okamžitě, jakmile je otevřou, což bylo nakonec až v červnu.
No a teď proč se omezovat, když se vlastně nic neděje, že? Předškolní výchova je povinná, to se ti teď hodí se na to odvolávat, takže učitelky se tvému dítěti věnovat musí i kdyby jejich děti měly zůstávat doma o samotě, protože sociální kontakt a nikoliv neochota věnovat trochu času vlastnímu dítěti. A jak ti už psala @ilonne i @werunka, povinná předškolní výchova má svoje pravidla, neexistuje zákonem stanovená celková doba, kterou musí mít dítě "odchozenou", dítěti stačí omlouvat absenci rodičem a stejně tak je dle zákona umožněné individuální a domácí vzdělávání. Ale je mi jasné, že tohle slyšet nechceš 🙂. Je super, že vaše školka funguje bez omezení, alespoň nebudete plnit statistiky a také doufám, že to vydržíte, a my si tady už nepočteme nic o vaší ředitelce, učitelkách, uklízečkách nebo vzpouře proti systému 😉

hojda
15. říj 2020

@mourovatakocka Sestry v důchodu, to je výborný nápad☹, není to náhodou ohrožená skupina????😢

marulu
15. říj 2020

@marcicek84 holka, ty mě fakt bavíš, napřed vybizis k občanské neposlušnosti a pak budeš dodržovat povinnost dávat dítě do školky...v úplně nejblbejsi dobu. Já vím, že ty nikoho s covidem neznáš, ale kdyby tě to zajímalo, tak já se jen za poslední hodinu dověděla o 3 pozitivních rodinách v našem okolí +další 3 manželovi kolegové. 2 z těch rodin jsou naše časté kontakty, s kterými jsme se naštěstí posledních cca 10 dnů neviděli, ale i tak nikdo z nás neví kdy se co objeví. Osobní lockdown v rámci možností je vážně na místě. Fakt ti to pořád nedochází?

marcicek84
15. říj 2020

@jelenice_zavodnice bla bla bla bla bla bla a ještě něco??? Ty bajky zkus, to ti půjde dobře 🙈🙉🙊

marcicek84
15. říj 2020

@marulu a teď ruku na srdce, ty myslíš, že ten osobní lockdown si můžou rodiny dovolit? nejsou jen práce v kancelářích, stačí, když musí chodit do práce jeden a pak je jedno, zda ostatní sedí doma nebo ne, protože bez úplně izolace celé rodiny, nikdy nevíš, kdy to ten jeden donese, ale jestli se někomu líbí si hrát na osobní lockdown a myslí si, že ho to nedostihne, tak to je prostě taková nereálná představa, on ten covid se umí šířit i vzduchem, tak raději ani vůbec nevětrat, i když podle některých příspěvků to vypadá, že někde se nevětralo hodně dlouho... 🙈🙉🙊

jelenice_zavodnice
15. říj 2020

@marcicek84 No, máš tady toho přes 300 stran, takže určitě bude ještě něco, co budeš tvrdit, že nebylo, že si neřekla ani nepsala a ty čísla také nesedí.
A bajky jsem psala, mám je uveřejněné i v knize 😉 na základce jsem literaturu měla ráda.

marcicek84
15. říj 2020

@jelenice_zavodnice já věděla, že jsem se trefila, což vzhledem k charakteru tvých příspěvků nebylo moc těžké...

sticker
jelenice_zavodnice
15. říj 2020

@marcicek84 No, a o jakém charakteru asi vypovídají tvoje příspěvky?

marcicek84
15. říj 2020

@jelenice_zavodnice charakter mých ironicko-sarkastiských příspěvků neřeš, každý by měl začít u sebe, takže ti doporučuji totéž 😉 jinak už delší dobu postrádám smysl debaty s tebou, tedy kromě útočně laděného tónu vůči mé osobě, takže jestli mě omluvíš...🙈🙉🙊

jelenice_zavodnice
15. říj 2020

@marcicek84 Tvoje příspěvky mají bohužel od ironie a sarkasmu hodně daleko, a občas se snažíš být i vtipná ale nejde to, nějako to nikomu vtipné nepřijde po těch výstupech cos tady předváděla.
Smysl debaty se nesl v tom duchu, že lidé jako ty bez skrupulí vnucují ostatním svoje postoje a myšlenky a při názorovém obratu se nezdráhají obrátit kabát v domnění, že si toho nikdo nevšimne a i když ano, tak dělají mrtvého brouka a pokračují v tom vnucování bez jakýchkoliv morálních nebo společenských zásad dál a dál. Omluvím tě, klidně.

marcicek84
15. říj 2020

no jo, bajkařka bajkařkou zůstane...marné...je to stále dokolečka dokola pořád to samé...

sticker
jelenice_zavodnice
15. říj 2020

Víš, že se slovem "marné" tady vedeš? Teda nejenom s tím, těch prvenství je víc.

marcicek84
15. říj 2020

Na prvenství bajkařky ohledně špatného detektivního úsudku ohledně záměny osob, to se lze těžko hrabat...🙈🙉🙊

marulu
15. říj 2020

@marcicek84 ty ale vůbec nechápeš smysl osobního lockdownu, to přece není vůbec o tom, jestli se nakazis nebo nenakazis, jasně že do práce se musí. Jen jde o to celkově omezit kontakty a tím i významně snížit riziko šíření, jít jen tam, kam opravdu musíš.

jelenice_zavodnice
15. říj 2020

@marcicek84 Pořád ale vedeš, tak 100:1, to musím přidat ale obávám se, že tě do konce corona krize nedoženu.
Ta bajkařka se mi líbí 🙂, to zní tak sofistikovaně.

marcicek84
15. říj 2020

@marulu Maruš, ale já po obchodech netrajdám, nebyla jsem ani hospodský typ, sauny, posilky, bazény jsou zavřený, po návštěvách zbytečně též nechodím, dovolím si zajít do práce a dát dítě do školky a skoro byste mě upálily zaživa na hranici jako čarodějnici ,tak já nevím co je cílem takovéhoto jednání některých jedinců...dokonce je tak deštivo, že to není ani na procházky...

marulu
15. říj 2020

@marcicek84 no vidíš, tak se chováš vzorově. To te moc chválím. Jen ty tvé příspěvky tady jsou trochu mimo. Ale tebe zřejmě šíleně baví být na netu neustále v opozici, proti všemu a všem. 😀

mourovatakocka
15. říj 2020

@hojda Vidíš, to mě nedošlo 🙈 Asi záleží, na jaké pracoviště by je pak poslali. Anebo spoléhají na ochranné prostředky.

Já mám do zdravotnictví kvalifikaci tak možná na vylévání nočníku a když si vezmu, že ten náš od prvního použití vespod změnil barvu 🙈, tak asi ani to ne. Cizí děti nemám moc nervy hlídat, jen velmi krátkodobě, stačí mi ta naše vlastně celkem hodná lumpice. Momentálně nejsem moc užitečný člen kolektivu 🙄

marcicek84
15. říj 2020

Ta bajkařka si asi neuvědomuje, že ten její přešlap byl tak osobní a hnusný, že vydal nejmíň za 200 bodů... Á propós, můžete ji prosím někdo vysvětlit, že jsem se z diskuze s ní omluvila a ona toto přijala, asi nerozumí psanému textu... 🙈🙉🙊

marcicek84
15. říj 2020

@marulu spíš jestli to nebude tím, že se mě na to nikdo neptal, řešilo se jen moje sobectví ohledně posílání dítěte do školky, což bylo zase dost mimo, jak vidíš...

marulu
15. říj 2020

@marcicek84 no pokud vím psala jsi tu něco o HO, ne?

marcicek84
15. říj 2020

@mourovatakocka teď jsem se dočetla, že nekvalifikované lidi by využili na hlídaní dětí personálu, úklid prostor nemocnice a ty se zdravotní kvalifikací na necovid pracoviště, třeba jako sestry, nabízejí 120-150 Kč na hodinu dle druhu práce, forma DPP

Strana